Witte plekjes

Author:
Mirjammie34
Posted:
di, 10/31/2006 - 10:14
Hallo,
Ik ben 20 jaar, en na mijn blokjesbeugel (alweer wat jaren terug) heb ik allemaal witte plekjes op de voorkant van mijn tanden. Ik erger me hier behoorlijk aan, en zou er graag wat aan laten doen. Ik heb het er al eens met mijn tandarts over gehad, en die zei dat hij het weg zou kunnen boren en vervolgens vullen. Nou vraag ik me af of dat een verstandige oplossing is... ik heb namelijk wel een zwak gebit.. maar die witte plekjes zijn natuurlijk ook weer zwakke plekken.. Ik vind het een beetje een dilemma, dus zou ik graag de mening van anderen willen horen. Over een week heb ik weer een afspraak bij de tandarts. Alvast bedankt!
:smt001
Newtan

Hallo Elfje

Dat is inderdaad een dilemma.
De keus tussen mooier of zwakker maken is alleen niet zo diepgravend als je denkt. De plekjes zijn vaak maar een kwart millimeter diep. Wegslijpen en zo laten is dan verzwakken.
Maar wegslijpen (héél voorzichtig dus) en met een wit laagje camoefleren maakt je tanden niet zwakker. Anders laat je gewoon eerst de lelijkste doen en kijk je of het mooier wordt.
Mijn ervaring is dat het in jouw geval risicoloos is. En pijnloos!
zo, 11/05/2006 - 17:02 Permalink
Mirjammie34

Bedankt voor de reactie! Ik heb het er met mijn tandarts over gehad en die zei dat ik het het beste eerst kon bleken, omdat dat erna eigenlijk niet meer kan... en dan plekjes weghalen, maar dat zou waarschijnlijk al minder nodig zijn na het bleken. Nu moet ik nog even uitzoeken hoe dat met verzekering enzo zit, maar ik denk wel dat ik het zo ga doen.

Groetjes Elfje :smt001
wo, 11/15/2006 - 13:26 Permalink
Newtan

Dan wordt je een oogverblindend elfje! 8) :smt045 :smt121

Ach, de verzekering, laat je je haar ook alleen mooi maken als de verzekering het dekt :smt002 ?
wo, 11/15/2006 - 18:37 Permalink