wie kan mij helpen

Author:
adnaloj
Posted:
do, 11/08/2007 - 20:04
nooit heb ik gaatjes of problemen gehad met mijn tanden en kiezen, tot ik zwanger was van me 1ste en daar was ik erg erg ziek van nadat ik moest spugen ging ik poetsen :smt001 :smt001 omdat ik het natuurlijk erg vies was,
dit is vreselijk verkeerd geweest aangezien ik de glazuur van me tanden en kiezen poetste, mijn tandarts vertelde dat maagzuur je glazuur zachter maakt en toen ik ging poetsen ik het eraf heb gepoets,

resultaat :smt010 :smt010
een totaal verwoest gebid!!! de afgelopen 4 jaar ben ik elke maand bij de tandarts om te vullen of voor een zenuwbehandeling, vandaag was ik er weer voor een zenuwbehandeling en ik had het niet meer, we hadden het einde in zicht de vorige keer nog 3 kleine gaatjes! en het zijn er nu 8
het lijkt wel of het niet ophoud!!! ik poets in de morgen en avond. spoel na met mondwater en flos met de hummingbirt,
ik ben echt heel zuinig op mijn gebid zelfs na het snoepen neem ik een kauwgom die de zuuraanval tegen gaat na het eten.

vandaag was ik er zo flauw van!! ik heb nu echt zoiets trek ze er allemaal maar uit en zet maar implantaten ofzow!
maar me tandarts wil niet aangezien ik nog maar 25 ben...
het is niet leuk meer zo, en ik heb ook ontzettende angst voor de tandarts ligt te huilen in de stoel van angst terwijl mijn tandarts echt een schat is,!
wat moet ik nou????? en wat is er allemaal mogelijk ( ik wil geen klapper naast me bedje )

groeten jolanda
Newtan

Beste Jolanda

Het lijkt me een vreselijke domper na zo'n blijde gebeurtenis. Is het met je kindje verder goed?
Inderdaad wordt je glazuur zwakker door overgeven. Maar het lijkt mij sterk dat dit de enige oorzaak is van je probleem.

Waar je in ieder geval van af moet, is de belangrijkste factor in deze slijtageslag. Van suiker, in welke vorm dan ook, krijg je gaatjes. Kijk een heel erg kritisch wat je allemaal drinkt. Zit daar frisdrank tussen? Doe je suiker in koffie of thee? Daar zit dan een deel van je probleem.

Neem je pepermuntjes tegen de vieze smaak? Of vergeet je je zorgen met chocola of koekjes (ik noem maar een dwarsstraat)? Snoepen is niet zonder meer verkeerd, maar niet vijf keer op een dag.

Waarom moet je hier nou op letten? Je gebit is tijdelijk verzwakt en je kan op dit moment niet meer alles verdragen wat je vroeger misschien wel kon.
Laat de tandarts de rommel opruimen en als hij of zij klaar is, kun je weer wat normaler verder leven.
wo, 11/21/2007 - 06:47 Permalink
adnaloj

hai bedankt voor het antwoord,
ik let eigenlijk best wel op wat ik eet maar niet dat ik bij elk hapje denk hmmm weer een gaatje 8) de tandarts is nu ondertussen 5 jaar bezig met "opruimen" maar goed, we zullen zien waar dit schip eindigd, :D

bedankt voor uw reactie

groeten jolanda
wo, 11/21/2007 - 17:28 Permalink
Newtan

vijf jaar is niet meer van het overgeven alleen, dat bestaat niet, Jolanda.
Tip: max. 5x per dag suiker. Veel of weinig maakt niet uit. Met 2-3 uur tussenpauze. Als de pauze korter is, of het aantal keren hoger, dan krijg je steeds opnieuw gaatjes.

Veel sterkte.
Frank
wo, 11/21/2007 - 20:14 Permalink