Advies gevraagd,ik weet het niet meer...

Author:
buldogje
Posted:
za, 12/02/2006 - 17:46
Sinds een aantal jaar geleden wou ik graag mijn tanden laten corrigeren.Mijn tanden stonden over het algemeen vrij netjes,alleen in de ondertanden had ik een klein spleetje en ik had een overbeet.Ik ben eerst even onder behandeling van een tandarts geweest die me een tand uit de boventanden had getrokken en me daarna een beugeltje gaf wat ik ook eruit kon halen.Dit werkte niet en uiteindelijk na veel zoeken ben ik bij een orthodontist in Maaseik terecht gekomen.Zij gaven mij het vertrouwen en zeiden dat ze mijn wensen qua tanden konden verwezenlijken.Wel vonden ze het zonde dat 1 gezonde tand getrokken was,dit was niet nodig geweest volgens hun.Maar ik zou een plaatsjesbeugel gaan krijgen voor 1,5 a 2 jaar en dan zou alles goedkomen.Ik was helemaal niet blij dat ik een beugel moest gaan dragen,maar ja de tanden gaan niet vanzelf rechtstaan en ik voelde me beter als ik dacht aan hoe het resultaat eruit zou zien.Ik heb deze beugel nu 1,5 jaar,ben nu 24.Een tijdje geleden op controle zei de orthodontist dat ze bijna klaar waren met de behandeling.Ik schrok me nogal,want het was me opgevallen dat mn boventanden tijdens de behandeling waren verschoven naar rechts en dat ze ook niet meer recht stonden,dan bedoel ik het spleetje in de boventanden maar scheef.En ook dat het spleetje in de boventanden niet meer paralel onder mijn neus stond.Ik had dit al eerder gezien,toen zeiden ze dat het wel goed zou komen.Uiteindelijk hebben ze een kaakchirurg erbij laten komen.Deze zei dat dit zonder verder nog een tand te trekken goed zou kunnen komen door een ankertje te plaatsen.Of door een kaakoperatie te overwegen.
Ik ben toen voor een twee opinie gaan kijken bij een tandarts en deze zei dat een ankertje geen enkel nut zou hebben en dat het wel zou kunnen werken om nog een tand te trekken.
Mijn tanden zijn verder gezond,dus dat idee trekt me niet zo.De andere opening wat ik heb waar de tand is getrokken is nog niet eens goed dichtgegaan.
Maar goed,toen ben ik voor een derde opinie gegaan,vorige week,bij een orthodontist in Venlo.
Deze vertelde mij ook dat dit slecht werk was en dat ze vanaf het begin hadden moeten weten wat ze deden.Hij opperde ook om een tand te laten trekken maar vertelde me daarna nog iets wat ik niet wist.Mijn ondertanden stonden volgens hem ook niet helemaal paralel.Ook zei hij als hij in mijn schoenen stond dat hij alles gewoon eruit zou halen en het zo zou laten ook al was het niet zo mooi.Ik opperde natuurlijk dat ik dit niet wou,dat ik altijd een wens heb gehad voor een heel mooi gebit.En dat ik dit ook graag wil,mooi gebit en mooie witte tanden.Nu ben ik nog tot februari onder behandeling in Maaseik.Maar mijn vertrouwen in hun is weg.Ben er behoorlijk verdrietig van allemaal.
Ik weet niet meer wat ik nog moet doen,cz kan me ook niet helpen.Mijn tanden zijn erger geworden dan voor de behandeling.
Wie weet wat ik kan doen,of heeft goede tips voor mij.Ik weet ook niet waar een echte hele goede orthodontist zit hier in Limburg.
Ik hoop dat iemand mij advies kan geven,want ik wil heel graag mooie witte tanden. :smt003
buldogje

Hoi Senna,
bedankt voor je reactie.Ik ben ook niet zo handig met deze forums,moet het allemaal nog leren maar hoop dat dit berichtje bij je aankomt.
Heb je misschien het adres voor mij van Sittard wat je bedoelt :D
En wat zijn jouw ervaringen hoor ik ook wel graag,ben je nu tevreden met je tanden?
Groetjes buldogje
zo, 12/03/2006 - 16:32 Permalink
Moon

Als je inlogd en je hebt een PB (persoonlijk bericht) dan zal je een pop up krijgen wanneer je de site opend. Als je in hebt gesteld dat je geen pop ups wilt/kan dan staat middenboven de pagina "je hebt 1 nieuw bericht" onder zoeken, gebruikerslijst etc. etc. etc.
zo, 12/03/2006 - 17:07 Permalink