Witte gekartelde streep op tand

Author:
Antje B
Posted:
wo, 07/06/2011 - 15:43
Hallo allemaal,

Via google kwam ik op dit forum terecht. Ik zit namelijk met het volgende:
De kleur van mijn tanden is altijd al erg gelig geweest en helaas zit er op één van de voortanden ook een witte streep. (en niet een dun streepje maar best breed en opvallend, op de andere tand zit een haast onopvallend wit vlekje)
Nu ben ik mijn tanden thuis aan het bleken met opalescence. (uiteraard is dit via mijn tandarts gegaan) De tanden zijn inmiddels al veel mooier qua kleur, alleen blijft die streep natuurlijk. Nu kom ik bij mijn vraag: de tandarts stelde voor om dit met een vulling weg te werken. Volgens hem haalt hij dan oppervlakkig een stukje weg en dit vult hij dan. Een andere optie zou nog een facing zijn, maar hij zou voor de vulling gaan. Nu lijkt het me erg apart en misschien zelfs wel stom? om in een gezonde tand te boren... Maar aan de andere kant wil ik dolgraag dat opvallende witte weg hebben...
Wie op dit forum heeft ongeveer hetzelfde meegemaakt? Of is er misschien iemand die advies kan geven over wat het beste is en of er eventueel een andere (betere) oplossing is?

Ik wacht af :)
mecánico para …

waarschijnlijk een hypoplasie of een white spot. de eerste is in de aanleg in je glazuur gekomen, de tweede als beginnend gaatje in de herstelfase witter gebleven. In beide gevallen bepaalt de diepte van de verkleuring of je het oppervlak zou kunnen polijsten (verlies van glazuur!!) of dat je omdat het dieper wordt het defect moet herstellen met een composiet vulling. In beide gevallen haal je glazuur weg, in het laatste geval vul je weer aan. let wel, de composiet bleekt niet mee met bleekgel, dus kleur keuze is wel belangrijk.
zo, 07/10/2011 - 14:33 Permalink
Romy32

1) elk voordeel heeft zijn nadeel
2) wie mooi wil zijn moet pijn lijden
3) voor wat hoort wat

kies maar welke het meest van toepassing is

Ik ben het met de fietsenmaker eens, en ga voor optie 1.
Voordeel van een vulling is dat je de witte vlek kwijt bent. Nadeel is dat een vulling niet het eeuwige leven heeft, hoewel je er best heel lang mee kunt doen hoor. Ik heb een vulling in m'n voortand die ik op m'n 19e kreeg. Ik ben nu 37, en vorig jaar is ie pas voor het eerst vervangen. En niet eens omdat ie heel slecht was, maar omdat ik 'm zelf niet mooi meer vond na het dragen van mijn beugel.

Een witte vulling kan dus een goede oplossing zijn.
zo, 07/10/2011 - 21:32 Permalink