alweer een beugel ?

Author:
lenna
Posted:
vr, 09/23/2005 - 01:34
Ik heb 4 jaar lang met een beugel gelopen,en ik geval apart heb 3 verschillende beugels gehad,ja ook een buitenboord ! :roll:
na 4 jaar waren me tanden PERFECT recht,en blij dat ik was....

Toen begonne me verstandskiezen te groeien,en ja hoor alle 4 tegenlijk!
had te weinig ruimte in me mond beneden en me verstandskiezen drukte me ondertanden naar voren . boven gelukkig niet daar is alles nog heel recht,
heb nu 2 verstandskiezen laten trekke.de andere 2 moeten nog

Mijn vraag is : nu me verstandskiezen eruit zijn is het dan mogenlijk dat het nog een beetje terug naar zn plaats kan groeien,de verstandskies was groot dus onwijse ruimte heb ik nu,
ik vind het zo erg en zonde ben bang dat ik weer aan een onderbeugel moet beginnen groetjes lenna , hoop dat iemand me kan helpen :D
Geke

Je tanden gaan niet vanzelf weer naar achteren. Dat komt doordat je kiezen onder met 2 grote wortels in het bot verankerd staan en daardoor heel erg moeilijk te verplaatsen zijn en vooral niet door de ondertanden, want die hebben maar een klein worteltje en doordat ze helemaal doorgebroken zijn, veranderen ze ook niet meer vanzelf van stand. Het is erg lastig om kiezen die al helemaal doorgebroken zijn nog te verplaatsen. Als je in de groei bent heeft bijvoorbeeld een buitenboordbeugel veel effect om ruimte te bewaren en te voorkomen dat de kiezen teveel naar voren verplaatsen. Maar als je uitgegroeid bent kun je ze moeilijk weer naar achteren verplaatsen. Wat waarschijnlijk wel een optie is, om de ondertanden weer een beetje mooi recht te zetten, zoveel als mogelijk is met de ruimte die je hebt. Als er echt weinig ruimte is daarvoor kan er soms een premolaar (kleine kies) getrokken worden om extra ruimte te maken, maar het beste kun je het er over hebben met je tandarts of orthodontist, hij of zij kan het beste je situatie beoordelen en wat bij jou de oplossing zou zijn. Het verplaatst in ieder geval niet vanzelf terug.

Heel veel sterkte ermee, ik hoop dat het allemaal een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het altijd laten weten.

:smt006 Geke
vr, 09/23/2005 - 08:43 Permalink
lenna

Dank je wel Geke !

nu snap ik ook waarom er welis kiezen getrokken worden al je een beugel moet .. voor de ruimte natuurlijk,maar bij mij hoefde dat niet zeiden ze,en ze wiste ook dat me verstandskiezen nog door moesten komen.ze hadden toen beter ook bij mij kunnen trekken,dan had ik dit nooit gehad.Het is niet echt verschikkelijk scheef maar het zijn precies me ondertandjes,die zijn een beetje naar voren gegroeid,maar laats zag ik ook dat juist daar me tandvlees begint te zakken :roll: ?
Heb vorige week me 2 verstandskiezen laten trekken,boven en onder,nu terug voor de andere kant.

Ik ga ook zeker terug naar de tandarts,vind het zo erg,andere mense zeggen nou dat valt reuze mee je heb nog steeds een mooi gebit..
maar na 4 jaar met een beugel.......en blij dat ik was met me kaarsrechtte tanden...... :D
vr, 09/23/2005 - 12:16 Permalink