Als meerdere tanden niet door willen komen...

Author:
rowinesli
Posted:
za, 05/24/2008 - 10:12
Mijn zoon is bijna 16 jaar. Hij is nu anderhalf jaar aan het beugelen.
Toen hij begon met beugelen zijn de laatste 8 melktanden die hij toen nog had getrokken.
We zijn nu anderhalf jaar verder en van die acht die toen getrokken zijn zijn er nu nog maar 2 nieuwe tanden voor terug gekomen.
De orthodontist wil hem nu door sturen naar de kaakchirurg om de tanden vrij te laten leggen.
Maar ik heb daar toch nog wel mijn bedenkingen bij.
Want stel dat hij 6 tanden bloot zal gaan leggen is dat dan niet een enorme ingreep?
Volgens krijg je dan een groot probleem met eten. Is het uberhaupt wel een goede behandeling om dat bij zoveel tanden te doen?
Of zou dat in fases moeten gebeuren? En stel dat dat niet zou gebeuren wat zouden daar de gevolgen van kunnen zijn. Want dat de ene tand onder de andere kan komen is volgens mij niet aan de orde want zoveel tanden heeft hij niet meer.
En stel dat we het niet zouden doen wat zouden daar dan de gevolgen van kunnen zijn. Mij spreekt het namelijk meer aan om de natuur zijn gang te laten gaan.
Fijn als iemand mij hier wat meer over kan vertellen dan ga ik wat meer voorbereid naar de kaakchirurg.
lisa37

ik heb ongeveer hetzelfde gehad . tijdens het wisselen van de melktanden kreeg ik er geen grote tanden voor terug . ik mis er 9 .... 3 jaar terug heeft mijn tandarts een speciaal verzoek ingediend bij het ziekenfonds om dit te verhelpen met beugel,kronen en bruggen . ik moest toen naar tandarts van het ziekenfonds om dit te beoordelen . het ziekenfonds heeft de hele behandeling voor mij betaald , omdat dit te maken had met erfelijke aanleg .
dus op naar het ziekenfonds........
groetjes lisa
di, 06/24/2008 - 18:03 Permalink