Zwarte plekjes op tanden tijdens beugelbehandeling

Author:
Conchi
Posted:
wo, 09/17/2003 - 20:20
Hi,
Iemand enig idee wat voor een vlekjes dit zijn? Ik heb sinds +/- half jaar een slotjesbeugel, en mijn tanden en kiezen zijn nu aardig aan het verschuiven.
Nu ontdek ik alleen zwarte vlekjes aan de onderkant (en achterkant) van enkele tanden. Pijn doen ze niet, maar mooi is anders..
Thnx,
Conchi
kimberly

Zou dat eventueel geen tandsteen kunnen zijn. Doordat je tanden gaan verplaatsen worden dingen op je gebit zichtbaar, dat waren dus plekken waar je nooit goed bij kon komen.
Heb ik nu tussen twee tanden, ik heb nu een half jaar een slotjes beugel.
Ook zie nu tussen twee tanden een zwart vlekje zitten.
Na de beugel behandeling kun je als het niet weg gaat dit laten bleken?
vr, 10/24/2003 - 17:01 Permalink
nellie

ik neem aan dat bedoeld dat er donkere vlekjes onstaan vlak bij hettandvlees. Misschien dat dit ontkalkingen zijn van je glazuur of te wel beginnende gaatjes. Probeer in ieder geval heel goed en vooral lang je tanden te poetsen en geef deze plekjes wat extra aandacht. Misschien ben je nog op tijd zodat je kan vorkomen dat het echte gaatjes worden.

sterkte!!
groet
vr, 10/24/2003 - 18:24 Permalink
natascha31

Als je een "slotjes" beugel hebt is het heel belangrijk dat je goed poetst (zonder beugel natuurlijk ook!). Omdat je niet overal even makkelijk bij kan komen kan je op de moelijk berijkbare plaatsen aanslag krijgen of inderdaad een gaatje. Bij mensen die een beugel hebben gehad zie je wel eens op elke tand/kies waar een slotje gezeten heeft een bruin vlekje en dat is inderdaad zonde en geen fraai gezicht. Super goed poetsen dus!

Gr. Natascha
zo, 10/26/2003 - 10:24 Permalink