Witten randen voortanden

Author:
bassiehoi
Posted:
do, 06/18/2015 - 13:11
Ik heb al een tijdje witte randen op mijn boventanden zitten, doordat ik mijn gebit ongeveer 1 jaar zeer slecht heb onderhouden. Het zijn witte randen die ongeveer 20% van de tand bedekken en tegen het tandvlees aanzitten.

Volgens mijn tandarts is het niet behandelbaar en gaat het niet meer weg, maar dat lijkt me nogal vreemd. Ik vermoed dat het tandsteen is en dat is volgens mij te behandelen.

Mijn vragen:

- Hoe kan ik nagaan wat het is? Het lijkt me op tandsteen, maar ben er nog niet zeker van.

- Is tandsteen te behandelen? Bij de mondhygienist bijvoorbeeld?

Alvast bedankt voor de antwoord, meer info geef ik graag als het nodig is.
ChibiNi

Om na te gaan wat het is, kan je beginnen om een afbeelding van tandsteen op te zoeken op internet en proberen in te schatten of je zoiets gelijk hebt. De mondhygiënist zou dit tandsteen gemakkelijk kunnen verwijderen! Voor tandsteen is dus zeker een behandeling mogelijk.

Om verder na te gaan wat het is, zou de mondhygiënist je ook kunnen helpen. Als de oorzaak bijvoorbeeld niet komt door tandsteen en de witte randen echt 'in' de tanden zitten, dan kan je dit behandelen door het plaatsen van facings. Ik wil wel erbij zeggen dat dit een redelijk prijzige maatregel is. Voor meer informatie over het plaatsen van facings, zie deze link: http://www.ivorenkruis.nl/index.cfm?t=keyword.cfm&folder=39
vr, 06/19/2015 - 12:45 Permalink