Zwart randje kroon

Author:
Nouki1986
Posted:
di, 07/31/2012 - 23:17
Dag iedereen,

Vier jaar geleden liet ik kronen plaatsen op mijn voortanden. Nu heb ik pas ontdekt dat er bij 1 kroon reeds een zwart randje te zien is (1mm ongeveer). Is het normaal dat dit zo snel gebeurd? Ik heb lang moeten sparen voor de kronen (studeerde nog) en had toen toch wel verwacht dat ze langer mooi zouden blijven. (Ik had dit trouwens ook zo begrepen van mijn tandarts. Hij zei dat ik nu makkelijk 15 jaar verder kon.)

Volgens mijn tandarts is mijn tandvlees dus teruggetrokken waardoor er nu een zwart randje zichtbaar is. Hij zegt dat er niks aan te doen is. Is er nu echt niets te doen aan dit randje? Ik vind het zo zonde om zoveel geld kwijt te zijn en nu alweer te moeten rondlopen met een tand die me stoort...

Alvast bedankt!

Mvg
Nouki1986

Vervelend probleem!
Ik kan je niet echt helpen, maar misschien heb je iets aan dit topic?


Bedankt voor je antwoord! Dat topic had ik inderdaad ook al eens doorgelezen, maar daarin wordt niet echt verteld of er nog iets aan te doen is (naast vervanging van de kroon dan).

Ik heb vandaag nog eens goed in de spiegel gekeken, en het is niet de hele rand van de kroon die zichtbaar is. Moeilijk om uit te leggen, maar er is dus een zwart streepje zichtbaar langs de rand in het midden van de kroon, en daarnaast is het langs beide kanten nog wit. Het lijkt dus eigenlijk of de rand van de kroon half wit is en half zwart. Als het echt de rand van de kroon is, zou het zwart gedeelte dan niet over de gehele kroon moeten zichtbaar zijn? De kroon ernaast is ook nog volledig wit, terwijl het tandvlees op dezelfde hoogte zit als bij de andere kroon. Mijn tandvlees kan toch niet enkel in het midden van de kroon zijn teruggetrokken?
do, 08/02/2012 - 22:47 Permalink