zeer slechte tanden

Author:
rajcox
Posted:
zo, 04/24/2005 - 12:11
Ook ik heb zeer slechte tanden, de tandarts zegt dat de basis van mijn tanden al slecht zijn.Ook zit het in de familie veel van mijn familie inclusief mijn moeder had op zeer jonge leeftijd een gebit. Zelf ben ik 38 jaar en ben al die pijn zat. Ik ga elk half jaar naar de tandarts en tussendoor ook nog heel vaak omdat ik b.v. weer een wortelkanaalbehandeling nodig heb of ergens weer eeen stuk afgebroken is.Die pijnen zijn vreselijk dat weten we allemaal. Soms denk ik trek toch alles eruit want ook ik ben bij de cdc kliniek geweeest 15000 euro.
Waar haal ik dat vandaan? Een gebit lijkt me heerlijk geen pijn meer denk ik dan. Afgelopen week heb ik een kies laten trekken een week later heb ik nog pijn en slik antibiotica en paracetamol. Soms heb ik er zo genoeg van en het beheerst soms mijn hele leven. Heeeeeeerlijk om even mijn hart te luchten bij zo`n forum en fijn om te lezen dat er nog zoveel andere menssen zijn :smt006
joek

Ik kan je niet echt raad geven, maar kan je wel mijn begrip geven.
Ik snap je zoooo goed, loop zelf ook regelmatig bij de ta omdat dan dit en dan dat weer pijn doet.
Heel vervelend en ook erg kostbaar. En wat je zegt van CDC, daar heb ik al meer over gehoord, nl. dat deze vooral erg kostbaar is. En dan vraag ik me af: een kroon, en dan? Zal je zien dat er een ontsteking onder komt.
Maar goed, een kunstgebit is ook niet alles, hoor. Realiseer je dat ook wel. Lees maar na, veel mensen hebben problemen met hun gebit.
Misschien is een gebit op implantaten iets voor je. Da's ook erg duur, maar wel comfortabel.
In ieder geval, heel veel sterkte en succes met wat voor keuze je ook maakt.
Groetjes,
Joke
zo, 04/24/2005 - 13:53 Permalink
vV

bij 1 patient die ook een begroting bij CDC had laten maken moet ik zeggen dat deze vooral gericht was op duur werk, en dat er geen toekomstvisie verwerkt zat in de aanbieding.

Ik zou een sbij een "gewone" tandarts een bergoting laten maken. Het kan ook best gefaseerd uitgevoerd worden, dus eerst stabiliseren van het gebit, dus de problemen weghalen, en vandaaruit langzaam aan gaan opbouwen. Vaak goedkoper, en minder ingrijpend. Je maakt namelijk geen kronen op kiezen terwijl het op langere termijn zonder ook goed gaat. CDC zet meestal overal maar gelijk een kroon op, heb ik de indruk...
ma, 04/25/2005 - 09:06 Permalink
Moon

Beste Rojax,

Ik las in een ander topic je opmerking dat je op het punt staat om kerkrade te bellen... Wat houdt je tegen? Is het de angst? Als je alleen de telefoon al oppakt, dan krijg je al spontane bibberingen en stel je het bellen met kerkrade het liefste uit?

Bellen is zo verschrikkelijk moeilijk, en ik spreek uit ervaring... Ik heb al bibbers over mijn hele lijf als ik alleen al bellen moet voor een controle afspraak... Dus kan me zo goed voorstellen hoe je je voelen moet.

Maar ik weet ook uit ervaring dat kerkrade mij niet belt... Het is zo moeilijk om die telefoon te pakken, maar een afspraak maken is de eerste stap. Maar ook tegelijk de moeilijkste stap.
Kan niemand anders voor je bellen om de afspraak te maken? In het begin van mijn "tandartscarriëre" heeft mijn moeder standaard gebeld om de afspraken te maken. Ik zat er dan naast met mijn agenda in mijn hand te schudden of ik wel of niet kon.
Ik ervaardde het als erg prettig dat mijn moeder voor mij belde, dat maakte het voor mij een stuk minder angstig.
di, 04/26/2005 - 20:19 Permalink
rajcox

Hallo Moon. Die telefoon pakken en dan die tijd tot aan de afspraak.....................Zwaar uitgedrukt vreselijk. Ik zal slecht slapen,eten,denken enz. Maar wat me ook tegengevallen is, is het cdc, dat ging me 15000 euro kosten.
Morgen ga ik bellen dat heb ik mezelf beloofd. :smt002
di, 04/26/2005 - 20:46 Permalink
vV

ik zou persoonlijk geen minuut meer wakker liggen van CDC. Gewoon wegstrepen en alternatief zoeken. CDC is zwaar commercieel, en halen hun verdiensten geloof ik uit opkloppen van techniekkosten. DUS is het interessant voor ze veel kronen en bruggen te plannen. Er zijn echt vaak alternatieven en andere manieren om te behandelen.

Succes!
wo, 04/27/2005 - 07:50 Permalink
rajcox

Bedankt voor de reactie, eerlijk gezegd heb ik de cdc kliniek al afgeschreven want ik zou niet weten waar ik dat van moet bekostigen.
Wel al een e-mail gestuurd naar een kliniek in
Kerkrade daar raden ze me aan een afspraak te maken. Dus is er mischien toch nog hoop voor mij. :smt006
wo, 04/27/2005 - 13:16 Permalink
rajcox

:( :( :( Ik heb niet gebeld vandaag telkens weer een excuus om dat ik het erg druk had vandaag. :wink: :wink: Morgenvroeg wil ik bellen en dat meen ik. :smt006 Bedankt dat je aan me gedacht hebt. :smt002
wo, 04/27/2005 - 18:20 Permalink
rajcox

Eindelijk ik heb gebeld over drie weken is het zover. Ik heb nu al buikpijn.
Maar de eerste stap is gezet.Ik ben zo benieuwd hoe het allemaal zal gaan en of ze iets voor me kunnen betekenen. :smt006
do, 04/28/2005 - 13:10 Permalink
rajcox

Morgen is het dan zover ik ga naar Kerkrade en ben er vandaag bijna ziek van.Probeer zelfs iets te bedenken of toch maar niet. :roll:
do, 05/19/2005 - 11:38 Permalink
ArrowGirl

En... hoe is het gegaan in Kerkrade?
Een beetje meegevallen?
Ben toch wel een beetje benieuwd wat ze daar voor behandelplan hebben voor je (zal iig niet zo duur zijn als cdc)
di, 06/07/2005 - 22:01 Permalink