Wil composietfacings laten plaatsen over 16 tanden...graag i

Author:
erik24
Posted:
do, 03/27/2008 - 15:31
Dag, ik heb mijn tandarts gevraagd 16 composietfacings te laten plaatsen. Ik heb een gebit wat prima recht staat, echter heb echt hele gele tanden, bleken helpt helaas niets.
Nu is mijn vraag aan jullie of ik mijn tanden met composietfacings zo wit kan laten maken als ik dat zelf wil. Ik vind de lach van bijvoorbeeld Jessica Simpson erg mooi (veel mensen vinden hem onnatuurlijk blijkt)
Mijn tandarts zelf wil de facings zetten echter is bang dat het minder mooi gaat worden dan het nu is, dat hij het misschien niet helemaal egaal kan krijgen en dat composietfacings er niet natuurlijk uitzien. Ik vraag me nu af wat ik hiermee aan moet, het lijkt mij namelijk wel de oplossing voor mijn gele tanden.
Voor keramiekfacings heb ik echt geen geld. Mijn tandarts rekent 80 euro per composietfacing, is dit schappelijk?

Graag ontvang ik zoveel mogelijk informatie van jullie!!
Dank, Erik
vV

het tarief voor een composietfacing is ongeveer 60,=, komt eventueel verdoving bij. Het tarief is incl etsen, dus v20/v21 erbij rekenen kan niet. Overigens is het zeer schappelijk, vaak kom je er in tijd niet mee weg. Veel werk namelijk. Overigens met de achterliggend oorzaak... ik zou als tandarts er geen garantie op geven.
Welke bleekmethoden zijn uitgeprobeerd, en hoe donker zijn de tanden??
do, 03/27/2008 - 16:19 Permalink
Dot

Ik heb 1 composietfacing op een voortand gehad.
Maar meer omdat deze tand naar achter stond en door het laagje zo gelijk kwam met de andere tand.
Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar had ik het maar nooit gedaan.
Want bij mij verkleurde de facing steeds na een paar weken geler met als gevolg dat de tandarts er bij iedere controle een laagje eraf moest slijpen of een nieuw laagje erop moest maken. (ben geen roker en drink geen koffie).
Na een paar jaar aan modderen vond ik het eigelijk niks meer.
Het voelde als nep en zag eruit als nep. (nu ben ik wel een perfectionist).
Nu heb ik besloten een beugel te nemen en zo de naar achter staande tand te corrigeren, en adviseerde de orthodontist de facing te laten verwijderen.
Weer een nieuw probleem, want dat vond mijn eigen tandarts niet zo leuk omdat het een erg precies klusje is.
Toen overgestapt naar een andere tandarts die mijn voortand hiermee heeft beschadigd, waardoor ik het gevoel heb dat er een gaatje op de tand zit, je ziet ook een deukje. Dus erg veel last met wind, warm en koude enz.
Toen weer een doorzichtig laagje eropgezet met als conclusie; had ik het maar niet gedaan!!! :-?
Maar goed neem natuurlijk je eigen beslissing, succes! :smt006
vr, 03/28/2008 - 13:54 Permalink
vV

voor iemand met hoge esthetische eisen adviseer ik porseleinen facings. Met composiet is het (een enkele god daargelaten, maar daar betaal je ook voor) bijna niet te doen en een zeer fraai resultaat te halen, en daar een levensduur van te verwachten die net zolang is, en een zware verkleuring afdoende te maskeren. Oftewel: spaar even door en wacht dus even, of kijk of je een beperkt krediet ervoor af kan sluiten (dit jaar is het nog fiscaal aftrekbaar, volgend jaar niet meer geloof ik..)

Composiet prima materiaal, maar alle waar naar zijn geld. Esthetisch staan porseleinen facings wat mij betreft nog steeds nummer 1. Voordeel is dat je op model geheel vorm en stand van de tanden kan bepalen, voordat je gaat slijpen. En dus minimaal hoeft af te nemen.
vr, 03/28/2008 - 14:02 Permalink