1e consult zonder handschoenen

Author:
Joey17
Posted:
zo, 06/09/2013 - 16:53
Over 12 dagen mag ik weer naar de orthodontist voor een 1e consult. Een jaar geleden was ik er ook al, maar toen bleek een beugel niet noodzakelijk. Wat mij opviel, is dat de orthodontist geen handschoenen/mondkapje aanhad. Er was wellicht geen contact met mijn gezicht, maar ik vind het maar vies. 10 cent voor 1 paar handschoenen kan niet op tegen een kruisbesmetting.

Is het toegestaan om geen handschoenen te dragen bij een 1e consult? Wat zal ik zeggen/doen als het weer voorkomt? Het is overigens een open praktijk, dus ik kon zien dat iedere patiënt/patiënte met handschoenen aan werd behandeld.

Alvast bedankt. :smt001
Ortholimburg

Hygiene is uiteraard een hoofdbekommernis in ons beroep ;maar je moet ook wel een beetje redelijk blijven.Als je op een zonnig terrasje iets gaat drinken, eis je dan ook dat de glazen steriel en voorverpakt zijn ,vooraleer ze op je tafel worden gezet, Wel een beetje redelijk blijven!!!
zo, 06/09/2013 - 19:12 Permalink
vV

moet je zien wat de patiënt allemaal aan bacteriën meebrengt, die worden bij binnenkomst toch ook niet allemaal gesteriliseerd?
we moeten altijd reëel blijven bij dit soort dingen, en je vooral niet bang (laten) maken voor dingen waarvoor het niet hoeft.

Naar een openbaar toilet gaan loop je meer risico iets te krijgen dan hiermee denk ik...
ma, 06/10/2013 - 12:57 Permalink