Zowel boven als onder een grote spleet

Author:
Morgandy
Posted:
vr, 12/10/2010 - 21:10
Hallo,

Mijn gebit is al sinds ik een klein kind was erg open, en dan met name aan de voorkant. Ik heb boven een grote spleet en onder een nog grotere. Sinds ik verstandskiezen heb is de spleet aan de onderkant alleen maar groter geworden omdat de twee snijtanden iets naar binnen aan het kantelen zijn. Vooral de onderste spleet vind ik ontzettend lelijk omdat het net lijkt alsof ik een tand mis.
Voor de bovenkant weet ik dat de tanden iets te verbreden zijn met composiet. Maar wat is nu het beste voor de onderkant? Ik heb mijn tandarts ooit iets horen zeggen over een soort brug of wellicht een plaatje, en de duurste oplossing zou dan een implantaat zijn.
Wat zijn de ervaringen met een spleet aan de onderkant?

groetjes, Renske
Morgandy

Nou, de spleten tussen mijn tanden zijn zo groot dat dat volgens mij niet helemaal zal werken.
Aan de onderkant kan ik mijn pink er namelijk bijna inleggen :x
Daarnaast heeft mijn tandarts die ik tot mijn 25e heb gehad altijd geroepen dat een beugel bij mij geen zin had. Zelfs toen ik nog heel jong was, en ik al zeker spleten tussen mijn tanden had, zei hij dat een beugel dat niet zou oplossen. Ik ben nu weg bij die tandarts, ook omdat ik zo mijn bedenkingen bij hem had, en ik vraag me nu weleens af of ik niet een veel mooier gebit zou hebben gehad als ik vroeger wel een beugel had gedragen :(
Nu is het onbetaalbaar voor mij.
Ik baal verschrikkelijk van mijn gebit. Maar ja, het is niet anders.

Ik zal vanavond eens proberen een foto te maken van mijn tanden, misschien dat er dan wat meer over gezegd kan worden;)
zo, 12/12/2010 - 17:36 Permalink