Afwijking boven kaak, mis een snijtand.

Author:
YasmineB25
Posted:
zo, 08/04/2013 - 01:27
Hallo,
Ik ben 17 jaar en ik heb loop nu al sinds 2007 bij een orthodontist in Amsterdam.
Ik heb een 'afwijking' in mijn bovenkaak ik mis namelijk een een snijtand tussen mijn rechter voortand en hoektand.
Nu ik ongeveer drie jaar een beugel in heb gehad en de hoektand op de lege plek van de missende snijtand is getrokken, zou de beugel er nu netjes uit moeten en alles opgebouwd moeten worden met vullingen en daar bedoel ik mee mijn andere snijtand die ik wel heb ( een kleine kegeltand) helemaal opvullen zodat het wat groter word en mijn hoektand omtoveren in een snijtand door het wat bij te slijpen en vullen.

nou heb ik ook op het internet gekeken wat er te doen de valt in zo een situatie om het gebit toch zo mooi mogelijk te kunnen maken. En dan is er ook een mogelijkheid om de andere kegeltandje (snijtand die d'r wel is) eruit te trekken en de andere hoektand ook naar voren te trekken zodat het symmetrisch is, allebei te slijpen en op te bouwen en voila.
maar ik ben al voor een paar second opinies bij verschillende orthodontisten geweest en die zeggen dat het beter is om het op te bouwen. Ik wil graag weten wat jullie mening is en welk mogelijkheid misschien het beste is en wat de na en voordelen zijn van beiden behandelingen.

:smt006
Ortholimburg

Om te beginnen zou ik starten met een verbreding van je bovenkaak want die is te smal. Daarna herevaluatie en beslissen: ofwel el 12 weghalen en dan de ruimte sluiten , dan is er waarschijnlijk een of andere botverankering nodig. Nadien kunnen 13 en 23 gebleacht en omgebouwd worden. Is perfect te doen: alternatief : houden van 12 ,beetje extra ruimte maken en 12 verbreden,23 reshapen. Ook goed te doen maar dan is "pink esthetics" ,d.i. Het niveau van het tandvlees iets moeilijker te managen. Maar dat is enkel van belang als je tandvlees zichtbaar is bij het lachen.
vr, 08/16/2013 - 10:47 Permalink
Ortholimburg

Is zeker ook een optie, Vv, moet individueel beoordeeld worden. Ikzelf geef er de voorkeur aan om, zeker bij jongere patiënten, en ik vermoed ,aan de foto te zien dat Irisvermeulen nog niet echt oud is,om te proberen het op telossen met de eigen gebitselementen.Is meestal kosteneffectiever in the long run, en omzeilt esthetiekproblemen als de gingiva mettertijd wat terugtrekt. Daarnaast heb ik de indruk dat er bij deze patiënte links een volledige distokklusie is, dat betekent dat dan de okklusie met 1PB naar distaal moet verschuiven en da's ook geen kattenpis, zoals ze bij ons zeggen,maar nog eens, is maatwerk en best na verbreding te beoordelen.
vr, 08/16/2013 - 13:32 Permalink