andere behandelaar zoeken of niet?

Author:
stuzzicadenti
Posted:
ma, 02/04/2008 - 17:38
Ik zit met diverse vragen en kleine problemen..

Ik zit in een behandelplan van een implantoloog en orthodontist ik zit nog niet op de helft. Al lange tijd heb ik twijvels of ik wel verder moet gaan bij de orthodontist waar ik nu onder behandeling ben.

Korte achtergrond:
Ankylose 11, 21, waarvan de 11 erg mobiel. Hier moeten implantaten komen.
Ik had een openbeet/klasse II (volgens mij..) hiervoor heb ik nu slotjes.
Mijn voortanden zitten niet in de beugel. Ook heb ik botankers om mijn kiezen omhoog te trekken waardoor de openbeet gesloten kan worden.

Mijn orthodontist moet ik er vaak op wijzen schone handschoenen aan te trekken! dit vind ik al heeel vervelend. Hierdoor heb ik ook het gevoel dat ik een "lastige patiënt" ben in hun ogen.
Ik heb meestal een paar kleine vragen over de voortgang, de orthodontist neemt hier echter nooit tijd voor en wimpelt mij altijd af met "maak je niet druk, het gaat goed".

Ik ben vorige week bij mijn tandarts geweest en zelfs deze (en meerdere tandartsen in mijn omgeving) vroeg zich af wat nu precies het plan was van de orthodontist.
Er vormen zich nu grote diastemen tussen de 21 - 22 en de 11 - 12.
Hier ben ik ook niet erg blij mee, dit heb ik al aangegeven in november vorig jaar.
Als oplossing kwam het steeds verbreden van de voortanden en eventueel de laterale incisieven. Nu al zijn mijn voortanden niet mooi meer van vorm en lengte.

Vandaag was ik weer bij de orthodontist, de tandarts had mij geadviseerd duidelijk te vragen naar het behandelplan en wilde deze zelf ook graag hebben. Ook zei ze dat ik al mijn vragen duidelijk moest stellen, ook als hier geen tijd voor leek te zijn.

Dit heb ik geprobeerd, de orthodontist beantwoorde sommige vragen erg onduidelijk en zei dat het allemaal goed kwam.
Aan de diastemen kon niets gedaan worden, dit kon pas achter af. Dit is dus andere informatie dan ik voorheen heb gekregen.
Ik vroeg naar het behandelplan en mij werd verteld dat het goed gaat zoals nu, me tanden naar achter en naar boven en op een gegeven moment implantaten. Dit is het enigste dat ik kreeg uitgelegd.
Voor mijn tandarts heb ik de patienten kaart gekopieerd gekregen.
Hier staat geen behandelplan op!
Toch heb ik hier héél duidelijk naar gevraagd.

Ik wil heel graag een andere orthodontist maar ben bang dat dit geen goed idee is aangezien ik al gestart ben met de behandeling.
Ook ben ik bang dat het lang duurt voor ik een ervaren orthodontist heb gevonden die met mijn implantoloog kan samenwerken.

Wat kan ik het beste doen?
Zou ik wel een andere orthodontist kunnen vinden die echt geinteresseerd is in mijn behandeling en het slagen ervan?