alleen beugel of ook operatie???

Author:
jessy82
Posted:
zo, 07/13/2008 - 18:05
Hallo allemaal, ik heb een dilemma die ik jullie graag wil voorleggen!
Ik ben 26 jaar en heb nog nooit een beugel gehad. Nou heb ik eindelijk de beslissing genomen om het toch te doen. mijn tanden(boven)staan heel erg scheef,en ik heb een overbeet.
De ortho raadde mij aan om een jaar te beugelen,dan een kaakoperatie en dan nog een jaar beugelen.
Toen ik aangaf dat ik een operatie wel heel heftig vind,zei ze dat ik ook alleen een beugel kon nemen,maar dat mijn profiel dan niet meer klopt!
En dat ik haaientanden krijg!!
Ik weet echt niet wat ik moet doen! Als mijn voortanden recht staan is het al heel veel beter,maar ja als mijn profiel dan niet meer klopt heb je dat weer!! :smt017
Kent iemand dit probleem??
Alvast bedankt!
Danielle1976

Hoi Jessy,

Ik heb geen advies voor je, want ik zit sinds vandaag ook met een dilemma. Ik heb vroeger wel een beugel gehad, maar omdat mijn bovenkaak kleiner is dan onderkaak staan mijn tanden in een puntje ipv ronde boog. Vandaag dus had ik mijn behandelplan bespreking en ik dacht er zo mee klaar te zijn door 2 kleine kiezen te laten trekken en dan brackets. Maar helaas is de enige beste oplossing bovenkaakverbreding :( Ik ben echt teleurgesteld, want zit nu echt met de vraag hoeveel is het me waard om dat te laten doen. Mijn tanden staan niet heel erg schots en scheef, maar ik heb me er wel op ingesteld een mooie ronde boog tanden te krijgen. Dus ja...nog even goed over nadenken.
In jouw geval, als je echt een scheef gebit hebt en je voelt je er niet prettig bij en je wilt overwegen om te gaan beugelen, zou je ook bij het topic kaakoperaties kunnen kijken naar de ervaringen van anderen. Ik ben daar zelf ook al gaan lezen....
ma, 07/14/2008 - 21:46 Permalink
Lindy321

Hoi Jessy,

Ook ik ben 26 en heb een overbeet; we bevinden ons dus in hetzelfde straatje ;-)
Ik kan uiteraard niet oordelen over jouw geval, maar bij mij werden de twee opties voorgesteld: blokjes + operatie of gewoon 2 jaar blokjes (met evt. tanden trekken). Ik persoonlijk zag de operatie ook niet zitten.
Normaal gezien moet een (lichte) overbeet te corrigeren zijn met blokjes alleen. Mss is jouw overbeet te vergevorderd om nog met blokjes op te lossen; mss best eens een second opinion vragen.
ma, 07/14/2008 - 22:58 Permalink