3 jaar beugel en nog iets overbeet.. doorgaan noodzakelijk?

Author:
ynnah
Posted:
di, 03/20/2007 - 20:27
hallo, een paar maanden geleden heb ik verzocht aan de ortho de behandeling z.s.m. af te maken i.v.m. de hoge kosten die ik zelf moet betalen. mijn zoon is ruim 3 jaar bezig met blokbeugel en slotjes, er is nog iets overbeet en 2 maanden geleden werd gezegd dat dat dan maar moest blijven zitten.... en versneld afbehandeld zou worden..... vandaag werd gezegd dat het helemaal weg moest zijn vanwege dat de kiezen niet precies op elkaar staan , dat was toen ook te zien volgens mij dus ben ik geneigd te denken dat er toch weer gerekt gaat worden met de behandeling.
BJN

Jammer dat het zo moeilijk blijkt te zijn en dat het zo loopt. Probeer even te bellen voor overleg zodat jullie tijdens de volgende afspraak kunnen bespreken wanneer het dan WEL klaar is.
Ik vindt het in dit soort gevallen handig dan een harde 'deadline' af te spreken. Dat geeft voor alle partijen de mogelijkheid daar naartoe te werken. De orthodontist kan VOOR JULLIE de behandeling technisch zo goed mogelijk afwerken. En jullie kunnen voor er op rekenen dat het binnen x keer ook echt klaar is. Wij maken dan zelfs die serie afspraken al.
Achtergrond:
Tandartsen en orthodontisten kunnen tegenwoordig technisch veel. Maar we werken met levend materiaal. De groei en ontwikkeling van het gebit en de kaken bepalen welk eindresultaat haalbaal blijkt. Het kan daarom anders lopen dan vooraf ingeschat. Ik denk dat iedereen dat zal begrijpen. Het is daarom de taak van de behandelaar al vroeg in de eindfase te beoordelen of het geplande resultaat haalbaar is en dan eventueel bij te stellen in overleg met de patient+ouders.
Conclusie:
De faktor kosten speelt natuurlijk zeker mee (we spreken hier over 46 euro per maand?). Maar bedenk wel goed (en probeer af te spreken) of een paar keer meer toch een veel beter en stabieler resultaat geeft.
Succes.
wo, 03/21/2007 - 07:24 Permalink
ynnah

bedankt voor jullie adviezen, ik ga vanavond nog even kijken op de aangegeven site.
het is inderdaad niet precies te voorspellen wat de groei precies doet met het gebit, maar blijft dat dan niet zo ook al ben je klaar en heb je een spalkje?
dat is er ook niet voor niks.

de kosten zijn nu gemiddeld hoger dan 46 euro per maand want hij gaat om de 3 weken en een foto met bespreking kost ook het nodige, daar heb ik nog geen rekening van.

over 3 weken maar eens goed overleggen wat de evt. einddatum zou kunnen worden.
wo, 03/21/2007 - 07:39 Permalink
BJN

De aangegeven site gaat over een standaardbeugel. Die wordt momenteel weer hard gepromoot onder tandartsen. Er is echter geen standaard-patient en zeker geen standaard-gebit.

Dit is een specifiek probleem. Het is dus maar de vraag of dit soort beugels gaan passen, en of het gedragen gaat worden. Omdat nu juist je zoon beugels een beetje zat is. Daardoor is het succes hiervan voor jullie zeer onzeker.
wo, 03/21/2007 - 13:01 Permalink
ynnah

ja klopt, ik heb het gezien en het is niet iets waar hij heel blij mee is, en het gezeur van doe dat ding in.... dan is het beter een paar maanden langer door te gaan met slotjes en elastiekjes.

ik heb er niet veel verstand van maar het lijkt me logisch dat nu hij nog heel erg in de groei is het geheel best weer wat kan gaan verschuiven als je afbehandeld bent.

2 maanden geleden stonden de kiezen waarschijnlijk wel op elkaar omdat hij toen snel af ging behandelen..... nu was dat niet meer het geval..... terwijl de voortanden als het goed is weer iets verder naar achter zijn verschoven.
zou het dan juist daardoor kunnen komen? en dat het beter is om een klein beetje overbeet te houden?
wo, 03/21/2007 - 19:35 Permalink