Aantal vragen over de beugelbehandeling

Author:
Bramoz
Posted:
do, 09/27/2018 - 15:00
Ik heb een aantal vragen over het beugeltraject wat ik onderga.....

Mijn boventanden en kiezen stonden niet mooi recht en gezien mijn leeftijd ( 40+ ) werd er niet beter op, er is gekozen voor een vaste beugel op de boventanden en het traject verloopt erg traag. Begonnen in januari en als ik het goed heb ben ik nu pas bij draad nummer 2 en volgende maand pas draad 3.... begonnen aan het traject met de mededeling 12 maanden beugelen ongeveer! Maakt mij voor de rest ook echt niet uit maar ben gewoon benieuwd of meer mensen last hebben van een langer traject als afgesproken.

Verder heb ik nu het idee dat mijn bovenkaak/tanden meer naar voren staan als daarvoor, er is nu "gok ik" een mm of 4/5 ruimte tussen onder en boventanden, gaat dit nog terug in het verdere verloop van de behandeling?

Tevens voel ik als ik in ontspannen toestand mijn kaak sluit dat de kiezen niet lekker meer op elkaar komen, ik lees online dat als je boven en onder een beugel hebt dit met elastieken op te lossen is maar hoe gaat dat in zijn werk als je alleen boven een beugel hebt?

Alvast bedankt voor het lezen en antwoorden.
Bramoz

Als antwoord op door vV

update: vandaag bij de ortho geweest, 2 opties..... smallere draad in de bovenboog om zo de breedte te verminderen en hopen dat na 2 maanden er iets gebeurd... optie 2 een beugel in de onderkaak om deze samen met boven veel beter te laten passen.

optie 2 is het geworden....als het goed is nog jaren plezier van dus dan maar volledig beugelbekkie en wederom iets langer beugelen.
do, 09/27/2018 - 15:37 Permalink