Anti Tandenknars gebidsbeschermer

Author:
valk
Posted:
do, 01/27/2022 - 22:35
Ik maak reeds een aantal jaren gebruik van een zg. anti tandenknars bite.
Echter bij de kiezen is een zwarte uitslag of afdruk zichtbaar. Dit is natuurlijk het gevolg van de amalgaam vullingen die ik in mijn kiezen heb. Mijn kiezen laten een donkere afdruk achter op de bite.

Ik heb reeds bij de tandarts gevraagd of dit evt schadelijk is. Zij geeft aan dat dit niet het geval is en dat ik de betreffende bite gerust zonder schadelijke gevolgen kan blijven gebruiken.
Toch lees ik regelmatig tegenstrijdige berichten over het gevaar van amalgaam.
Misschien zijn er deskundigen op dit forum die mij hier een objectief oordeel over kan geven ? Moet ik de bite vervangen of kan ik deze zonder gevaar blijven gebruiken ?

Bijvoorbaat dank !
Tandarts_Richa…

Weet u zeker dat het een aanslag v amalgaam is. Vaak is het een schimmel aanslag dat met goed reinigen te verwijderen is door het tandtechnisch laboratorium. Zichtbaar afdruk komt door de slijtage. Zelf reinigen met blanke keuken azijn en borstel of opsturen. Als alles goed past en u er nog niet doorheen geknarst bent kunt u het nog gebruiken. Zelf heb ik al mijn "oude" amalgaam vullingen laten verwijderen. Niet omdat ik overgevoelig was voor het amalgaam ( 0.006% v d bevolking), maar omdat door het uitzetting coefficient mijn knobbels begonnen te breken. Alles vervangen door goud ( behalve geleiding v temperatuur weinig spanning). Goud vindt men duur en niet mooi maar vind ik een prima vull middel. En ik hoefde mijn tandarts en technieker niet te betalen.
vr, 01/28/2022 - 08:37 Permalink
valk

Dank voor uw antwoord. Ik denk echter niet dat het om een schimmel aanslag gaat. Ik heb het reeds eerder geprobeerd te verwijderen met azijn...maar dat lukte helaas niet. Vervolgens heb ik een gebidsreinigings vloeistof ( Ecosym) geprobeerd maar dat gaat ook niet...
Ik vrees daarom toch dat het om amalgaam gaat... Misschien bestaat er een eenvoudige manier om hier achter te komen ?
zo, 01/30/2022 - 10:31 Permalink