afschuwlijk gezicht en bijna niet te dragen???

Author:
lipgloss
Posted:
di, 11/07/2006 - 14:31
Hoi hoi,

Ik heb sins 1 week een een mega groot ding in mn mond, heet een van beek aktivator of zoiets met daaraanvast een buitenboord beugel om mn hoofd, nou ben ik 13 jaar en schaam me er echt heel erg voor, ben de enige op de hele school met zo'n afschuwlijk ding!!! kan nie eens mn mond dicht doen en praten is al helemaal onmogelijk met die beugel, is er nou helemaal geen andere oplosing????????? en zijn er mischien lotgenootjes die deze beugel ook hebben of hebben gehad?? moet er soms bijna van overgeven en mn kaken doen mega veel pijn :( :(

nou gaat het erom de groei van mijn onderkaak te remmen en daarom dat grote ding in moet hebben, maar zijn er geen alternatieven misschien?????? Want ik loop zo voor joker :(

Groetjes Meike
Newtan

Je bent er vroeg bij misschien in de klas. Maar ik zie ze vrij veel. Het is wel een supermoderne manier van kaakcorrectie. Als dit goed lukt, dan komen met name je lippen in de toekomst in een mooie lachlijn te staan, in plaats van ontevreden naar beneden. Dan ben je de schaamte misschien weer vergeten.

Iedereen die pas een beugel heeft, gebruikt in het begin pijnstillers, jij niet?

Sterkte met de stellage.
di, 11/07/2006 - 21:09 Permalink
Lieneke

Aaah meissie! Ik vind het wel stoer van je dat je er gewoon mee doorloopt! Gewoon koppie omhoog houden, schouders recht, rechtop lopen en niemand kan je wat maken! Die gastjes in je klas krijgen op hun beurt ook vast wel een keertje een bril, puistjes or whatever!
di, 11/07/2006 - 21:17 Permalink
lipgloss

bdankt voor uw lieve mailtje :D , weet u niet of er mieschien een andere beugel is die ik ook kan krijgen?? heel veel vriendinnen van mij hebben aleen een blokjes beugel en 1 viendinnetje een buitenbeugel alleen voor snachts kan ik dat ook niet?? deze beugel is gewoon zo erg en ik vind t niet erg dat het dan evt. langer duurt...

ik moet volgende week weer naar de ortho, dus ga het dan wel vragen anders

groetjes Meike
wo, 11/08/2006 - 09:28 Permalink
mecánico para …

Hoe lastig het ook is, jouw beugel heeft een heel ander doel dan die buitenbeugel van een vriendinnetje. De buitenbeugel stuurt in principe alleen op correctie van de bovenkaak aan. Vasthouden of iets terugzetten. De jouwe is er ook voor om dde bovenkaak een plaats te geven maar tegelijk de onderkaak iets naar voren te zetten. Dat betekent vaak dat de tandbogen boven en onder al heel aardig op elkaar zijn afgestemd en de correctie van twee kanten komt.
Alleen een buitenbeugel voor de bovenkaak zou in de toekomst bij jou kunnen leiden tot een wat terugliggende onderkaak waardoor je profiel op termijn wat minder mooi zal zijn.

wil niet zeggen dat het dan ineens wel leuk is, maar de meeste kinderen die er eentje krijgen hebben exact jouw gedachte, maar uiteindelijk wel een mooi smoeltje.
Als je je denkt aan Dori van Finding Neme weet je misschien wat ik bedoel met een terugliggend profiel
http://www.ukhotmovies.com/reviews/finding-nemo/finding-nemo-fishes.jpg
wo, 11/08/2006 - 10:08 Permalink
lipgloss

okee ja ik ben zelf ook alwel bang dat het niet anders kan, en die buitenbeugel is al echt geen Pe, maar vooral die grote aktivator beugel in mn mond is zo moeilijk :( , zijn dr veel kinderen die zon groot ding hebben dat ze ook amper kunen praten en de mond haast niet dicht kunnen krijgen?? kan dat niet wat kleiner?

groetjes Meike
wo, 11/08/2006 - 10:23 Permalink
mecánico para …

Nee, het kan niet kleiner, de activator moet tegen je verhemelte, de binnenkant van je kiezen en onderfaak liggen en je tanden en kiezen moeten er als het ware in dichtbijten en/of in kunnen verplaatsen/uitgroeien. Dan heb je ook nog ruimte nodig voor je tong, dus nee, kannie...

en het wisselt nog al per orthodontist welke greep ze in de doos doen, maar dit is voor jou specifieke probleem wel de meest zinvolle oplossing. en natuurlijk moet je 'm zo veel mogelijk dragen, dus als excuus voor een spreekbeurt is het altijd goed, en 'smiddags lekker kletsen met je vrienden.........dan kan ie wel even uit dacht ik zo. Als je de 20 uur zou halen op een dag, heb je er toch zeker nog 4 over.......mag je zelf invullen wanneer. En dat is dan weer ons geheim.
:smt002
wo, 11/08/2006 - 13:00 Permalink
lipgloss

hoezo bedoelt u welke greep ze in de doos doen? zijn dr wel andere evt?

maar wel TOP dat ik hem 4 uur niet in hoef, wel super goed nieuws u bent een schat!!!! hihi, de ortho zei alleen uit met eten 3 keer daags een half uur, maar hij is ook nie echt vriendelijk hoor pfff..Maar in dat geval doe ik m mooi op school uit, anders vind geen jongen ik mn klas me meer leuk hahaha vette afknapper natuurlijk zo'n beugel !!!

maar bedankt voor uw super mailtje!!!

groetjes Meike
wo, 11/08/2006 - 13:28 Permalink
minique

Mijn dochter van 12 heeft sinds een paar maanden een activator.
In het begin vond ze het best vervelend. Ze was ook niet te verstaan en ze had last van zere kaken. Maar na een paar weken wist ze eigenlijk niet anders
Nu draagt ze hem vaak nog langer dan de 16 uur die door haar orthodontist is voorgeschreven. Gewoon omdat ze eigenlijk niet eens meer in de gaten heeft dat ze hem in heeft. Soms wil ze zelfs een hap van haar eten nemen en dan komt ze tot de ontdekking dat ze hem in heeft.
En praten gaat ook steeds gemakkelijker en dus is het ook al geen excuus meer voor een spreekbeurt. :smt002

Dus ik denk dat voor jou ongeveer hetzelfde zal gaan: even doorzetten, maar over een paar weken is het heel gewoon voor jou (en je schoolgenoten)...

Succes!

:smt006 Monique
wo, 11/08/2006 - 15:08 Permalink
mecánico para …

hoezo bedoelt u welke greep ze in de doos doen? zijn dr wel andere evt?

maar wel TOP dat ik hem 4 uur niet in hoef, wel super goed nieuws u bent een schat!!!! hihi, de ortho zei alleen uit met eten 3 keer daags een half uur, maar hij is ook nie echt vriendelijk hoor pfff..Maar in dat geval doe ik m mooi op school uit, anders vind geen jongen ik mn klas me meer leuk hahaha vette afknapper natuurlijk zo'n beugel !!!

maar bedankt voor uw super mailtje!!!

groetjes Meike


als ik zeg 24 uur, zou je het dan wel doen dan? is gewoon niet haalbaar, je moet kunnen eten, drinken, sporten en bij meisjes van 13 hoort ook kletsen. als je dat niet kan, ben je...............tja, een tikkie geisoleerd. dus krijg je gewoon 4 uur, maximaal (streng maar duidelijk).
Overigens sporten of zwemmen met zo'n activator is gewoon gevaarlijk, dus.........240 minuten, no more


met dat greep uit de doos verhaal kan je meer kanten op. in jouw geval, een vanBeek, is de keus heel bewust voor een activeren van groei, vandaar de naam. Dat is slechts door enkele apparaten mogelijk. Alternatieven zijn er in dat geval niet of de behandeling wordt richting je stand van je kaken in je hoofd (profiel) minder goed uitgevoerd. Dat zou jammer zijn lijkt me.

ennuh, leuke jongens krijgen ook beugels, alleen wat later omdat meiden meestal iets eerder groeien. kan je ze niet op hun kop kijken dan?
wo, 11/08/2006 - 15:38 Permalink
lipgloss

hahaha ja zijn allemaal kleine ukkepukkies in mn klas :lol: , maar van de bovenbouw zijn ze wel heel leuk hihi, en kom ik aan met die beugel :oops:
maar als ik straks die beugel niet meer hoef zijn hun mischien nog aan de beurt!!!!!! :wink:

ja en met jazzballet doe ikm ook uit, ik zit in selectie groep en heb 5 uur les in de week hihi en voor de rest moeten ze er dan maar aan wennen hoor, maar vind t wel heel erg rotding waar je echt opgelaten mee voelt hoef gelukig geen voorlees beurt in de klas ;-)

maar de spierpijn in mijn kaken gaat wel over toch straks?

bedankt voor alle antwoorden, Groetjes Meike
wo, 11/08/2006 - 16:35 Permalink
mecánico para …



maar de spierpijn in mijn kaken gaat wel over toch straks?




ik lees het al, je kletst teveel.......

succes ermee :smt006
wo, 11/08/2006 - 22:03 Permalink
lipgloss

hahaha, ja das ook t grote probleem die beugel is niet geschikt voor mij ;-))

touwens erg leuke site, en denk dat veel mensen er veel aan hebben!!

groetjes! PS kan wel een hele moeilijke naam hihi, is het spaans?
do, 11/09/2006 - 14:02 Permalink
Minte

Die beugel moet je gewoon uitdoen! Je wordt niet mooier maar lelijker als je kaak naar achter wordt zet. Ze hebben het bij bij ook gedaan (zie mijn onderp: ik wil mijn bovenbeet terug).
Maar de orthodontist doet dit om rekeningen te kunnen schrijven. - Ik kan geen andere reden bedenken. Dus gooi je beugel in de prullenbak! Dan hoef je er meteen niet meer mee rond te lopen. :)
Groetjes,
Minte.
zo, 11/26/2006 - 15:45 Permalink
Minte

Nou ja, het is natuurlijk ook een kwestie van smaak, of je het resultaat van de beugel mooi vindt of niet.
Maar Meijke, realiseer je dat je mond verandert door de beugel. Ga na of je dat wilt! Kijk eens naar foto's van "voor en na" de behandeling van een beugel bij voorbeeldpatienten (zoek even op internet). En kies dan of je echt een beugel wilt. Ik kan je alleen vertellen dat ik 'm achteraf niet had gewild.
Groetjes en succes,
Minte.
zo, 11/26/2006 - 16:59 Permalink
lipgloss

oooh heb nog nooit gehoort dat iemand het niet mooi vind na die tijd??? dat kan dus ook en doe ik het misschien voor nix :-?

moet zeggen dat ik nu niet echt een mooi gebit heb hoor, mijn doel is een gebit ala jessica simpson hihihi... maar wat vind je niet mooi geworden dan?
ben nu wel ietsje meer gewent alleen het praten is nog wel drama maar dat blijft wel denk ik met deze beugel, tis niet leuk, maar hoop wel dat dat het uiteindelijk mooi wordt?? of na jou idee dus mischien toch niet???

wel jammer als het niet naar je zin is :( hoe kan dat dan?

gr meike
zo, 11/26/2006 - 19:17 Permalink
Minte

Hoi Meike,
De beugel die je nu draagt, verandert helemaal niets aan je tanden. Het heeft alleen invloed op de stand van je kaak. Je bovenkaak, dus het deel (bot) tussen je neus en je tanden, wordt naar achter gezet. Ik wist dat vroeger ook niet toen ik een beugel had. Ik had ook zo'n grote beugel net als jij, en ik dacht net als jij nu, dat het m'n tanden zou recht zetten. Maar dat gebeurt dus niet. Daarvoor heb je slotjes nodig.

Ik vind het zelf niet mooi als je kaak (nogmaals: het bot tussen je neus en je tanden) naar achter wordt gezet. Je gezicht wordt er van afgeplat.
Als je het mij vraagt zou ik vandaag nog stoppen met die beugel en meteen om slotjes vragen. Dan wordt er bovendien meteen aan je tanden gewerkt.

Maar je moet het natuurlijk zelf beslissen. En wat ik al eerder zei, het is ook een kwestie van smaak. Wellicht zijn er mensen die een bovenbeet (dus dat je bovenkaak wat meer naar voor staat) echt niet mooi vinden. Maar het belangrijkste is wat jij mooi vindt. Surf daarom eens op internet. Kijk bij http://www.beugel.nl, en kijk naar de voorbeeldpatienten. Je kunt hier overigens ook zien wat de beugels met je tanden en je kaken doen.

En laat nog eens weten wat je van plan bent. :) Ben benieuwd of je de beugel in de prullenbak gaat gooien, of toch blijft dragen?
In elk geval succes met je keuze!
En als je nog vragen hebt kun je ze natuurlijk gewoon stellen. Ik ben regelmatig online.
Groetjes,
Minte.
zo, 11/26/2006 - 21:22 Permalink
Minte

He Meijke,
Ben ik weer. Ik las net nog even je eerste bericht, en je schrijft dat de beugel je onderkaak gaat terugzetten. In dat geval heb ik niks gezegd!
Ik heb me dan vergist. Ik dacht dat een activator alleen voor de bovenkaak was...
Voor de zekerheid kun je het natuurlijk aan de orthodondist vragen... aan welke kaak (of kaken) ze nu precies werken.
Nou Meijke,
Succes ermee!
Groetjes,
Minte.
zo, 11/26/2006 - 21:29 Permalink
lipgloss

He??? snap t niet meer helemaal...? Wat doe je dan precies voor werk Minte?

Ik heb deze beugel voor de groei van mijn bovenkaak te stoppen en mijn onderkaak te laten groeien of zoiets beetje ingewikkeld allemaal best wel ;-) die beugel die ik nu heb is een van beek aktivator en een buitenbeugel om mn hoofd, heb jij dat ook gehad dan??? maar ik krijg straks ook nog iets van 2 jaar slotjes hoor, dus dat komt nog later, misschien heb jij die niet gehad?? heb jij een foto dan misschien van hoe het geworden is?? ik wil er best wel graag vanaf als het misschien ook alleen met slotjes kan, dat vind ik niet zo erg??? maar nu mn ouders nog :-? misschien kan ik ze het laten lezen??? jou verhaal en aan de ortho vertellen daar moet ik binnenkort weer heen, maar ze geven me deze beugel toch niet voor nix, alhoewel ik er niemand mee zie lopen das wel weer zo...

gr meike
ma, 11/27/2006 - 09:57 Permalink
mecánico para …

Beste Meike,

Als ik zo vrij mag zijn, maar het verhaal van Minte gaat over haarzelf en hoe zij tegen die beugel aanheeft gekeken. Ze is niet tevreden met het resultaat.
Dat staat helemaal los van iemand die op goede gronden een van Beek, een buitenbeugel of vaste apparatuur krijgt. De keuze voor een activator is gewoon bekend bij sommige aan het skeletgerelateerde afwijkingen.

Zij is in dit geval degene die niet blij is dat haar gezicht verandert is, terwijl er weldegelijk een indicatie tot behandelen was.
Je kan wel eens iemand tegen komen die inderdaad die behandeling achteraf, om welke reden dan ook, liever had laten voorbij gaan aan zijn of haar deurtje.
Het wordt pas gevaarlijk als die mening ineens de integriteit van een (in dit geval jouw) behandelaar in twijfel trekt. En dat is wat ze in eerste instantie deed met de uitspraak die er nog steeds staat. Wat ze erdaarna ook van zegt, tis een op HAAR gevoel gebaseerde uitspraak zonder ook maar enig idee wat er met JOU aan de hand is. En die, mag je naast je neer leggen.

Kortom, als ik het vergelijk met MickeyMouse, dan zou die ook niet tevreden zijn als zijn oren kleiner werden, ook al vind de gemiddelde plastich chirurg het weldegelijk flapoortjes waar je wat mee moet.
En iedereen die zulke oren zou hebben mag zelf bepalen of je er wat mee wil doen.


Overigens, ik denk dat je orthodontist het wel een hilarisch verhaal zou vinden. En de betreffende reactie leest met een meewarige blik.
ma, 11/27/2006 - 11:38 Permalink
de digitale tandarts

Het was weer een levendige discussie.

Beste Meike, je moet binnenkort naar de orthodontist, vraag hem of haar nog alle voor- en nadelen.
Besef wel dat je nu in de groeifase bent en de stand van de kaken kan beïnvloeden! Later als je uitgegroeid bent, is het te laat en kan het alleen nog maar met zware chirurgische ingrepen.
Soms zijn dingen niet zo leuk, maar met een beetje doorzettingsvermogen kan je er wel de rest van je leven plezier van hebben.

Met vriendelijke groet.
ma, 11/27/2006 - 12:40 Permalink