Advies mbt overbeet

Author:
pixxie
Posted:
ma, 05/09/2011 - 17:32
Hoi!
Ik ben nieuw hier.
kort verhaaltje;
Ik ben nu 20. Vroeger toen ik 8 was werd er een foto gemaakt van mijn gebit waarbij de assistente het plaatje veelste ver in mijn keel duwde waardoor ik bijna stikte. ze was ondertussen ook weggelopen.. maargoed, daardoor kreeg ik angst voor de tandarts. ook werd er van huis uit niet aangespoord om toch te gaan, zodoende heb ik zeker 10 jaar geen tandarts gezien. de laatste keer is inmiddels 2 jaar geleden, moet er nu toch weer aan geloven. de tandartsen die ik gezien heb zeiden nooit wat over mijn overbeet.
Ik stoor mijzelf aan mijn overbeet; mijn lach is niet mooi en profiel ook niet. van de 'voorkant' ziet mijn gezicht er prima uit omdat het dan niet zo opvalt. het is meer dat mijn boventanden in een V-vorm lopen, mijn ondertanden zijn een stuk naar 8er getrokken. Ik duimde vroeger door mijn ringvinger tussen mijn ondertanden en boventanden te duwen en zodoende zijn dus ook vooral mijn bovenste 2 tanden naar voren gekropen.

bijkomend probleem is dat ik nu ook merk dat ik problemen heb als ik veel moet praten, kan worden moeilijk vormen omdat mijn tong door mijn ondertanden naar achter gedrukt word. kan logopedie hier iets aan doen?

Ook merk ik dat mijn ondertanden soms over mijn gehemelte 'schuren' als ik bijv een pizza heb gegeten. Ik 'snij' dan met mijn gehemelte ipv mijn voortanden waardoor mijn gehemelte gaat opzwellen

en last but not least, er zit een afdruk van mijn boventanden in mn onderlip. wat kan hier aan gedaan worden?

wat vinden jullie van de fotos? kan het nog gefixed worden? is er iemand in een vergelijkbare situatie? hoe zijn de behandelingen?
zoals ik al zei vind ik de tandarts eng, dus leek het me fijn hier wat vragen neer te gooien voor dat ik ga :)
Attach
saskiavr

Hoi beste pixxie,

Jee wat een verhaal, en erg naar dat je angst hebt ontwikkeld door, naar mijn idee, een beetje te onproffesionele tandarts in het verleden.
Naar de tandarts(en inmiddels orthodontist) gaan is ook niet mijn hobby hoor, maar tussen angst en liever niet doen zit een groot verschil natuurlijk ;-)

Mijn advies zou zijn maak een afspraak met een tandartspraktijk, waar als mogelijk, ook een orthodontist bij zit.
Dan kun je puur informatief eens dingen laten bekijken, vragen enz.
Wees niet bang, ze beginnen niet zomaar een behandeling hoor *lol*
Geef duidelijk aan dat je informatie/analyse wilt, en meer nog niet. Ik ben ook wel 2 keer voor gesprekken gesweest alvorens ergens mee te beginnen.

Wat betreft je overbeet, ik snap het als ik je foto's zo zag.
Uiteraard heb ik geen idee wat er voor mogelijkheden zijn, dat is altijd zeer specifiek en per persoon verschillend.
Ik, ook als 20 jarige, heb een lichte overbeet. En op die leeftijd is het net even bekijken of er nog iets met een beugel geprobeerd word, of je al geheel volgroeide kaken/tanden hebt en er dan al snel over een (kaak)operatie word gesproken als enigste mogelijkheid.
Zelf ben ik gegaan voor proberen de overbeet met een beugel(activator) te behandelen, en dat lijkt te gaan werken :-)

Tot zover even mijn reactie, houd je ons op de hoogte!?
Groetjes en alvast een goed weekend.
Saskia
vr, 05/13/2011 - 15:23 Permalink