Wel een prothese of niet!!! Ik weet het niet meer.

Author:
wanhopig
Posted:
ma, 04/10/2006 - 19:01
Hallo,
Ik durf sinds kort weer naar de tandarts te gaan dat was al een hele stap voor mij ik mis nu een paar kiezen en ik miste er al een paar. ik vind het zo lelijk als ik lach en klote als ik eet. Dus ik zat te denken aan een prothese ik heb het er al over gehad met mijn tandarts maar aan de andere kant ik ben 34 jaar en prothese klinkt al zo oudbollig maar ja aan de andere kant is dit ook geen gezicht. is er mischien iemand die het zelfde ervaring heeft als mij en nu blij is of niet blij is of ie het gedaan heeft . groetjes antoinette
minique

Beste Antoinette,

Persoonlijk heb ik er geen ervaring mee, maar ik denk dat je het beste wat kunt gaan lezen op het angst-forum.
Daar is een aantal mensen die een volledige of een gedeeltelijke prothese hebben. Je leest er allerlei ervaringen, van mensen van allerlei leeftijden.

:smt006 Monique
ma, 04/10/2006 - 19:07 Permalink
rowena

Hoi Antoinette,

Ik heb hier ook al een paar berichten geplaatst over een bovenprothese
ik heb afgelopen zaterdagmiddag hem gekregen.

Ik zat er net zoals jij tegen aan te "hikken", wel of niet, maar mijn boventanden waren kapot gegaan door ziekte, en ik durfde niet meer te lachen of te praten.
Mijn tandarts heeft toen gezegd dat het voor mij en mijn gezondheid veel
beter zou zijn om alles te trekken en een prothese te nemen.

Zaterdagmiddag - deze tandarts deed het in zijn vrije tijd voor mij - is alles in een keer getrokken en is de prothese er meteen in gedaan.

De tanden zijn precies zoals mijn eigen gebit was en het lijkt heel natuurlijk, het doet nu behoorlijk pijn en mijn gezicht is behoorlijk opgezet, maar dit trekt snel weer weg volgens de tandarts.

Het is een hele ingreep, het gaat pijn doen, maar om straks weer te kunnen lachen en te eten zonder pijn dat maakt het allemaal niet zo erg.

Ik weet je moet over een streep heen om de stap te nemen, maar hoe langer je het uitsteld hoe moeilijker het wordt om de afspraak te maken.

Rowena :)
ma, 04/10/2006 - 19:14 Permalink
yo46

Hoi,

Ik vind het wel erg voor jullie om "zo jong" er al aan te moeten, hoewel het op iedere leeftijd "ook erg" is. (wat mij betreft)
Aan andere kant: de techniek is WEL met sprongen vooruit gegaan, mochten op latere leeftijd toch problemen ontstaan, en dat was vroeger niet.

Sterkte :smt006
za, 04/15/2006 - 19:11 Permalink
Lukas

Als je op relatief jonge leeftijd aan de prothese moet dan ontstaan er later problemen. Daar ontkom je niet aan, de kaak slinkt door de jaren heen en als je jong begonnen bent dan blijft er eerder niet veel ondersteuning meer over voor de prothese dan als je dat later laat doen. Maar daar hebben ze tegenwoordig de implantaat techniek voor. Die zorgen ervoor dat de onder/boven kaak minder of helemaal niet meer belast word en ook dus minder slinkt.

Heb net een nieuwe volledige prothese gekregen waarvan de onderste op 2 implantaten rust. Het heeft wat voeten in de aarde gezet voordat die dingen er goed en wel in zaten maar ik kan melden dat het goed bevalt. Het voelt aan alsof je je eigen gebit weer hebt, waar niets mis mee is. Niets rammelt, schommelt of wiebelt meer.

Een aanradertje dus. :)
za, 04/15/2006 - 20:05 Permalink