24 jaar en beugel. Hoe zit het met de vergoeding?

Author:
Aoua
Posted:
wo, 11/18/2009 - 16:56
Hoi,

Zoals de titel al doet vermoeden ben ik 24 jaar en zit er over na te denken om een beugel te nemen, omdat mijn tanden een stukje naar voren staan. Bij mijn huidige verzekering wordt een maximum van € 475 per jaar vergoed wat uiteraard veel te weinig is. Zijn er mensen die ook ouder zijn dan 22 jaar en een goede verzekering hebben afgesloten voor orthodontie.

Groet,

Aoua
cosmogirl

Hoi,

Lastig in dit geval dat je al 24 bent, dan doe je niet meer mee voor de 22-jarigen grens. Zelf ben ik 20 en ik heb erg mazzel met mijn zorgverzekering, zit bij CZ. Maar uit mn hoofd gezegd vergoeden die voor 22+ ook maar tot 375 per jaar. Mits je een aanvullende verzekering neemt met meer dekking. Nu heb je alleen nog geen antwoord op je vraag :wink: Maar er zijn meer 24-plussers hoor!a

Groetjes
wo, 11/18/2009 - 23:38 Permalink
Aoua

Hi,

Dat is inderdaad spijtig. Mijn tandarts heeft altijd gezegd dat het niet nodig is om een beugel te nemen. Omdat ik er altijd mee heb gezeten heb ik eens een andere tandarts bezocht en die heeft mij verteld dat zowel mijn onder, als boven tanden naar voren staan. Het is niet erg hinderlijk, maar de tandarts heeft mij nooit serieus genomen en nu is het helaas te laat om de kosten voor een groot deel vergoed te krijgen. Ik zit ook bij CZ en zit er nu dus over na te denken om van verzekeringsmaatschappij te veranderen, maar daar moet ik wel snel mee zijn omdat dat enkel aan het eind van het jaar kan. Vandaar mijn dringende vraag :( Iemand ervaring met of kennis over betere vergoedingen voor 22+ ?
do, 11/19/2009 - 13:25 Permalink