bang geworden en geen vertrouwen meer in tandarts

Author:
marijke53
Posted:
ma, 02/08/2010 - 21:21
Toen ik bij m`n nieuwe tandarts kwam omdat er een vulling uit mijn kies was, adviseerde ze mij er een kroon op te zetten. ik dacht dat dat niet mogelijk was omdat het anker van mijn frame om deze kies zit.
De eerste keer dat ze de kies afsleep was erg vervelend. Bij de volgende afspraak heb ik om verdoving gevraagd. Na deze behandeling was mijn kies erg gevoelig. Ook paste de noodkroon niet goed,maar de echte kroon zou beter passen werd mij gezegd. Dit is echter niet het geval. de kroon is veel te hoog. de andere tanden en kiezen krijg ik niet of nauwelijks nog op elkaar. Ik ben teruggeweest en er is het een en ander bijgeslepen. ik was nog in de spreekkamer en vertelde dat het nog steeds niet goed was. Er is toen weer geslepen, maar de tantarts wilde er op een gegeven moment niets meer afhalen. Ik kan niet meer goed kauwen, bovendien is de betreffende kies nog steeds gevoelig. Wat moet ik doen? Marijke.
Spiegeltje

U moet wel de tanden goed op elkaar kunnen zetten, dat is heel belangrijk. De tandarts controleert altijd heel precies of dit in orde is. Idealiter hoeft niet of nauwelijks te worden bijgeslepen. De tandarts kan ook niet blijven slijpen, bijvoorbeeld omdat je door de porseleinlaag heen slijpt en het (donkere) metaal zichtbaar wordt ingeval van een metaal-porseleinkroon. Als het met een beetje slijpen niet lukt zal de kroon moeten worden overgemaakt maar dit komt zeker wel vaker voor.

Ik zou daarom nog eens een afspraak maken met de tandarts en uw klacht met kauwen nogmaals voorleggen en vragen om een oplossing. Mocht het i.d.d. aan de kroon liggen, dat kan ik niet beoordelen natuurlijk, dan komt de vervanging in dit geval voor rekening van de tandarts.

Zie ook hier: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=10&t=17668
ma, 02/08/2010 - 21:51 Permalink