Attachments (invisaline) verwijderen - vraagjes

Author:
FennaJansen
Posted:
wo, 12/10/2014 - 07:17
Hoi allemaal!

Vandaag was het zo ver: de attachments (kleine wittige blokjes) mochten van mijn tanden! Geweldig!
Maar ik heb wel nog wat vragen over dingen die ik nu zie en ik hoop dat jullie kunnen antwoorden, want het allemaal in het engels moeten doen, gaat me niet echt lukken, ben ik bang ... :-(

1. Op mijn voortand zie je nog de vorm van de attachment zitten. Het lijkt er niet echt op te zitten als een restje lijm, maar eerder erin? Ik kan het ook niet echt voelen als iets dat óp mijn tand zit, vandaar dat ik er een beetje van schrok.
Het is geen verkleuring, want het plekje voelt ook nog echt ruw en je ziet dat de structuur van de tand op dat vierkantje anders is.
Wat kan dit zijn? Kan de tandarts te ver hebben geslepen met het eraf halen van de attachment of is dat HEEL erg onwaarschijnlijk?

2. Op een hoektand zie ik nog wel een hoger gelegen stukje, dat lijkt me nog een restje lijm of cement, of hoe het ook genoemd wordt. Dat kan ik met mijn nagel ook voelen als een randje. (Echt een verschil met de voortand, maar ook makkelijker te zien omdat je dat beter van opzij ziet)
Kan dat kwaad? Ik moet over een maand terug en vind het niet erg om te laten zitten. (Ik ga dan ook voor een mondhygienste-afspraak.)

3. Alle tanden waar attachments af zijn gehaald, voelen iets ruwer aan dan de andere tanden en ze zijn ook doffer. Is dit iets wat beschadiging aangeeft of zou het tijdelijk moeten zijn en herstelt zich dat gewoon?


Ik weet dat foto's makkelijker zouden zijn, maar deze zaken krijg ik gewoon niet op de foto. Ook de voortand is heel moeilijk op de foto te zetten met het vierkante ruwe vakje. Sorry!


Verder ben ik enorm blij met het resultaat! Ik heb vandaag mijn tanden laten scannen, want mijn kiezen staan nog niet helemaal goed, dus krijg ik toch nog een paar extra bitjes, maar het is al zo'n verschil! Ik heb voor elkaar gekregen dat ik geen attachments meer krijg, omdat ik ze niet prettig vind schoonhouden en dat kon gewoon. Ziet er ook veel mooier uit :-).
Op de scan zag je trouwens ook het voortand-plekje, heel apart. De assistente zei dat je ALLES op die scan ziet, dus ook restjes lijm, maar ze kon zo snel niet een restje lijm vinden.

Alvast heel erg dank voor de informatie en de genomen tijd!

Ik hoor graag als ik iemand nog verder kan helpen met vragen op het Invisalign-vlak. Ik ben zeker niet mateloos enthousiast over de methode, maar ik ben er nu eenmaal mee begonnen, dus maak ik het ook af en heb ik wel ervaring ermee :)