*Whitelight* 10 minuten bleeklicht

Author:
grace
Posted:
wo, 09/21/2011 - 21:53
Tja, ben nog steeds aan t surfen voor t bleken toen ik deze advertentie zag (check t filmpje: fotosynthetisch bleken doe je nu zelf thuis in 10 minuten met n bleekgel en een lampje)

tekst:
Wat is het?
Het whitelightsysteem waarmee u thuis kunt bleken is nieuw. Dit product wordt gebruikt door tandartsen. Vanaf nu kan iedereen voor een klein bedrag zijn tanden zelf bleken. Het door specialisten ontwikkelde licht zorgt ervoor dat uw tanden binnen 10 minuten weer zo wit zijn als vroeger.
de digitale tandarts

Officieel mogen geen bleekgels verkocht zonder tussenkomst van een tandarts worden met een voldoende hoog percentage peroxyden. De wittetandenwinkel doet het bijvoorbeeld wel, maar ik heb mijn twijffels dat deze gel echt werkzaam is.

De werking van de lamp kan direct naar het rijk der fabelen verwezen worden. De versnelde werking van bleken met een lamp is toch waarschijnlijk voornamelijk door de warmte en het ledje is niet warm en/of fel.

Zie: http://www.tandarts.nl/mondverzorging/behandelingen/bleken
do, 09/22/2011 - 20:46 Permalink
grace

ConsumentenBOND komt in 2005 met een rapport over bleken van tanden (beetje oud).
In oktober 2009 komt zij weer met een rapport: advies is alleen thuis tanden bleken met bitje en gel (onder begeleiding v tandarts..whatever that may be)
Whitelight schrijft op haar site: bron:
White light tanden bleken is als beste getest door de consumentenbond.
U wilt uw tanden bleken, en u bent opzoek naar het beste product, dan bent u aan het goede adres bij whitelight. Want whitelight is door de consumentenbond getest als beste tanden bleek set. In Amerika is whitelight door de consumentenbond van Amerika ook als best getest.
Apart dit (leg sowieso niet mijn oor bij de consumentenBOND)


Wat ik ook apart vindt is dat overal gesproken wordt over bleken thuis of bij de tandarts. In NH (rest v NL?) gebeurt dit nooit door de tandarts zelf, maar altijd door de mondhygiëniste. In Adam en omstreken is r niet 1 te vinden die t zelf doet. Dit hoeft natuurlijk ook niet, staat immers in de beroepscode, alleen t staat zo misleidend. De mondhygiëniste -of welke andere titel ze ook mag dragen ingevolge haar opleiding/jullie beroepscode- is de uitvoerder (en eindverantwoordelijke).

(pm digitale tandarts: heb mijn huidige tandarts gevonden dankzij jouw aanbeveling gemaakt in een stuk uit 2009, maar dit terzijde)
za, 09/24/2011 - 22:49 Permalink