Whitening Tandpasta's

Author:
NickD
Posted:
za, 06/29/2002 - 23:34
Ik heb best wel gelige tanden en ik schaam me er een beetje voor. Nu drink ik nooit cola, rook ik niet, drink ik nauwelijks alcohol en snoep ik met mate. Ik poets 3 maal daags m'n tanden en spoel m'n mond altijd met water als ik (thuis) iets zoets gegeten heb. Maar toch blijven m'n tanden geel. Ik heb ook veel gaatjes. Je kan dus stellen dat ik een "zwak" gebit heb.

Nu gebruik ik al geruime tijd prodent whitening tandpasta maar dat heeft tot nu geen enkel effect gehad. Ik heb op een ander forum dingen gelezen over andere whitening producten als Smokers, Pearl Drops en Rembrandt. Als ik het goed heb maken deze producten je tanden witter door ze te "schuren"?

M'n vraag is, helpen deze producten nou echt, en zijn ze niet schadelijk voor m'n tanden? Ik heb van sommige mensen gehoord dat deze producten alleen helpen als je tanden door aanslag gelig zijn en niet van nature (zoals bij mij waarschijnlijk het geval is). In combinatie met het feit dat ik best zwakke tanden heb, is het verstandig om deze producten te gaan gebruiken?

Mvg,
Nick
sterretje

Hoi nick,

als je van jezelf gele tanden hebt kun je overwegen om ze te laten bleken bij de tandarts.er word dan een bleeklepel gemaakt d.m.v een afdruk en die is een week later klaar.daar krijg je dan een gel bij in een spuitje en dat doe je in die lepel en dan doe je dat 's nachts in.wel kan dit soms gevoelige tanden geven maar das maar tijdelijk en moet na verloop van tijd weer overgaan.de tandpasta's zoals smokers zijn inderdaad meer voor de rokers dus en theedrinkers bedoeld en zijn als je die te vaak gebruikt inderdaad niet goed voor je tanden.deze tandpasta's moet je af en toe gebruiken maar ik denk dat die bij jou inderdaad dus niet helpen. informeer bij je tandarts zou ik zeggen en laat even naar je kleur kijken , de meeste mensen hebben A3 en als je bleekt slaat dat bij de een meer aan dan bij de ander maar als je niet probeert weet je het nooit. je kunt ook eerst de bovenkaak doen en later de onderkaak.
veel succes ermee.

Groetjes van maxima
za, 07/06/2002 - 16:49 Permalink
de digitale tandarts

Van whitening-tandpasta's is wel bekend dat ze eiwit-aanslag goed verwijderen, maar echt significant witter worden ze daar niet van.

Smokers tandpasta's en aanverwante artikelen, bevatten nogal veel schuurmiddel waardoor (rokers)aanslag makkelijker weg te poetsen zou zijn. Gebruik deze echter met mate aangezien je ook meer glazuur wegpoetst.

Een kroon van een tand is opgebouwd uit tandbeen met daarover heen glazuur. Het tandbeen laat niet veel licht door en is gelig van kleur, het glazuur laat meer licht door en is meer wit/glasachtig van kleur. Natuurlijk kunnen de kleuren van het tandbeen en glazuur varieren per persoon, bij jou zou dat inderdaad wat geler kunnen zijn.

Als je meer glazuur wegpoetst door tandpasta met veel schuurmiddel wordt het meer gele tandbeen steeds duidelijk zichtbaarder! In plaats van wittere tanden krijg je dan meer gele tanden. Dit lijkt me bij jou dus niet verstandig, gebruik gezien het aantal gaatjes in ieder geval een tandpasta met fluoride.

Zonder de boor te gebruiken is bleken een zeer weefselvriendelijke manier om je tanden witter te maken. Laat bijvoorbeeld je tanden bleken bij de tandarts of laat hem/haar een bleekbitje maken voor het thuisbleken.

Succes.



[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-07-11 00:14 ]
do, 07/11/2002 - 00:09 Permalink
NickD

Bedankt voor de reacties. U raad het gebruik van tandpasta met fluoride aan, maar ik heb juist gehoord dat door je tanden ook juist weer van zullen vergelen, is dit waar?
do, 07/11/2002 - 17:57 Permalink
sterretje

hoi,

ik heb er nog nooit van gehoord dat tandpastas met fluoride je tanden weer geler maakt.zal dan misschien heeeeeeeeeel miniscuul zijn en dan kun je toch beter voor een tandpasta met fluoride gaan.
zo, 07/14/2002 - 20:10 Permalink
de digitale tandarts

Het gebruik van fluoride tandpasta's als alle tanden/kiezen al ontwikkeld zijn, zal geen aanleiding kunnen geven tot stoornissen in de structuur van het tandweefsel.
Ook is mij niks bekend van het feit dat dit je tanden geler zou kunnen maken, ik denk ook dat dit niet waar is.
Met vriendelijke groet.
ma, 07/15/2002 - 12:27 Permalink
NickD

Ok huisvrouw en digitandarts, bedankt voor jullie reacties. Ik zal in het schap eens opzoek gaan naar een tandpasta met fluoride
ma, 07/15/2002 - 17:57 Permalink
de digitale tandarts

Thuisbleken onder toezicht van een tandarts is veilig. Meer informatie is te vinden op onze website bij bleken. <a href="/html/bleken/bleekinfo.php">Klik hier om er heen te gaan </a>

Met vriendelijke groet.
wo, 07/17/2002 - 22:45 Permalink