Zwanger en tanden (2 stuks) bleken?

Author:
Jane Doe
Posted:
wo, 09/24/2008 - 17:14
Ik heb van mijn tandarts een zelf-doe pakket gekregen om 2 tanden te bleken (de tandtechnieker heeft een gebitje op maat gemaakt om de vloeistof in te doen).
Echter ben ik nu in de 6e week van mijn zwangerschap. Kunnen de stoffen die in het bleekpakket verwerkt zijn, schadelijk zijn voor de baby? Ik heb overigens al een keer of 3 gebleekt, een week of 3 terug. Ik ben toen gestopt omdat het te pijnlijk was. Ik zou, als het niet schadelijk is voor de baby, weer verder willen gaan met bleken als het niet te pijnlijk is.

Stel dat het wel schadelijk is, wat zijn dan mijn opties? Helaas bleekt mijn tandarts niet meer zelf, ik heb mijn tanden ooit laten bleken middels laser, maar dit is weer terugverkleurd na een jaar of 3.
Is een facing voor de 2 tanden (hoek- en snijtand boven) een idee? Zo ja hoe kostbaar is dit?

Vast bedankt...!
Spiegeltje

Nagels lakken lijkt me schadelijker :D

Laat ik vooropstellen dat ik hierover nooit iets heb gelezen en dus af ga op mijn "gezond verstand".
Het bleekproces vindt geheel uitwendig plaats. Er komt niets, via de tanden of anderszins, in de bloedbaan terecht. En hoe zou het dan bij de baby moeten komen. Overigens zijn de bleekstoffen ook niet toxisch, wel oxiderend bij direct contact. Dat is de blekende werking. Het zou me zééér verbazen als het kwaad kon. Staat er niks over in de bijsluiter/gebruiksaanwijzing?
wo, 09/24/2008 - 17:52 Permalink
Spiegeltje

Misschien mis ik iets, maar ik dacht niet dat het de bedoeling was om het bleekmiddel op het tandvlees te smeren :D

Maar is het niet mogelijk gewoon je haar te bleken ( of te verven) tijdens de zwangerschap? Waarom dan niet tanden bleken.

Als je 100% op save wilt spelen doe je het niet, maar dan zijn er ook nog wel 1001 andere dingen die je beter niet kunt doen denk ik. :D Ik moet wel toegeven dat ik geen ervaring heb met het moederschap en daardoor misschien anders tegen dingen aankijk. Dat is niet cynisch bedoeld.
do, 09/25/2008 - 21:15 Permalink
Jane Doe

Hai spiegeltje,

haren verven tijdens de zwangerschap is ook not done hoor.
Weet je wat het is, als je zo'n gebitje in doet komt er altijd een beetje van het spul op je tandvlees, bij het indoen of anders gedurende de nacht. Dat is niet te voorkomen.
En ik neem natuurlijk geen extra risico's :wink:
do, 09/25/2008 - 22:50 Permalink
perfectsmile

Hoewel inderdaad niet aangetoond, lijkt het bleken van tanden tijdens de zwangerschap niet echt op zijn plaats. Zie ook eigenlijk niet echt de noodzaak om dat per se tijdens deze periode te doen (?)

In veel bijsluiters van (professionele) bleekproducten wordt aangegeven dat zwangerschap een contra-indicatie is (vraag mij niet wat dan een indicatie is voor tanden bleken, maar dat is een andere discussie).

Wij (*merknaam verwijderd door beheer*) bleken nooit bij zwangerschap en vragen hier ook specifiek naar.

Mvgr,

Jesse Bartels
*site verwijderd door beheer, ik ga overleggen met ons team!*
vr, 11/07/2008 - 00:07 Permalink
joseph13

Daar ben ik zeer

tevreden met sommige tint van mijn tanden. Ik gebruikte producten van het bleken van tanden. Misschien dat ik kan adviseren (aanbevelen) U het: *merknaam verwijderd door beheer* het is
de meest goedkoper (de meest goedkopere) van alle locaties van on-line verkoop die ik had kunnen vinden. U kunt vinden alle informatie er.

harte
di, 07/06/2010 - 17:22 Permalink
hermina

Daar ben ik zeer

tevreden met sommige tint van mijn tanden. Ik gebruikte producten van het bleken van tanden. Misschien dat ik kan adviseren (aanbevelen) U het: *merknaam verwijderd door beheer* het is
de meest goedkoper (de meest goedkopere) van alle locaties van on-line verkoop die ik had kunnen vinden. U kunt vinden alle informatie er.

harte

Opnieuw een soort spam???, Nou dit is een geweldige website, maar niet heus, alleen al het taalgebruik, daar is gewoon geen aandacht aan besteed . Als er reclame nodig is zijn er andere kanalen, hier zou ik deze site (na er zelf ook gelezen te hebben) gewoon heel af raden. Eerst maar eens de eigen ta raadplegen en dan maar eens verder kijken om verantwoord te bleken.
wo, 07/07/2010 - 00:42 Permalink