Zooo bang

Author:
greeneyes
Posted:
wo, 11/21/2007 - 15:46
Lieve mensen,

Ik ben zo ongeveer 2 jaar niet naar de tandarts geweest omdat ik echt panisch ben voor de beste man/vrouw! Mijn angst is echter gebaseerd op helemaal niks, alleen uit verhalen ed.

Ik heb vandaag in een vlaag van verstandsverbijstering toch maar een afspraak gemaakt! zegt de vriendelijke assistente: "dan kunt u vrijdag 23 november terecht" Ik: "ok tot dan"
Voelde me helemaal stoer dat ik een afspraak heb gemaakt met de tandarts 8) Dat duurde echter maar een microseconde, toen ik erachter kwam dat het verdomme* al de 21e is :o !!! Dat betekent dus dat ik AANSTAANDE vrijdag een afspraak heb! Ofwel: over 2 dagen! Ofwel: de dag na morgen.... En nu? Nu is ik bang, heeeeeeel bang........ kotsneigingen, hoofdpijn, mn denkvermogen is gedaald naar een dieptepunt en mn concentratie voor studie is zelfs voorbij
dat dieptepunt..... Maar verder ben ik intens gelukkig hoor!! :roll:

Toen kwam ik dit forum tegen.... en dacht, laat ik mijn vragen gewoon eens stellen, met de hoop antwoorden te zullen krijgen... hier komen ze:

1. Ik heb absoluut geen last van mijn tanden, poets flos en spoel iedere dag 2x, is er een
reden waarom ik me zorgen moet maken?
2. Ik heb de afspraak bij een zo gezegde angst-tandarts, hij werkt met lachgas. Uiteraard ben ik door de zenuwen vergeten te vragen hoe dit in zn werking gaat... Hopelijk kan iemand van dit forum me dat vertellen.
3. Ik heb van die zwarte puntjes in mijn kiezen, mijn eerdere tandarts heeft altijd gezegd dat dit geen gaatjes zijn, maar nooit wat het dan wel is.... bij deze: wat is het wel? Nogmaals ik heb er gelukkig geen last van!
4. Uiteraard vind ik dit lelijk, net zoals mijn 2 zilverkleurige vulligen. Kan ik dit mooier laten maken? en hoe gaat dat dan in zn werking? ( en uhm gaat dat pijn doen?)
5. Om de een of andere duistere reden heb ik (boven) nooit 2 snijtanden gekregen... Ik mis er dus 1!!! Het valt niemand op, maar mij wel! Mijn rechterhoektand zit dus meteen naast mijn voortand! Het lelijke vind ik nu, dat er tussen mijn hoektand en de daaropvolgende kies een kleine opening zit... Mijn vraag is, kan daar iets aan gedaan worden? Is het mogelijk een snijtand erbij te laten maken?
6. Last but not least, hoe kan het ook anders: ik vind de kleur niet mooi! Ze zijn niet heel erg geel maar ook zeer zeker niet wit! Ik durf jammer genoeg niet zelf te klooien met witmakers en ben dus opzoek naar een goede en veilige methode! Porseleinen facings zien er echt fantastisch uit maar de verhalen over het veilen van je tanden naar stompjes zie ik absoluut niet zitten! Kan iemand mij vertellen wat composiet hiervoor kan betekenen? En is het veilig om je tanden te laten bleken doormiddel van zon laser?

Jullie zouden me een enorm plezier doen als ik wat antwoorden zou krijgen! Dan ga ik nu maar eens verder met bang zijn voor vrijdag..... :cry:

Groet,
Greeneyes (Angela)
helderester

Hoi greeneyes

Toch scheelt het dat je die aspraak al zo snel hebt, dan hoef je niet lang bang te zijn. En ik zou zeggen print je vragen uit en laat die aan je angstandarts zien. Of stuur hem of haar van te voren een mailtje.

3 Zwarte pekjes kunnen bv ontkalkingen of verkleuringen zijn. Bij mij zijn ze trouwens weggehaald. Eerst een keer gepolijst (met iets dat op een tandborstel lijk en een polijstpasta die op tandpasta lijkt) daarmee gingen de meeste plekjes al weg en laatst zijn mijn tanden met een boortje gepolijst. En de plekjes die er toen nog zaten wat dieper maar toch heel ondiep geslepen en daarna gevuld met een soort floeibaar composiet. De plekjes zijn weg en mijn tanden zijn wit. Het kan dus wel en ik voelde er absoluut niks van en het was zonder verdoving.

2. van lachgas wordt je rustig, je krijgt een kapje en ademt het lachgas in. Je gaat je prettig en ontspannen voelen. Oke zeggen ze want ik heb het zelf nooit gevoeld. Lachgas werkt niet verdovend dus als het moet krijg je er ook een gewone verdoving bij.

1. moeilijk te zeggen hangt ook van andere dingen af, zoals eetgewoonten je speeksel en of je medicijnen gebruikt enz.

4 Je kan zilverkleurige vullingen vervangen door composiet. Of het pijn doet hangt ervan af hoe grot die vullingen zijn. Hoe dat werkt? Nou eerst boren, schoonmaken, droogaken, bandje eropmheen, wigjes ertussen, primer en bonding erin, composiet er in in verschillende laagjes, die met blauwlicht (een speciale lamp) uitharden, bij slijpen, oclussie testen met karbonpapier, nog wat slijpen en polijsten tot het goed is.

5. Hé dat is apart. Je kan er wel iets op je kies en hoektand laten plakken, maar of het daar mooier van wordt :-? en misschien is de ruimte daar ook weer te groot voor, dat weet ik niet.

6. Witmakers :smt012 ik zou er niet aan beginnen of ze werken niet of ze zijn slecht voor je tanden denk ik dan. Van je tanden laten polijsten worden ze wel witter en van een elektrische tandenborstel ook. Tenminste bij mij wel en mijn vrienden viel het ook op.
Je tanden tot stompjes af laten slijpen tot stompjes is ook gewoon zonde. Ik vind het duidelijk een voorbeeld waarbij je "ziek wordt van de dokter".

Nou hoop dat je er wat aan hebt en sterkte vrijdag
wo, 11/21/2007 - 17:30 Permalink