andere oplossing dan beugel?

Author:
brabantsan
Posted:
wo, 01/18/2006 - 20:08
Ik ben 37 jaar en wil nu toch echt een mooi gebit. Mijn tanden staan scheef en naar voren (en andere tanden weer naar achteren). Ook mijn kaak is smal. Ik wil er nu wat aan laten doen en dus vergelijk ik wat er mogelijk is. Dure grappen als voor 12000 Euro facings en zo lijken me niet de oplossing. Ik denk dus aan een beugel en dat ga ik laten bekijken bij een orthodontist. Nu kan het misschien, toen ik jonger was vond de orthodontist mijn tanden te zwak voor een beugel en werd ik 'afgescheept' . Ik vraag me wel af of een klikgebit ook een mogelijkheid is. Gaat misschien wat sneller en wie weet ook een mooie oplossing?? Ik weet dat er normaal gesproken niets boven je eigen tanden gaat, maar ik heb niet zo'n goede tanden en veel pijn ook. Een klikgebit zou zo gek nog niet zijn voor mij denk ik, maar kan dat als je gebit nu scheef is? Kan een klikgebit dan? Staat alles dan wel weer recht of blijft het naar voren staan? Kortom: kan een klikgebit ook een oplossing zijn voor scheve, naar voren en naar achteren staande tanden en een versmalde kaak? Zijn er nog andere mogelijkheden dan een beugel of een klikgebit? Ik wil alle mogelijkheden die er zijn goed vergelijken voordat ik echt ga kiezen! Alvast bedankt!

Sandra
de digitale tandarts

Kiezen tussen orthodontie of een klikprothese is een moeilijke keuze en zeker ook een ingrijpende keuze met in het geval van een klikprothese geen weg terug.

Ik kan me voorstellen dat een gebit zo er aan toe is, dat reguleren met een beugel de moeite niet waard is en met een prothese op een eenvoudige, doelmatige en snelle wijze een cosmetisch fraai resultaat bereikt kan worden.

Besef echter wel dat een prothese een uitneembare voorziening is, wat niet zo comfortabel is als uw eigen tanden en kiezen en waaronder uw kaak onderhevig is aan slinken. Een klikprothese op implantaten heft een belangrijk deel van de eerder genoemde nadelen op, maar het bedrag dat daarvoor neergelegd moet worden komt in de buurt van wat u eerder noemde. Mogelijk dat een tussenoplossing zoals een gedeeltelijke (frame)prothese vastgeklikt op de nog goede gebitselementen nog een oplossing kan zijn.

Wacht echter het consult bij de orthodontist af, hij/zij kan voor uw individuele sitautie een goed advies geven.

Succes!
do, 01/26/2006 - 22:10 Permalink