Advies gevraagd (+ foto's)

Author:
Pandora
Posted:
vr, 09/10/2010 - 11:01
Hallo allemaal,

Ik ben inmiddels 1,5 jaar aan de beugel. Destijds een beugel gekregen om mijn overbeet op te lossen. De ortho vond dat mijn ondertanden ook te scheef stonden, al vond ik dat wel meevallen (ze stonden niet echt recht op een rij, maar oo niet heel erg scheef).
Binnenkort mag mijn beugel er bijna uit, maar ik maak mij ernstig zorgen om het eindresultaat.
Er zijn bij mij namelijk 4 kiezen getrokken om ruimte te maken. Nu heb ik het idee dat daardoor mijn kaak smaller is gaan worden. Er zijn ook wat tanden naar binnen gestaan, vooral bij de een na laatste kiezen valt dit erg op. Ik heb dit gemeld bij de ortho, maar volgens haar valt hier niets aan te doen en zou dit bij een onbehandelde mond ook het geval zijn.
Nou voordat ik begon aan de beugel had ik dit helemaal niet.
Als ik dan lachtte zag je zeg bijna al mijn kiezen en geen zwarte gaten naast de lippen. Ik betwijfel of dat straks nog zo zal zijn, aangezien alles zo naar binnen is gaan staan.
Helemaal omdat hij er binnenkort uit moet!
Ook de overbeet kon ze niet beter krijgen dan dit. Oftewel hij is nog steeds even groot als voor ik de beugel had, terwijl ik hem had voor de overbeet! Ik wou at ik er nooit aan was begonnen!
Ik zit er over te twijfelen een second opinion te laten doen bij een andere ortho.
Graag hoor ik van een deskundige wat hij vindt van mijn gebit en wat ik zou moeten doen. Ik ben erg onzeker geworden door mijn gebit!

[attachment=0]Picture 46.jpg[/attachment]
[attachment=1]Picture 42.jpg[/attachment]
[attachment=2]Picture 45.jpg[/attachment]
Attach
Pandora

Sorry voor de slechte foto's. Is de enige camera die ik heb:s
Mijn gebit staat op zich wel redelijk goed op elkaar, al kan ik wel de kauwvlakken van de een na achterste keizen voelen met mijn tong als ik mijn tanden op elkaar zet. Dus dat lijkt me dan toch niet zo goed.
Doordat alles naar binnen is gaan staan, zijn ijn tandenbogen erg smal geworden, wat ik absoluut niet mooi vind. Kan dit nog gecorrigeerd worden? Het lijkt mij vrij simpel om de boel gewoon wat naar buiten te brengen zodat het wat breder wordt.
Ik had altijd een mooi breed gebit, maar ja wel een overbeet van zo'n 5 mm waar ik mij erg aan stoorde. Achteraf wou ik dat ik er nooit aan was begonnen. Ik ben erg onzeker geworden door mijn gebit. Mijn lach is erg lelijk geworden.
Ik heb geen idee wat ik moet doen. Zat eraan te denken om eens met de ortho te gaan praten, maar meestal is daar weinig tijd voor. Wil wel graag eens horen wat een andere ortho ervan denkt, maar die zal wel foto's e.d. nodig hebben van deze ortho en ik durf dat niet zo goed te vertellen aan mijn huidige ortho.
Is het altijd noodzakelijk dat de andere ortho foto's en gebitsmodel heeft?
zo, 09/12/2010 - 21:44 Permalink
BJN

Zat eraan te denken om eens met de ortho te gaan praten, maar meestal is daar weinig tijd voor.

Even bellen of mailen, dan kunnen ze meer tijd inplannen voor overleg. Dat kan overal.


Is het altijd noodzakelijk dat de andere ortho foto's en gebitsmodel heeft?

Nee, het begon doet niet ter zake. Het gaat erom hoe het nu is, en samen te bepalen wat er nu nog aan te verbeteren is. Je bent tenslotte niet tevreden met de huidige situatie. Wat er tijdens de behandeling is gebeurt is gepasseerd station. Terug kan niet meer....

Als je kiezen trekt wordt de boog korter en optisch smaller. Dat weet elke ortho vooraf. Dat is gewoonweg een mechanisch fenomeen.
zo, 09/12/2010 - 21:53 Permalink
Pandora

Als je kiezen trekt wordt de boog korter en optisch smaller. Dat weet elke ortho vooraf. Dat is gewoonweg een mechanisch fenomeen.

Kun je de boog niet breder laten lijken door de kiezen en of tanden dan iets meer naar buiten te zetten? In mijn geval staat de boel wat naar binnen toe door de beugel. Lijkt mij dat als je de boel rechtop zet, de boog weer breder lijkt, toch?
Of werkt dat zo niet?
di, 09/14/2010 - 11:23 Permalink