Zirkonium kronen in buitenland

Author:
belgje90
Posted:
wo, 07/08/2020 - 14:02
Hoi iedereen,

Ik heb even geleden beslist dat ik kronen wilde laten plaatsen op mijn voorste 16 tanden. Ik ben hier nu voor in het buitenland (Hongarije) en vandaag waren we op het punt dat de vormpjes getest werden en dus op de stompjes werden geplaatst. Morgen zouden de permanente kronen klaar zijn en geplaatst worden.

Tot zo ver gaat alles goed. Nu is het zo dat de tandarts besliste dat (in mijn geval) het het beste zou zijn dat er een soort van zirkonium frame worden gemaakt, waarbij dus de verschillende kronen aan mekaar vast zitten. Zo zouden er dan 4 frames in mijn mond geplaatst worden. Linksboven eentje, rechtsboven eentje, enzovoort.
Ik was van mening dat zo'n zirkonium kronen altijd individueel gemaakt en geplaatst zouden worden. Hij zegt echter dat de connectie tussen de kronen quasi onzichtbaar zal zijn, en het op lange termijn ook beter is ivm het bewegen / verschuiven van tanden.
De uitleg klonk heel acceptabel maar ik heb toch een wrang gevoel, ik ben bang dat het toch zichtbaar zal zijn en ik ergens niet hetzelfde waar voor mijn geld krijg.

Wat denken jullie kenners hier over? Is dit gebruikelijk? Is het aan/af te raden? Willen ze zich het makkelijk maken? Zijn er enige nadelen buiten het niet kunnen flossen?

Hij zei ook dat, als ik het echt wilde, ze het op de 'normale' manier konden doen. Maar hij raadde het in elk geval niet aan om te doen, vooral ivm lange termijn problemen.

Alvast bedankt voor jullie input!!

Groeten
B.
Lieneke

Waarom ga je daar dan kronen laten plaatsen? Je weet toch dat dit problemen gaat geven? Aan je vraag te zien, vertrouw je het niet en ga je in NL gratis advies proberen te ronselen. Je had dit in de eerste plaats niet moeten laten doen. Het is sowieso foute boel. 16 kronen...niet normaal....! Oeh, ik kan hier zo kwaad over worden! En je eigen tandarts in NL blijft verantwoordelijk...zal hij blij mee zijn. Mag hij dadelijk alle ellende oplossen.
do, 07/09/2020 - 11:43 Permalink
belgje90

Als antwoord op door Lieneke

Waarom ga je daar dan kronen laten plaatsen? Je weet toch dat dit problemen gaat geven? Aan je vraag te zien, vertrouw je het niet en ga je in NL gratis advies proberen te ronselen. Je had dit in de eerste plaats niet moeten laten doen. Het is sowieso foute boel. 16 kronen...niet normaal....! Oeh, ik kan hier zo kwaad over worden! En je eigen tandarts in NL blijft verantwoordelijk...zal hij blij mee zijn. Mag hij dadelijk alle ellende oplossen.


Wauw Lieneke. Dit moet echt de meest behulpzame post van de dag zijn. Dankje voor de preek! Ik dacht dat men hier hulp zou bieden in plek van het vingertje te wijzen en meteen een heleboel vooroordelen te hebben.

Ik was behoorlijk goed voorbereid en heb een tandarts gekozen met goede reputatie en reviews op verschillende websites. Het was inderdaad best een gok maar wel eentje waar ik enorm veel geld mee ging besparen. 290eur per kroon is namelijk een serieus verschil met de prijzen in België, waar je een fortuin betaalt voor enkel de voorste 16. Verzekering komt hier ook voor geen euro in tussen aangezien het om esthetische redenen is.
Maar goed, ik heb mijn eigen probleem intussen opgelost door hen te melden dat ik toch individuele kronen wilde (na zelf wat research te doen naar gelijkaardige vragen). Was geen probleem, ze gaan er voor zorgen.

Denk volgende keer eens na voor je met zulke posts/uitspraken komt. Je weet toch niets over mijn situatie? En weet je eigenlijk iets over tandartsen in Hongarije? Hier zitten enorm veel hoogopgeleiden, doe je research voor je dingen zegt.
do, 07/09/2020 - 12:07 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door belgje90

Iets teveel uit Hongarije en Turkije enz terug gezien in mijn stoel zoals dikke abcessen en gaten onder de kronen. De Nederlandse en Vlaamse tandheelkunde is niet voor niks zo duur; kwaliteit kost geld. Reviews zeggen helemaal niks...die worden ook gewoon gekocht. Kronen wegens esthetiek plaatsen op 16 elementen is een verminking. Tandarts had het moeten weigeren. Je tanden kunnen afsterven door de beslijping. Zoiets is geen duurzame oplossing. De kronen zijn vaak te diep gelegd, niet sterk genoeg of kunnen helemaal niet gedragen worden op die tanden.
Het leed is al geleden...dus daarom geen advies van mij. Vreemd dat je hier wel advies vraagt terwijl je het dus blijkbaar niet wil omdat we de situatie niet kennen.
Tevens hele slechte ervaring met sites die hier reclame maken en alles vol spammen voor thk in het buitenland.
Hopelijk lezen meer mensen mijn comment en bezinnen voordat ze beginnen.
do, 07/09/2020 - 12:20 Permalink
vV

Als antwoord op door Lieneke

die goede reviews die kopen ze idd.... gebeurt helaas in Nl trouwens ook soms heb ik al begrepen...

En een goede review van een leek die blij is is 1 ding. Ze zouden de tandartsen een moeten laten schrijven die de nazorg moeten doen...

Wat ze voorstellen is zulke slechte tandheelkunde... prutsers... ik denk dat ze het willen doen omdat de stompen te ver zijn afgeslepen en individuele kronen te makkelijk risico lopen op loskomen. Als blok blijft het beter zitten....

De reactie van Lieneke is in ieder geval hulpvaardig naar hen toe die nog niet te laat zijn en nu nog een beslissing kunnen nemen die geen onomkeerbare schade toebrengt aan hun gebit...

Daarnaast is het de vraag wie de indicatie gesteld heeft dat het er 16 moeten worden.... Ik zeg heel regelmatig nee tegen mensen die dit willen, omdat de meeste in die rijtjes niet zo ver heen zijn dat het echt een kroon moet worden. Dan ge ik dus eigenlijk lichamelijk letsel toebrengen (ook al wil iemand dat zelf..) . doe ik niet...

Voor tandartsen in hongarije oa die buitenlanders behandelen is het makkelijk scoren. Kunnen zo ""goedkoop zijn"" omdat 2 rijtjes van 8 omzettechnisch best interessant is en het tandtechnisch laboratorium ook hun eigendom . Voor een enkele kroon hoef je daar waarschijnlijk niet te komen, kan voor hen niet uit. grote stappen snel thuis...
do, 07/09/2020 - 12:37 Permalink