Wie heeft er ervaring met een tandarts in hongarije kreativ

Author:
renefc
Posted:
ma, 04/26/2004 - 21:02
Wie heeft er ervaring met een tandarts in hongarije kreativ dental
carel

Hallo Rene

Wij bemiddelen in Tjechie en Polen.

Wij bieden een totaal concept, reis en verblijf inbegrepen.

De vaste kosten zijn de tandheelkunde en de technieker. De variabele kosten zijn het verblijf. Standaard accomendatie is gewoon goed, wil je extreem luxe, dan zal dat betaald moeten worden.

Vooraf is er een gesprek bij je thuis en indien er overeenstemming is, spreken wij de data af.

Met vriendelijke groet,

Carel Verschoor
ma, 05/17/2004 - 12:44 Permalink
carel

Maar helaas heeft niemand gereageerd die er ervaring mee heeft :smt102


Ik heb daar ook persoonlijke ervaring mee!

De tandheelkunde let wel, de kunde is van een hoog niveau! Ook in deze tijd zijn veel praktijkruimte naar behoren ingericht, voorheen kon dat wel eens anders zijn.
Ondanks dat staat hygiene zeer hoog in het vaandel en heeft nu ook de tandtechnieker alles in huis om goed werk te maken.

U moet zich voorstellen dat slechts een 5 jaar geleden een kroon uit kunstof werd gemaakt, eventueel goud moest men zelf meenemen, die tijd ligt achter ons.

Zelf heb ik een brug laten plaatsen die inmiddels al 12 jaar haar werk doet. Ook heb ik een kroon laten plaatsen en een plaatje op een van mijn voortanden. Mijn toemalige tandarts in Nederland gaf toe dat het en goed vakmanschap was.

Ook mag overwogen worden dat op zeer veel plaatsen in Nederland het onmogelijk is om uberhaupt een tandarts te vinden. In Tjechie en Polen zijn er voldoende tandartsen welke met groot vakmanschap u adequad kunnen helpen.
ma, 05/17/2004 - 13:02 Permalink
pieterman

Wie heeft er ervaring met een tandarts in hongarije kreativ dental


Die kliniek Kreativ Dental in Hongarije was gisteravond op de BBC in het programma 'Real Story' over de slechte toestand omtrent de tandheelkundige zorg in Engeland. Dit is de link naar de uitzending van gisteren, de link blijft 1 week staan. In het programma moet je dan via de mediaplayer naar 20 minuten, daar begint het item over Kreativ Dental.

http://www.bbc.co.uk/newsa/n5ctrl/progs/real_story/latest.ram

Behalve Engeland, Ierland en Denemarken wordt ook Nederland genoemd als land waar patienten vandaan komen. Natuurlijk toch wel serieus als de BBC daar aandacht aan geeft lijkt mij. Ik heb vandaag meteen maar een mail gestuurd en de brochure aangevraagd via hun nederlandse website: http://www.kreativdental.nl nou maar afwachten, ben wel benieuwd. Ben zelf 8 jaar niet meer bij een tandarts geweest....

Piet
di, 05/18/2004 - 14:37 Permalink
carel

Dank je wel Pieterman voor jouw bijdrage. Natuurlijk zal een ieder allert moeten zijn op wantoestanden.
De organisator van een reis voor gebitsrenovatie wil natuurlijk geen enkele verantwoordelijkheid nemen, dat is nu eenmaal de gang van zaken.

Wel wil ik er graag op duiden dat Hongarije geen Polen of Tjechie is.
Mijn ervaringen zijn in Polen en Tjechie.
Polen bij toeval, daar ik 15 jaar geleden een tandarts heb mogen voorzien van apparatuur uit Nederland.
Tjechie omdat ik daar al 15 jaar zaken doe, en daardoor de weg ben gaan leren kennen.
De tandheelkunde is absoluut goed in deze landen, wat zijn dan de verschillen:

1. Technisch goede apparatuur, maar niet het nieuwste model.
2. Standaard ontvangt een patient bijvoorbeeld een kroon van
een kunstof materiaal, wij willen beter, dus vragen dat!
3. Er zijn tandartsen die tijd voor je hebben en plaats!
4. Het arbeidsloon ligt aanzienlijk lager, dus ook voor de tandtechnieker.

Bovengenoemde verschillen hebben niets te maken met kunde!
Eigenlijk zou het zo moeten zijn dat een Nederlands team gereed staat om een eerste opinion te geven met een behandelings advies.
De collega tandarts en tandtechnieker uit de EU-lidstaat verricht de werkzaamheden.
Daar is niets mis mee, de Nederlandse tandarts heeft toch een onderbezetting, er is toch geen plaats!
Ook heeft het verhaal niets te doen met een soort van broodneid.

Voordelen;

De patient wordt adequad geholpen.
De patient wordt een gezond bedrag in rekening gebracht wat op te brengen is.
De patient vaart er wel bij en draagt bij tot een gezonder leven.

Carel Verschoor
di, 05/18/2004 - 17:38 Permalink
Patsy

Ik ben er geweest, ja.
Als er nog interesse voor is (de laatste reactie in dit topic is immers al van enige tijd geleden :roll: ) wil ik mijn ervaringen hier wel eens posten.
ma, 06/28/2004 - 01:22 Permalink
carel

Hallo Patsy,

Graag lees ik jouw ervaringen over de tabdheelkundige hulp in het buitenland.
Het is belangrijk om goede en slechte ervaringen naast elkaar te zette.
Voor slechte ervaringen moeten wij elkaar waarschuwen, goede ervaringen zijn een aanbeveling waard.

Carel Verschoor
ma, 06/28/2004 - 07:42 Permalink
Patsy

Ok, Kreativ Dental dus. Ben er terechtgekomen omdat mijn tandartsenpraktijk in andere handen overging net op het moment dat er groot renovatiewerk nodig was (ik bezat een aantal 'blijvende' melktanden die het na 37 jaar begonnen te begeven) De nieuwe tandarts vertelde mij zulke vreemde dingen ('electrisch poetsen zou verboden moeten worden', etc) dat ik op zoek gegaan ben naar een andere tandarts. Dat lukte niet. Een plaatselijke cosmetische kliniek rekende krankjorume bedragen.
Aangezien mijn man veel in het buitenland verblijft is voor ons de drempel het 'over de grens' te zoeken niet zo groot. Hij is dan ook tijdens een zakelijk verblijf in Budapest een kijkje wezen nemen bij Kreativ Dental (gevonden via Internet) en kreeg een goede indruk. Ik ben enkele weken later teruggegaan.
Ik werd keurig opgehaald op het vliegveld door een chauffeur die mij direct naar de kliniek bracht (niet schrikken van zijn rijstijl!) Daar werd een panorama-röntgenfoto gemaakt en in overleg een twee-fasisch behandelplan afgesproken. De tandartsen zijn erg vriendelijk en de mijne verdoofde vooral heel goed, ik heb nauwelijks iets gevoeld. En áls ik al iets voelde zei hij 'Sorry'. (Nog nooit meegemaakt in Nederland :roll: ) Ben nu in het bezit van vier keurige kronen. Tandheelkundig kan ik niet beoordelen hoe 'goed' ze zijn maar ik heb er verder geen problemen mee gehad (nu 3 maanden geleden) en het ziet er prachtig uit, ik zie bij vrienden en kennissen regelmatig lelijkere exemplaren voorbij komen. Dus wat dat betreft absoluut geen klachten, ik ga binnenkort terug voor de rest van de behandeling (een brug om de ontbrekende melktanden op te vullen).

Wat mij betreft valt deze kliniek zeker aan te raden. Daarnaast is Budapest een erg leuke stad en is de combinatie weekje vakantie/tandarts best een leuke oplossing voor wat 'grotere' behandelingen.
Een paar opmerkingen:

-zorg dat je goede röntgenfoto's uit Nederland opstuurt als je zeker wilt weten dat alles ook echt in één week kán, ze weigeren pertinent dingen 'sneller' te doen als dat medisch niet zou moeten.
-ze spreken redelijk engels, maar veel beter duits. Heb je de mogelijkheid je duits een beetje op te poetsen doe dat dan, het communiceert een stuk makkelijker.
-het bijgeleverde hotelletje op 100m van de kliniek is prima (en heeft een authenthieke Hongaarse Basil Fawlty :D ) en je krijgt van de kliniek een openbaar vervoerpas voor de hele week, erg handig!

Ik betaal nu 3000 euro voor vier kronen en een zesdelige brug + alle bijkomende kosten en noodvoorzieningen. Niet zo goedkoop als bepaalde Turkije-varianten die ik voorbij zie komen, maar nog altijd een veel leuker prijsje dan Nederland. (Die kliniek waar ik geweest ben rekende mij 11000 euro voor dezelfde behandeling!)
Vragen staat vrij, verder. Ik ga morgen weg voor de rest van de behandeling, dus antwoord pas voor of ná die tijd.
vr, 07/02/2004 - 11:05 Permalink
carel

Hallo Patsy,

Bedankt om jouw ervaringen weer te geven.
Zo zie je dat een buitenlandse ervaring niet slecht hoeft te zijn, ik ben zelfs overtuigd dat je in veel gevallen goed af bent.
Wij doen dan geen zaken met Kreativ Dental, dat zegt niets over de kwaliteit. Het is aan te bevelen als jij goede ervaringen hebt.
Wij doen zaken in Polen.
Dikwijls zijn er vooroordelen, ik ervaar dat als de bekende stok zoeken om de hond te slaan.
In Nederland zijn de gebitten van mijn gezin! verprutst door een zich tandarts noemende figuur. Mijn kind van 17 had 13 gaatjes,met de wetenschap dat voornoemde ,,tandarts,, de sanering voordien had gedaan, en wij op tijd bij de tandarts waren, mijn vrouw had een noodkroon en deze was aantoonbaar geplaatst op een geinfecteerde wortel. Kortom een onkundige draak van een vent!
Ik besluit de laatste rekening niet te betalen, ook daar ik met een en dezelfde klacht 5 x ben terug geweest, en achtereenvolgens ook 5x een rekening heb gehad.
Via de DFA, een incassoorganisatie voor o.a. tandartsen is er een proces geweest, en ja hoor, dit kan allemaal in Nederland, je verliest en moet betalen!
Erger nog, dan een tandarts vinden, die is niet te vinden!
Uiteindelijk bij Acta een plaats gevonden, even voorstellen een kind van 17 jaar wat gemiddeld 3 uur per behandeling in de stoel moet zitten, neem het van mij aan, dat is niet te motiveren.
Mijnheer XXX, bedankt!

Er zijn goede contacten in Polen, met een uitstekende zorg, nu hou ik me niet alleen bezig met mensen met problemen op het gebied van tandheelkunde, maar ook met cosmetische chirurgie.
Mijn taak is het bemiddelen van de afspraak, het verzorgen van de reis en het verblijf, kortom de logistiek, en voor dat deel laat ik mij betalen.

Opgeteld is de bezoeker(ster) van de tandarts en/of de kliniek vele malen
goedkoper uit dan in Nederland, en...behandeld door ervaren specialisten die de patient als mens aanschouwen, en niet als betalend object.

Harde woorden mischien, weleens barstende kiespijn gehad in Nederland en bij de waarnemend tandarts geweest, eerst betalen en dan helpen, sterf maar met de pijn in je muil, ik wil eerst geld zien!
Deze ervaring staat niet opzich zelf, het is gewoontegoed geworden van de Nederlandse mentaliteit.

Indien je nadenkt ga dan naar bijvoorbeeld; Kreativ Dental , of doe dat via stichting Step.
Carel Verschoor
vr, 07/02/2004 - 15:23 Permalink
saati

Hallo,
Zijn er misschien ook mensen die ervaringen hebben met implantaten in Hongarije?
Ik ben heel erg benieuwd. Saatie
vr, 07/02/2004 - 22:55 Permalink
carel

Persoonlijk heb ik geen ervaringen met Hongarije.
Mijn uitgangspunt is dat de tandheelkundige zorg, ook in de genoemde landen goed zal zijn. Ook deze mensen hebben een gelijkwaardige universiteit doorlopen, en zijn bevoegd zich als tandarts te vestigen.
Ons uitgangspunt is altijd daat wij persoonlijk de kliniek, danwel de praktijkruimte willen zien, en ook persoonlijk kennis maken met de betreffende tandarts.
In sommige gevallen trekken wij ter plaatse, in het land een informatie over de praktijk.
Conclussie, indien je graag jouw gebitsverzorging/-renovatie wilt laten doen in Hongarije is daar vooralsnog niets mis mee.
Draag wel zzorg dat er inderdaad goede rontgenfoto's worden gemaakt, en maak gebruik van een tolk.
Duidelijkheid is immers de beste raadgever.

Carel Verschoor :smt023
za, 07/03/2004 - 01:46 Permalink