Behandeling ongedaan maken? ervaringen?

Author:
Ana1000
Posted:
zo, 09/06/2015 - 12:38
Hallo,

Toen ik 12-14 was, heb ik voor mijn behandeling 4 tanden laten trekken. Ik dacht er niet veel bij na; de orthodontist had me niet verteld dat er ook andere oplossingen waren, zoals expansie bijvoorbeeld.
Mijn behandeling is nu sinds 3 jaar afgerond. Ik heb nu 3 jaar lang geen beugel meer (behalve 's avonds één keer in de week, en een permanent draadje achter mijn tanden). Nu ben ik 20, en ik kan zien dat mijn mond wat naar achteren is 'gedeukt' is. Heeft iemand hier ervaring mee?

Ik vraag me nu af of het een optie is om dit ongedaan te maken, door een expansie beugel en daarna implantaten. Heeft iemand hier ervaring mee? Hoeveel jaar zou dit ongeveer duren? En zou het ook echt werken, en mijn mond meer naar voren brengen, of niet?

Mvg
Ortholimburg

Dit kan.Dan worden er terug ruimtes gemaakt waar er tanden weg zijn, maar daar moeten dan nadien wel implantaten in ,anders blijft het niet stabiel. Dit gaat de lipvulling verbeteren, maar hoeveel de invloed gaat zijn op je weke-delenprofiel is niet altijd goed voorspelbaar. Er zijn computerprogramma's die zoiets kunnen simuleren, uitgaande van foto's en rx-en maar de resultaten van deze simulaties zijn niet echt betrouwbaar. Het kan orthodontisch of chirurgisch gebeuren: chirurgisch gaat uiteraard sneller.
di, 09/08/2015 - 16:52 Permalink