4 kiezen trekken voor beugel?

Author:
netje1976
Posted:
vr, 04/11/2008 - 13:32
hallo,

Ik heb een vraagje. Ik ben 32 jaar oud, en nu zegt mijn nieuwe tandarts dat ik een beugel moet hebben. Ik heb een verticale open beet. Mijn kiezen zijn daardoor behoorlijk versleten. Mijn tandarts weigerd mijn afgebroken kies(door de druk die erop gestaan heeft)te herstellen, omdat ze vind dat ik eerst een beugel moet... anders heeft het herstellen van die kies geen zin en gebeurt het nog eens, omdat er zoveel druk op mijn kiezen staat.
En.. zegt mijn tandarts. Straks zijn mijn kiezen er zo slecht aan toe, dat ik ze eruit moet laten trekken.

Ik ben naar de orthondist geweest, die stelde voor een extractie van de 4 premularen en een vaste beugel.
Ik vind het behoorlijk wat 4 gezonde kiezen trekken voor een beugel...
Gaat dat altijd zo... ? En dat ga je toch zien, dat je 4 kiezen mist??

met vriendelijke groet
vV

Een handige en moderne tandarts/ortho trekt niet zo snel kiezen
????

Of er kiezen getrokken moeten worden heeft alles te maken met ruimte die er wel of niet is om het gewenste eindresultaat te kunnen bereiken. Dat het wordt voorgesteld zegt eigenlijk al genoeg. Overigens is dit nog steeds bij bepaalde soort afwijking nodig. Heeft niet echt ermee te maken naar welke tandarts/ortho je gaat, meer dus met de aard van de agfwijking. Wat niet helpt is dat je inmiddels 32 bent, sturen van groei, wat een ortho het liefste doet bij een dergelijke afwijking, kan niet meer.
Waarom is er neit behandeld toen dat wel kon?
zo, 04/13/2008 - 13:36 Permalink
netje1976

Er is eigenlijk nooit verteld aan mij dat ik een open beet had bij mijn vorige tandarts. Toen ik dus bij mijn nieuwe tandarts kwam, nou..die zei er gelijk wat van.

Mijn voortanden sluiten niet aan op de ondertanden. Maar de opening is niet zo heel erg groot. Als je het niet weet , zie je het niet. zelfs mijn man, zag niet eens dat ik een 'open beet' had , wel pas toen ik het er wat over zei.
Nu mijn kiezen dus echt gaan afbreken, wil ik er toch wat aan laten doen. Ze zijn al behoorlijk versleten, omdat ik er alles mee doe. En ik wil mijn gebitje toch nog lang houden :wink:
Ik vind het ook heel jammer dat mijn vorige tandarts er niets over heeft gezegd.
zo, 04/13/2008 - 13:51 Permalink
Junior1986

Het is mijn ervaring dat sommige orthodontisten of tandartsen wel heel snel tot het trekken van kiezen overgaan.
Mijn vorige ortho was van plan om vier gezonde kiezen te trekken om mijn gebit recht te krijgen/houden.
Een andere orthodontist heeft zonder kiezen te trekken toch een recht gebit kunnen krijgen. Zelfs mijn verstandskiezen zitten er nog in.

Ik kan dan alleen maar concluderen dat die andere tandarts zich beter heeft verdiept in mijn gebit of handiger is.
Het is gewoon raar dat de ene ortho 4 kiezen wil trekken en de ander hetzelfde resultaat bereikt zonder het trekken van kiezen.
ma, 04/14/2008 - 02:41 Permalink