Zorgen over huidige beugel behandeling

Author:
ThomasQ
Posted:
di, 07/26/2016 - 03:39
Hallo,

Ik heb nu ongeveer een half jaar een beugel. Het hoefde niet perse, maar ik wilde het graag zelf. Niet dat ik er later spijt van krijg.

De behandeling is geschat op ongeveer een jaar. De ortho is in dit geval uit gegaan van dat er nog van alles mis kan gaan.

Precies een week geleden zijn er op de verstandskiezen slotjes bij geplaatst. Toen de beugel geplaatst werd waren ze nog niet volledig door, nu wel. Eerst had ik alleen maar elastiek om de voorste slotjes heen. (Boven en onder). Nu is er boven een draad, met een ander draadje er doorheen gevlochten ingezet. En aan de zijkanten elastiek. Onder alleen maar elastiek.

Nu maak ik mij zorgen: de voorste 4 tanden staan nu goed, maar tussen de hoektanden en de tand daarnaast zitten heel erg grote spleten. De 2 raken elkaar nieteens bijna aan. Al moet ik zeggen dat het links iets dichterbij staat dan rechts.

Er is mij verteld dat er waarschijnlijk een spleetje achter aan de kiezen zou komen om het voor goed te krijgen. Hiermee was ik oke, maar als ik nu lach is het overduidelijk te zien en valt het meteen op. Ik weet niet of het nog gaat veranderen, maar er is mij iets heel anders verteld als dit in de buurt komt van het eindresultaat.