wortelkanaalbehandeling tbv kroon

Author:
busreno
Posted:
ma, 09/23/2002 - 21:28
na het bericht dat er een kroon moest komen op een kies met 3 wortels is er een wortelkanaal behandeling geweest bij tandarts A na 1 week kwam er een bericht dat de gelijktijdig geplaatste noodkroon er weer af moest omdat er op de foto toch een ontsteking te zien was deze is toen leeg gemaakt met de boodschap dat er nog een beetje rest ontsteking zat e.e.a. is gelijk dicht gemaakt met vulmateriaal en de boodschap dat er nog wat napijn kon komen die kwam ook heel erg kloppen etc toen naar
weekend noodhulp gegaan en de boel weer laten openen bij arts B arts b kwam met de mededeling dat je als er nog resten ontsteking zit je het nooit dicht moet maken
zodat het weg kan nu 23 -9 ligt alles open
en is er nog veel pijn tandarts A zegt kom over 2 weken maar terug wat is nou de juiste behandeling ? deze manier van doen kost alleen maar geld en pijn kan iemand goed advies geven hoe je hier mee om moet gaan?
de digitale tandarts

We willen en we kunnen geen waardeoordeel vellen op dit forum!!!

De juiste tandheelkundige behandeling kan per individuele situatie nogal verschillen. Om dit alles te beoordelen, is zeer veel informatie noodzakelijk, daar komt nog bij dat in veel situaties er verschillende (juiste) behandelopties bestaan.

Uw verhaal sluit hierbij aan....beide behandelstrategien bestaan en van geen beide kan zomaar gezegd worden dat deze boven de ander uitsteekt.

Het (tijdelijk) openlaten van de toegang tot de wortelkanalen van een tand/kies, wordt o.a. gedaan in situaties met een acute ontsteking, waarbij ontstekingsvloeistoffen/pus aanwezig is. Door deze vloeistoffen een uitgang te bieden, wordt ophoping/ drukverhoging (en dus pijn) in de kanalen voorkomen.

In de meeste situaties zal de tandarts echter de wortelkanalen afsluiten (kan ook met tijdelijke vulling) om herinfectie van de kanalen door bacterien uit de mondholte te voorkomen.

Tandarts A is je eigen tandarts probeer met hem verder te overleggen. Vertel in ieder geval dat de kies open is en dat je nog veel last hebt. Hij/zij is de degene die de situatie het best kan inschatten en het tijdstip van de vervolgafspraak kan bepalen.

Sterkte.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-09-23 23:47 ]
ma, 09/23/2002 - 23:46 Permalink