Avontuur met kiezen trekken (vervolg)

Author:
beugeltje
Posted:
za, 06/02/2007 - 00:27
Hoi allemaal,

Een tijdje geleden heb ik eindelijk de stap gezet om 4 kiezen te laten trekken voor het beugelen. Deze kiezen moeten plaats maken voor de andere tanden. Er is wat ruimtegebrek aan zowel de boven- en onderkaak.

Ik ben altijd al redelijk angstig voor dit soort afspraken bij de tandarts. Na 4 jaar ben ik eindelijk naar de tandarts gestapt met het verwijsbriefje. Hij heeft me de keus gegeven om een ander keer terug te komen voor de behandeling maar ik heb toch dezelfde dag nog 2 kiezen laten trekken. Ik moet zeggen dat het echt meevalt. Om degenen die nog twijfelen over het trekken zal ik proberen het verloop uit te leggen. Dat was iets wat ik niet kon vinden op deze of andere forums en gewoon hopen dat het mee valt.

Bij mij moeten aan beide kanten de vierde kies getrokken worden. De tandarts heeft mij een verdoving gegeven welke ik gewoon totaal niet voelde. Het voelt niet als zeg maar koud bestek tegen je tandvlees aan. Het doet echt geen pijn. Het is dezelfde verdoving als bij het verdoven voor vullen van een gaatje. De verdoving bij de tweede kies voelde ik wel heel klein beetje maar toen werd de gehemelte verdoofd... Voor gaatjes vullen ben ik niet bang. Ik weet wat ik daarvan kan verwachten. :) Na het toedienen is er een korte tijd om de verdoving in te laten werken. Daarna werden de kiezen door de tandarts eruit gehaald. Het ging met duwen en trekken etc. Maar qua pijn voelde je echt niets. Het voelt net aan alsof je tandenborstel vast is geplakt aan je tanden en je hem met meer kracht probeert eruit te trekken en te frunnikken. ;) Het is beetje fantasie maar zo voelt het een beetje.

Bij kiezen trekken las ik vaak verhalen dat het pijn doet en allerlei nare verhalen maar ik kan zeggen dat het echt meevalt. Volgende week moet ik twee andere kiezen laten trekken. Ik heb het idee dat ik door de goede ervaring nu minder zenuwachtig naar de tandarts toe zal gaan. En eigenlijk wel opgelucht zal zijn als de laatste 2 ook eruit gaan met eenzelfde ervaring. En blij natuurlijk als de beugelbehandeling gewoon echt door kan gaan nu. Ben inmiddels 27 maar door angst is er nooit wat van gekomen...

Het waren overigens echt gezonde kiezen. Ik heb voor de rest van de dag hele lichte koorts gehad maar had me daar al voorbereid door vrij te nemen van werk en verder rustig aan te doen die dag. Ik had die ochtend een half tabletje paracetamol ingenomen tegen mogelijke pijn. Ik heb die hele dag totaal geen pijn gehad.

Ik hoop dat ik sommige van jullie hiermee wat meer gerust kan stellen.