18+ Verzekering Orthodontie

Author:
J.B
Posted:
wo, 01/20/2010 - 12:36
Beste forumleden,

Naar een aantal bezoeken bij de tandarts heb ik zelf aangekaart om eens een keer langs de orthodontist te gaan voor o.a mijn voortand en nog een aantal tanden die niet meer recht in de rij staan. Nu heb ik met mijn tandarts over de verzekering gehad want ik ben nu namelijk 18 jaar oud. Mijn tandarts heeft mij geadviseerd om met mijn huidige verzekering contact op te nemen (Zilveren Kruis Achmea) en eventueel dus een aanvullende verzekering erbij te nemen voor orthodontie.

De volgende dag heb ik contact opgenomen met >>>MOD: naam verwijderd<<< van Zilveren kruis Achmea, en dus de vraag gesteld of ik dus een aanvullende verzekering erbij kan nemen voor orthodontie.

Dit was helemaal geen probleem, en dit zou ze meteen aanpassen op mijn polisblad.
Omdat ik al een afspraak gemaakt had bij de orthodontist, moest ik er dus zeker van zijn dat ik verzekerd ben. We hebben uitdrukkelijk 3 maal gevraagd of we volledig verzekerd waren voor alle kosten, Volgens >>>MOD: naam verwijderd<<< zijn wij volledig verzekerd en konden we gerust naar de aankomende afspraak heen gaan. (mijn vader had nog aangekondigd de afspraak te verplaatsen aangezien we het polisblad nog niet binnen hadden). Ik had netjes het polisblad met een week binnen dus geruime tijd voor de eerste afspraak.

Dus wij waren helemaal tevreden dat we alles vergoed kregen en dus gerust naar de orthodontist konden gaan. Nu ben ik daar voor de eerste keer geweest en hebben dus al een onderzoek gedaan wat we eventueel aan mijn tanden kunnen doen. (Prima orthodontist, niks geen problemen mee). Nu hebben we dus ook even met de orthodontist over de verzekering gehad en hij adviseerde ons om nog een keer naar Zilveren Kuis Achmea te bellen, (om voor de 4e keer een bevestiging te krijgen dat het verzekerd wordt).

Dus naar het eerste consult hebben we de volgende dag meteen weer naar de verzekering gebeld, we kregen een andere collega aan de telefoon en met grote verbazing zijn wij dus niet verzekerd. Wij hebben dus van één van hun collega's foutieve informatie gekregen waarbij wij nu dus zelf voor de kosten moeten opdraaien.

Nu zijn wij zelf hier nog niet klaar mee, en gaan wij dus verdere stappen ondernemen.
(Met name een klacht naar Zilveren Kruis Achmea)

Nu staat er vermeld op het polis blad (aanvullende verzekeringen):

Beter Af Plus Polis 1 ster
Beter Af Tandarts Polis 1 ster

Volgens Mevr Bathelomeus was dit absoluut voldoende, en heeft ze driemaal bevestigd dat het volledig vergoed werd en dat wij gerust alle afspraken konden volgen.

Mocht iemand een goede verzekering maatschappij weten die de orthodontist wel goed verzekerd boven de 18 jaar (en het financieel wel haalbaar is), hoor ik dit graag!

Graag zie ik jullie reactie zo spoedig mogelijk tegemoet,

Met vriendelijke groet,
Joriën
vV

aanpassen kan pas weer per 01-01-2011 volgens mij. En er is tegenwoordig volgens mij geen enkele verzekering die orthodontie volledig vergoedt, laat staan boven de 18. Beetje laat... meeste behandeling zijn voor 18e juist klaar.

klacht wordt een welles-nietes verhaal, want mondeling, niets schriftelijk gedaan. AV voor tandarts met 1 ster is verder wat overdreven, want tot je 22e valt het normale werk (behalve kronen) onder de basisverzekering.

informeer je eens goed, google is ook voor verzekeringsvoorwaarden je vriend.
wo, 01/20/2010 - 13:28 Permalink
J.B

aanpassen kan pas weer per 01-01-2011 volgens mij. En er is tegenwoordig volgens mij geen enkele verzekering die orthodontie volledig vergoedt, laat staan boven de 18. Beetje laat... meeste behandeling zijn voor 18e juist klaar.


Het hoeft ook niet 100% volledig vergoedt te worden, dit waren de woorden van mijn verzekering maatschappij en niet van mij zelf. Betreft de leeftijd ben ik het wel met je eens, maargoed mijn eigen tandarts heeft het zelf nooit opgemerkt en door de tijd heen zijn mijn tanden steeds verder uitelkaar gaan groeien.

Ik zoek gewoon een goede verzekeringmaatschappij die ook boven de 18+ deels vergoedt.
wo, 01/20/2010 - 13:36 Permalink
Spiegeltje

Da's lastig om uit te zoeken. Met name ook omdat orthodontie nog al eens wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen, niet zijnde de tandartsverzekeringen. Die moet u er dan ook bij betrekken. En dan komt er nog bij het punt van medische selectie. Kunt u de verzekering wel afsluiten als u nu al weet dat een beugel nodig is. Ik ga me er niet aan wagen.

Misschien zijn dit goede startpunten:

http://www.orthodontiepraktijk.nl/documents/orthodontie-vergoedingen.pdf
http://www.orthodontiepraktijk.nl/Verzekeringvergelijking.htm
wo, 01/20/2010 - 14:40 Permalink
dees89

Hoi Jorien, :)

Wat een vervelend verhaal zeg......
Ik zelf ben bij univé verzekerd met een aanvullende verzekering van orthodontie 18+,
zo ver ik weet kun je als univé verzekerde dit doen tot 01-02-2010.
Maar wil je overstappen naar een andere verzekering dan kan dit helaas pas volgend jaar weer.
Dus misschien kun je dan toch beter bij Achmea blijven, en kan het daar misschien ook nog tot 01-02-2010.
En ik zal ook zeker een klacht indienen.
Hopelijk heb ik je een beetje verder kunnen helpen, en veel succes verder! ;)

Groetjes,dees89
wo, 01/20/2010 - 23:48 Permalink
J.B

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties.
Ik heb contact opgenomen met Univé en dit lijkt mij een uitstekende verzekering op het gebied van orthodontie. Maar dan moet ik dus wel van mijn oude verzekeringmaatschappij af.
Ik heb vanmiddag contact opgenomen met Zilveren Kruis Achmea, maar hun willen niet de goede kant op :smt014

Aangezien het hun fout is dat ze foutieve informatie hebben doorgegeven zit ik nu dus nog een jaar aan deze verzekeraar vast. Hun zijn niet bereid de polis te beéindigen.
Het was onze bedoeling om alleen mij uit te schrijven bij Zilveren Kruis en dan zou de rest van mijn familie (3 man) bij Zilveren kruis blijven aangezien de rest van mijn familie geen orthodontie behandelingen nodig hebben.

Nu gaan wij met z'n allen het eind van het jaar switchen, dus eigenlijk is het niet verstandig waar ze mee bezig zijn.

Nu heb ik nog een vraag, ik zit nu nog in het vooronderzoek bij de orthodontist en lijkt het me verstandig om deze procedure even af te maken en begin volgend jaar de behandeling uit te voeren, is dit mogelijk?

Alvast bedankt
Groetjes! :wink:
do, 01/21/2010 - 20:38 Permalink
dees89

Hoi Jorien, :D

Het is mogelijk te stoppen met de orthodontie wanneer jij wilt,
tenzij de beugel al geplaats is dan moet je de behandeling afmaken.
Als je wilt kijken wat jou orthodontist voor behandeling wilt doen, dan kun je daarna altijd aangeven wanneer je met die behandeling wilt beginnen.
Ik zelf heb ook foto's laten maken, gips gehapt, en uiteindelijk gehoord wat voor behandeling ik zou moeten krijgen. :smt001
Ik heb toen gezegd hierover te willen nadenken, en dit was geen enkel probleem en ik mocht terug komen wanneer ik wou.
De orthodontist houd gewoon al jou gegevens, dus je hoeft dan later niet weer alles te doen.

Hopelijk komt het nu ook goed met jouw verzekering en wilt de zilveren kruis dan toch nog meewerken.....
Echt geen goede service van ze zeg..... :smt018
Ik wens je veel suc6 toe! :wink:

Groetjes,
Dees89
vr, 01/22/2010 - 23:19 Permalink