33 jarige weer een beugel?

Author:
Joanneke
Posted:
ma, 12/20/2010 - 10:01
Hoi allemaal,

Ik ben Joanneke, 33 jaar en moeder van 2 kindjes. Op mijn 11e heb ik een beugel gedragen, maar het resultaat is helaas nooit naar mijn tevredenheid geweest. Ondanks angst voor de tandarts ben ik wel braaf naar de jaarlijkse controles gegaan, maar ik moest er verder niks van hebben.

Mijn ontevredenheid over de stand van mijn gebit werd steeds erger. Tijdens mijn bezoeken als 'gast' aan dit forum werd ik ineens zelfs enthousiast door alle verhalen van anderen. Vooral die met foto's!! Wauw wat een mooie resultaten!

In januari moet ik nog voor een behandeling naar de tandarts en als dat is 'opgelost', mag ik van haar een afspraak maken bij de orthodontiste (zitten in dezelfde praktijk). Kan bijna niet wachten...

Ondertussen volg ik met veel plezier de verhalen van anderen!

Liefs,
Joanneke
pukkeltje2

Hoi,allemaal,
Ik ga ook beugelen,ben het goed zat mijn lelijke tanden.
Ik ben al boven de 47 jaar en heb al 2 kleine kinderen met een beugel.
Kan je zeggen, zou je dat wel doen?
ja, natuurlijk, tanden zijn niet echt slecht maar het is een scheefstaande toestand.
Ik wordt moe van mijzelf als ik in de spiegel kijk.
Ik moet nog wel een tijd plannen maar het gaat gebeure

Groetjes
Pukkeltje2
do, 12/30/2010 - 13:23 Permalink
Joanneke

Hoi Pukkeltje2

Goed van je! Met 2 kinderen die ook beugelen, hebben jullie straks met z'n 3-en een mooie :D!
Ik ben er zelf ook al meer dan een jaar over aan het twijfelen. Mijn 2 kinderen zijn nog maar klein (1 en 2,5 jaar). Ze hebben nog zo'n perfect en wit melktandengebitje (waar ik best jaloers op ben)! Maar ik wil graag zelf ook mooie rechtstaande tanden.

Ik vind het moedig van ons 'volwassenen' om wéér of alsnog aan een beugel te gaan en het gaat er uiteindelijk om dat je blij bent met jezelf! De foto's van de anderen hier op het forum maken mij in ieder geval erg enthousiast!

Gr. Joanneke
do, 12/30/2010 - 13:52 Permalink
door1212

Ik ben 39.
2 weken geleden zijn mijn brackets geplaatst.
Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen dat het me meevalt, maar ik met mijn einddoel voor ogen, denk ik dat ik het nog een hele tijd volhoud!
Ik kan nu al zien dat mijn 2 snijtanden iets meer naast elkaar staan, maar desondanks, nog een lange weg (30 mnd) te gaan...
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs796.ash1/168601_189452181069588_100000144229003_789138_7674346_n.jpg
vr, 12/31/2010 - 14:04 Permalink
swaps

Hoi ik ben Joyce en 32 . Ook moeder van twee girls.. Ik had in een andere post al gereageerd maar ik start dus 25 januari met mijn beugel. Eerst nog een ondertand eruit en later nog 2 verstandskiezen. Zoals ik al zei in een topic van Door, we kunnen elkaar hier op de hoogte houden. :D

Edit : typefout
za, 01/01/2011 - 22:41 Permalink
Joanneke

Hoi Joyce!

Wat fijn dat je hier ook je ervaring komt delen! Jullie zijn allemaal al wat verder dan ik. Moet nl. nog de allereerste afspraak met de orthodontist gaan maken.... hoop dat ik in januari nog terecht kan voor een intake. Wordt dus zeker vervolgd...

Hoe lang zat er bij jullie tussen de eerste afspraak met de ortho en het moment van plaatsen van een beugel? Er wordt natuurlijk eerst naar aanleiding van foto's een behandelplan opgesteld....

Gr. Joanneke
zo, 01/02/2011 - 14:14 Permalink
swaps

Ehm... ( pakt even agenda )
29 oktober de eerste keer,
23 november de foto's, happen, rontgen.
21 december "plan de campagne" besproken
18 januari krijg ik elastiekjes en....
25 januari mijn beugel.

Eigenlijk best vlug allemaal want "men" :roll: had ook verteld dat het allemaal niet zo vlug ging en zeker op een half jaar moest rekenen vooraleer ik dan eigenlijk zou kunnen starten met beugelen.

Dus DOEN hoor. Een keer aan horen en je behandelplan laten opstellen dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent he !
zo, 01/02/2011 - 18:44 Permalink
saskiavr

Hoi Hoi,

Ik had al recent gepost/gereageerd in de posting van "door1212 / Start orthodontistische behandeling 39-jarige"
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=24&t=20029

Ik ben vrij nieuw op dit forum, en ook nog geheel nieuw in de wereld van beugels.
Ook van jullie(Joanneke/Pukkeltje2/Joyce) vind het super knap en stoer van jullie dat je als volwassene toch (opnieuw)besluit aan de beugel te beginnen!
en wilde dat ook hier nog even zeggen tegen jullie.
Ik zat al te twijfelen, en ben 20 jaar hahahaha

Wens jullie allemaal zeker veel succes, en op naar die stralende glimlach!
Ik blijf jullie schrijven/ervaringen zeker volgen hier en waarschijnlijk zal ik zelf ook binnen enkele weken bij het beugel clubje horen.
Welke beugel is nog niet helemaal duidelijk. Is een beetje gecompliceerd bij mij.

Groetjes,
sas
di, 01/11/2011 - 18:32 Permalink
Joanneke

Hoi Saskia,

Wéér eentje erbij!!! Wel erg fijn om dit met z'n allen te delen. Dan voel je je niet zo alleen. Van hier uit mijn omgeving weet ik maar 1 'ouder' iemand met een beugel, verder helemaal niemand. Dus als we elkaar hier op het forum een beetje 'steunen' is dat wel fijner en zeker zo gezellig!

Ik lees graag ook jou ervaringen! Succes in ieder geval, met wat voor beugel je ook gaat krijgen!

Groetjes,
Joanneke
di, 01/11/2011 - 19:22 Permalink
saskiavr

Hoi Joanneke,

Ja wel leuk zo op een forum, moet wel toegeven een aantal mensen in mijn omgeving weten het wel al hoor van mij dat ik bij de othodontist ben geweest.
Ze worden zo langzamerhand al “gek” van mijn gezeur erover....hihihi Goed bedoelt hoor, nog geen echt negatieve reactie’s gehad.
Wel een paar van: bij jou, is dat echt nodig dan!? En inderdaad de reden is ook meer cosmetisch als puur medisch/tandheelkundig probleem.
Zie mijn uitleg in mijn post: Activator (blokbeugel) ervaringen?
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?p=109892#p109892
Groetjes en we zien/spreken elkaar hier zeker weer, dat is het mooie van dit forum met elkaar natuurlijk.
do, 01/13/2011 - 08:42 Permalink
swaps

Hoi ,

Daar zijn we weer Ik had het al in een ander topic gezet maar zal het ook hier even melden..

Afgelopen dinsdag kreeg ik mijn elastieken maar die bleken er niet tussen te kunnen, dus zijn er veertjes geplaatst. Vanmorgen moest dan mijn snijtand aan de onderkant eruit. Dat viel me eigenlijk best tegen. Daarna nog met de watten in mijn mond terug naar de ortho en de veertjes zijn nu verwisseld voor elastiekjes. Tot nu toe vind ook ik het best tegenvallen, alles is pijnlijk en staat los, eten gaat niet of amper. Het is goed voor de lijn zulllen we maar zeggen haha. Maar ik heb te doen met alle beugelbekkies rond ons . Ik denk ook dat de toch wel behoorlijke last die ik heb alvast een goede voorbereiding gaan zijn voor het beugelen zelf.... . Pffff , maar goed ik moet niet zo piepen, en ik ga ervoor 100%. Het eindoel voor ogen !
do, 01/20/2011 - 11:45 Permalink
saskiavr

Hoi Hoi, hoe gaat het ermee!?
Nu de voorbereidingen, en volgende week dan echt de beugel, spannend hoor.

Ik heb voor volgende week ook weer een afspraak, en dan gaan we het uiteindelijke behandelplan maken.
Weet ik ook hoe het voor mij gaat verlopen.
Groetjes en alvast een goed weekend gewenst,
sas
vr, 01/21/2011 - 14:34 Permalink
swaps

Hoi,
Ik heb dus dinsdag na het trekken van de tand de veertjes geruild voor de elastieken. Dus, nog meer spanning op de tanden en die deden eigenlijkal behoorlijk zeer :cry: . Toen de verdoving dan ook was uitgewerkt aan de onderkant / voorkant had ik echt last en voelde me niet happy. Alles was gevoelig en staat los. Nu sinds vanavond mag ik zeggen dat k het ergste wel gehad heb. De constant zeurende last is minder aan het worden. :D Ik hoop dat het tegen dinsdag ( beugeldag) echt beter is. Ik ben in ieder geval erg blij met de eerste stappen die gezet zijn . Ik ben trots op mezelf dat ik de (eeuwige angsthaas voor de tandarts) de stap heb genomen. :lol:
Jij ook volgende week. Spannend hoor, blijven posten he. Ben erg benieuwd wat ze gaan doen bij jou.
vr, 01/21/2011 - 23:45 Permalink
Joanneke

@Joyce & Saskia: Heel veel succes deze week met jullie afspraken! Enne.... blijven posten hè?

Zelf heb ik ondertussen een apexresectie bij de kaakchirurg gehad aan één van mijn snijtanden boven. Er zitten nog hechtingen in en ik moet nog goed spoelen om alles schoon te houden. Er zat een cyste bij de tandwortel. Behandeling is me meegevallen, alleen de napijn was iets minder. Maar ook wel weer goed te doen met pijnstillers. Woensdag moet ik naar de tandarts, heb een gaatje in een hoektand dat gevuld moet worden.
Nu moet ik over een maand ook nog een verstandkies (onder) eruit laten snijden bij de kaakchirurg. Die ligt helemaal horizontaal richting m'n wang. Ik heb er nog geen last van, maar volgens de kaakchirurg had hij er allang uit gemoeten omdat mijn kies ervoor daar problemen door kan krijgen. Dus maar snel eruit!

Ben benieuwd of ik nog aan beugelen toe ga komen... De kaakchirurg vertelde dat er door de cyste rond om de wortel van de tand, die ze behandeld heeft, niet veel kaakbot meer zit. Het vervelende bij mij is dat mijn boventanden helemaal uit de midden staan. Als deze tand nou niet verplaatst zou hoeven worden, maar dat is juist wel het geval!

Wordt vervolgd..
ma, 01/24/2011 - 08:57 Permalink
door1212

Jouw aanloop naar het plaatsen van een beugel valt beslist niet mee.
Knap, hoe je je er doorheen sleept!
Ikzelf heb een kies, nu kroon, waarvan de wortel door een wortelkanaalbehandeling, flink geslonken is. Om deze verder te ontzien, is hier geen bracket op geplaatst. Ben blij dat ik op deze manier deze tand kan behouden. Zo niet, dan zal er tzt een brug geplaatst moeten worden. Zou ik erg zonde vinden van de gezonde tanden aan weerszijden van die kroon. Tijd zal het leren...
Voor jou, veel succes verder! Ik hoop dat je binnenkort je behandeling bij de orthodontist kunt starten.
ma, 01/24/2011 - 10:56 Permalink
saskiavr

Nu sinds vanavond mag ik zeggen dat k het ergste wel gehad heb. De constant zeurende last is minder aan het worden. :D Ik hoop dat het tegen dinsdag ( beugeldag) echt beter is. Ik ben in ieder geval erg blij met de eerste stappen die gezet zijn . Ik ben trots op mezelf dat ik de (eeuwige angsthaas voor de tandarts) de stap heb genomen. :lol:
Jij ook volgende week. Spannend hoor, blijven posten he. Ben erg benieuwd wat ze gaan doen bij jou.


Hoi beste Joyce,
Nou je bent al stoer en een doorzetster geweest hoor met al die voorbereidingen!
Dat heb je in ieder geval al gehad :wink:
Wens je heel veel succes morgen bij het plaatsen van de beugel, hoop niet dat het ook zeer angstig gaat worden voor je, net als je bij de tandarts hebt lees ik.
Als ik zo het verhaal van o.a. "door1212" volg zal het heel erg wennen zijn met een beugel.
Trouwens welke soort beugel krijg jij, of had je dat al ergens gezet en had ik dat over het hoofd gezien? :smt015
Zal ook voor je kids wel even wennen zijn, mamma ineens met een beugel te zien.


@Joanneke:Jeetje zeg!!! Wat een ellende allemaal zeg. Oef!
laat dat beugelen nog maar even wachten zou ik bijna willen zeggen.
genoeg is genoeg hoor, met alles wat je nu al hebt laten doen, en nog moet laten doen. :smt010
Eerst dat maar eens allemaal in orde krijgen, je zult echt stapje voor stapje moeten doen.

Mijn 2de afspraak is donderdag trouwens.
Groetjes,
Saskia
ma, 01/24/2011 - 22:36 Permalink
Joanneke

@Joyce: Ik zag de foto's van je beugel in het topic bij Door. Ben erg benieuwd naar de eerste zichtbare verbeteringen!! Er zitten inmiddels nu een paar dagen op, hoe gaat het?? Goed van je dat je de stap genomen hebt. Grappige reactie van je kids... hihi

@Saskia: Ik wens je succes met je afspraak morgen. Ik hoop dat je samen met je zus (geloof dat ik gelezen had dat zij meegaat) en de ortho een goed behandelplan op kunt zetten. Als je er zelf maar voor 100% achter staat!

Ikzelf ben gisteren weer naar de tandarts geweest. De wond van de wortelpuntbehandeling zag er nog niet goed uit. Ik moest spul bij de apotheek gaan halen om de wond schoon te spoelen. Nu heb ik sinds een paar dagen last van keelpijn, beginnende keelontsteking. Vandaag op advies van mijn tandarts bij de huisarts geweest en gelukkig een antibioticakuur gekregen. Nu maar hopen dat alles snel beter wordt in m'n mond! Bij mijn tandarts kreeg ik gisteren te horen de de prognose slecht is voor de tand waaraan de wortelpuntbehandeling is gedaan. Ik hoop dat ik deze tand wel kan behouden... Volgende week wil de tandarts nog eens kijken of het beter gaat. En... inderdaad dat beugelen heb ik voorlopig in de ijskast gezet. Ik volg wel enthousiast en met enige jaloezie :oops: jullie verhalen...

Gr. Joanneke
do, 01/27/2011 - 20:05 Permalink
swaps

Hoi Joanneke, wat een tegenvaller voor je. Als je dan het besluit hebt om voor een beugel te gaan dan wil je ook !!! Ik had dat namenlijk ook. Klinkt gek maar ik kon niet wachten. Terwijl ik er ook als een berg tegenop zag.
Ik heb mijn beugel sinds dinsdag en ik voel eigenlijk niets !!! Het is meer raar, onwennig en lastig met eten, poetsen en de letter s zeggen. Dit is gewoon een kwestie van wennen . Ik weet natuurlijk niet hoe het straks na de eerste keer aandraaien zal zijn maar dan wil ik me graag voorhouden dat waneer het pijn doet mijn tanden ook echt verschuiven. Dan doet het ook echt wat.
Dus wat mij tot nu toe betreffende het beugelen... Appeltje eitje..... :D

Maar.... zijn er bij jou geen andere opties ? Als je de tand niet kan behouden en er komt een implantaat in of iets dergelijks dan zou het fijn zijn als hij op de goede plaats vastgezet wordt in je kaak. Ik denk nl niet dat ze een implantaat kunnen verschuiven met een beugel ?

Zoals je zelf zei even in de diepvries zetten maar de diepries nog niet weggooien he :wink: . Het zal misschien langer duren maar ik hoop dat je toch nog aan de beugel kan straks...


@ Saskia, hoe was het gisteren met het behandelplan ? Waneer ? Wat? waar? :smt003

@ Door volgens mij vroeg jij in het andere topic mijn verwachtte behandelduur. Dat zal ongeveer 2 jaar zijn !!! ( zo voorbij... 8) ahum)
vr, 01/28/2011 - 10:34 Permalink
saskiavr

@ Saskia, hoe was het gisteren met het behandelplan ? Waneer ? Wat? waar? :smt003

Eerst een tijdje die activator, en als die zijn werk heeft gedaan krijg ik zo'n reguliere vaste blokjes beugel.
Beoogde tijd met beugel(s) zal zo'n anderhalfjaar zijn in totaal.
Zal wel even lastig worden voor deze "ijdeltuit" :oops: , maar is voor een goed doel (probeer ik mezelf nu wijs te maken)...hahaha
Groetjes,
sas
za, 01/29/2011 - 14:49 Permalink
Joanneke

Maar.... zijn er bij jou geen andere opties ? Als je de tand niet kan behouden en er komt een implantaat in of iets dergelijks dan zou het fijn zijn als hij op de goede plaats vastgezet wordt in je kaak. Ik denk nl niet dat ze een implantaat kunnen verschuiven met een beugel ?


Omdat er maar weinig kaakbot meer zit om die wortel, verwacht ik dat een implantaat dan ook geen optie is... tenzij botopbouw mogelijk is? In dezelfde praktijk van mijn tandarts zit ook een implantoloog, dus geen gebrek aan specialisten. Maar daar is nog niet over gesproken. Mijn tandarts wil eerst al het mogelijke doen om de tand te kunnen behouden.

Dus een beugel lijkt voor mij erg ver weg of zelfs misschien onmogelijk....
za, 01/29/2011 - 16:32 Permalink
door1212

Maar.... zijn er bij jou geen andere opties ? Als je de tand niet kan behouden en er komt een implantaat in of iets dergelijks dan zou het fijn zijn als hij op de goede plaats vastgezet wordt in je kaak. Ik denk nl niet dat ze een implantaat kunnen verschuiven met een beugel ?


Omdat er maar weinig kaakbot meer zit om die wortel, verwacht ik dat een implantaat dan ook geen optie is... tenzij botopbouw mogelijk is? In dezelfde praktijk van mijn tandarts zit ook een implantoloog, dus geen gebrek aan specialisten. Maar daar is nog niet over gesproken. Mijn tandarts wil eerst al het mogelijke doen om de tand te kunnen behouden.

Dus een beugel lijkt voor mij erg ver weg of zelfs misschien onmogelijk....

Volgens mij kun je zelfs met een brug een beugel dragen...
za, 01/29/2011 - 16:39 Permalink
Joanneke

O, dat wist ik niet... is weer wat positiever dan. Maar we wachten dit eerst allemaal maar eens even af! 23 februari moet er rechtsonder ook nog een verstandskies uitgesneden, dus....

Gelukkig gaat het al veel beter met de wond van de operatie en de keelontsteking is niet meer pijnlijk!
zo, 01/30/2011 - 15:19 Permalink
saskiavr

Ikzelf ben gisteren weer naar de tandarts geweest. De wond van de wortelpuntbehandeling zag er nog niet goed uit. Ik moest spul bij de apotheek gaan halen om de wond schoon te spoelen. Nu heb ik sinds een paar dagen last van keelpijn, beginnende keelontsteking. Vandaag op advies van mijn tandarts bij de huisarts geweest en gelukkig een antibioticakuur gekregen. Nu maar hopen dat alles snel beter wordt in m'n mond! Bij mijn tandarts kreeg ik gisteren te horen de de prognose slecht is voor de tand waaraan de wortelpuntbehandeling is gedaan. Ik hoop dat ik deze tand wel kan behouden... Volgende week wil de tandarts nog eens kijken of het beter gaat. En... inderdaad dat beugelen heb ik voorlopig in de ijskast gezet. Ik volg wel enthousiast en met enige jaloezie :oops: jullie verhalen...
Gr. Joanneke


Gelukkig gaat het al veel beter met de wond van de operatie en de keelontsteking is niet meer pijnlijk!


Hoi beste Joanneke,

Las dat de antibiotica wel goed werkt dus, fijn te horen! en ook de operatiewond gaat met de dag beter hoop ik!?
Heeft de tandarts al opnieuw bekeken hoe het nu gaat!? Hopelijk positieve geluiden dan.
Veel sterkte de komende tijd, en wat ik al eerder zei:
stapje voor stapje en je komt er wel hoor.

Ik zit, met toch wel enige spanning, te wachten op een telefoontje van de Orthodontie praktijk.
Heb nu volgens mij een beetje hetzelfde als Joyce hier schreef een tijdje terug...:
"Als je dan het besluit hebt om voor een beugel te gaan dan wil je ook !!!"
"Klinkt gek maar ik kon niet wachten. Terwijl ik er ook als een berg tegenop zag."

Groetjes,
Saskia
di, 02/01/2011 - 17:39 Permalink
Joanneke

Hoi Saskia,

Heb je ondertussen al iets gehoord? En anders zelf bellen?? Komt misschien een beetje ongeduldig over.... maar jij wilt dit graag!!

Bij mij gaat het goed, de wond is bijna dicht (wordt iedere dag wat kleiner). Ik spoel nog steeds 2x per dag en poets ook goed na iedere maaltijd. De antibiotica is sinds gisteravond op. Ik moet het nu van de tandarts nog even laten rusten, zodat het goed kan genezen. Hoop maar dat het beter is, als ik mijn verstandkies eruit moet laten snijden, anders moet ik die afspraak (23 febr.) misschien ook nog gaan verzetten. Dan duurt het allemaal nog veel langer....

Ik ben benieuwd naar hoe het bij jou gaat!! Succes in ieder geval...

Gr. Joanneke
do, 02/03/2011 - 10:18 Permalink
Joanneke

Hoi hoi!

Ik ben hier nog steeds wel actief op het forum hoor, maar op dit moment zijn er geen ontwikkelingen bij mij. De wond na de operatie hersteld wel, maar zeer langzaam... het wordt iedere dag een heeeel klein beetje beter. En verder moet ik 23 febr. om m'n verstandkies eruit te laten snijden naar de kaakchirurg.... wordt vervolgd
En ondertussen volg ik jullie gewoon! :wink:
zo, 02/13/2011 - 19:32 Permalink
saskiavr

Hoi hoi! Ik ben hier nog steeds wel actief op het forum hoor, maar op dit moment zijn er geen ontwikkelingen bij mij. De wond na de operatie hersteld wel, maar zeer langzaam... het wordt iedere dag een heeeel klein beetje beter. En verder moet ik 23 febr. om m'n verstandkies eruit te laten snijden naar de kaakchirurg.... wordt vervolgd
En ondertussen volg ik jullie gewoon! :wink:

Hoi Hoi,

:smt020 Allereerst van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! :smt020
Niet veel nieuws bij jou, maar toch leuk je weer even te horen/lezen.

Nu alleen swaps(Joyce) nog, die is even stilgevallen volgens mij :P
Die is inmiddels ook al in de 3de week met beugel volgens mij, benieuwd of die ook al zulke goede resultaten heeft!
Ik zal "mijn topic" ook weer eens updaten :roll:
ma, 02/14/2011 - 17:05 Permalink
swaps

http://img508.imageshack.us/img508/6690/beugel3weken.jpg

Uploaded with ImageShack.us
http://img337.imageshack.us/img337/3526/beugelnetin.jpg

Uploaded with ImageShack.us


Hey dames, Still alive hoor hahaha. :P Ik heb jullie wel gevolgd . Ik wilde eigenlijjk volgende week updaten want dan moet ik terug naar de ortho.

Ikzelf merk al enorm verschil , tanden waar ik nooit tussen kon dan kan ik nu al met een klein ragertje tussen. Het gat aan de voorkant is al mooi kleiner aan het worden. Ik heb nog steeds geen beetje last en heb het gevoel alsof ik 'm al eeuwen heb. Zal volgende week anders zijn misschien na het aanspannen.

Moet wel zeggen dat het verschil voor mij groter is in de spiegel als dat ik het op de foto krijg behalve dan mijn elastiekje wat echt gruwelijk is verkleurd. Bah .
Nou, ik ga vlug naar de zwemles met de meiden .... Tot later.


Edit....JEEETJE Wat een enorme foto's.... :oops: :oops: . Hoeven jullie niet meer open te klikken 8)
di, 02/15/2011 - 15:58 Permalink
swaps

Goh, wat een paardegebit als ik het zo zie zeg :oops: :oops: . Mijn eigen knollie zou er jaloers op worden..... Als die vieze verkleuringen, bah. Ook zie je goed welke schade ik al geknarst heb. Dat wordt straks nog een leuk werkje voor de tandarts om alles weer een beetje te pimpen. ( die kleine afgebroken hoekjes enzo). Ik ben erg enthousiast met mijn ijzerwerkje en lach zo breed ik kan. Ook al zoveel verschil op korte tijd. Wauw.

Nou ga ik echt naar zwemles Daaaag :smt006
di, 02/15/2011 - 16:03 Permalink
Joanneke

Hey Joyce,

Leuk om van jou ook weer te zien en horen! Ja, echt enorme foto's... hihihi
Duidelijk een verschil te zien, die tanden onder! :o Wauw!
Fijn dat je er (tot nu toe) zo weinig last van hebt gehad.
Zijn je kids er al helemaal aan gewend? En hoe gaat het met '66' zeggen?? Omdat je schrijft dat het lijkt alsof je de beugel al eeuwen draagt, komt dat op mij over of je geen moeite meer hebt met praten?

Enne...die update volgende week mag evengoed nog wel hoor!

Gr. Joanneke
wo, 02/16/2011 - 14:39 Permalink
saskiavr

Goh, wat een paardegebit als ik het zo zie zeg :oops: :oops: . Mijn eigen knollie zou er jaloers op worden..... Als die vieze verkleuringen, bah. Ook zie je goed welke schade ik al geknarst heb. Dat wordt straks nog een leuk werkje voor de tandarts om alles weer een beetje te pimpen. ( die kleine afgebroken hoekjes enzo). Ik ben erg enthousiast met mijn ijzerwerkje en lach zo breed ik kan. Ook al zoveel verschil op korte tijd. Wauw.

Hoi Hoi, ja die foto's zijn wel erg groot...hahaha
Maar gaat helemaal goed bij jou dan, leuk om te horen!
Had dat "witte" elastiekje niet eens gezien op de eerste foto's joh :P
Nu wel zichtbaar zoals je zegt, volgende week weer een nieuwe witte dan voor je hopelijk.
Zie ook dat bij iedereen er wel verschillende kleur elastiekje over de brackets/draad zit, kiezen jullie die altijd zelf of wacht je gewoon af?
wo, 02/16/2011 - 21:30 Permalink
Joanneke

Even een update van mijn kant uit...

Heb de kaakchirurg vorige week afgebeld voor de afspraak woensdag a.s. Mijn verstandkies zou eruit gesneden worden. Er zit nog een heel klein gaatje in het tandvlees van de vorige operatie, dat nog dicht moet groeien. Aangezien deze verstandkies aan dezelfde kant in de mond zit, ben ik zelf bang dat er teveel spanning op mijn tandvlees/wang komt te staan. Het is nu eindelijk 'bijna' beter, dat ik het risico niet durf te lopen dat het openscheurt.

De nieuwe afspraak staat gepland in mei....
ma, 02/21/2011 - 12:34 Permalink
saskiavr

Even een update van mijn kant uit...

Heb de kaakchirurg vorige week afgebeld voor de afspraak woensdag a.s. Mijn verstandkies zou eruit gesneden worden. Er zit nog een heel klein gaatje in het tandvlees van de vorige operatie, dat nog dicht moet groeien. Aangezien deze verstandkies aan dezelfde kant in de mond zit, ben ik zelf bang dat er teveel spanning op mijn tandvlees/wang komt te staan. Het is nu eindelijk 'bijna' beter, dat ik het risico niet durf te lopen dat het openscheurt.

De nieuwe afspraak staat gepland in mei....

Hoi Joanneke,
Kan me het helemaal voorstellen hoor dat je de afspraak van morgen even vooruit hebt geschoven!
denk ook gewoon een verstandige beslissing! Vonden hun ook neem ik aan toen je het uitlegde waarom je de afspraak wilde verzetten.
Ik heb vanmorgen besloten ook even een paar daagjes rustig aan te doen, niet steeds proberen pushen en steeds tegen de/mijn grens aanlopen.
Groetjes,
Sas
di, 02/22/2011 - 11:53 Permalink
swaps

Hoi , ik ben afgelopen maandag ook naar de ortho geweest. Het is nu ook voor de eerste keer wat strakker gezet. Er zit nu een andere draad in. Mijn tanden zijn wat gevoeliger ( mag eigenlijk geen naam hebben) en het lijkt wel alsof het hele boeltje niet meer op elkaar past. Ook heb ik nu zilveren stiekjes en dat vindt ik een stuk mooier.. De ortho was overigens erg tevreden over de eerste verschuivingen. Over 4 weken mag ik me weer melden. :D :smt003
do, 02/24/2011 - 14:56 Permalink