Weet niet wat te doen!!!!!!!!!!

Author:
BELGJE
Posted:
wo, 10/25/2006 - 17:08
Dag,

Ik ben een meisje van 24. Ongeveer een jaar geleden zijn mijn tanden achteruit beginnen gaan. Eerst kiezen waar stukken afbroken met eten van een mars. (en dat is een zacht snoepje) Paar maanden later aan voorste tanden langs zijkant bruinig bij nader kijken langs binnenkant bijna helft weg.
Na veel zoeken op internet had ik iets gevonden van klikgebit op natuurlijke pijlers.
Ik naar tandarts dat uitgelegt. Hij heeft foto's genomen en mijn hoektanden zijn de enige waar niets aan is. Dus die zouden daar voor kunnen dienen.
Hij wou eerst mond helemaal proper maken wortelpunten enz. verwijderen. Dus nu zit ik nog met 6 tanden boven (waarvan 2 goede) en vanonder zijn die 6 ook goed. Nu zegt hij mij dat dat niet ga gaan die klikprothese op die 2 hoektanden want dan zou ik een hefboomeffect krijgen . Welke optie's zijn er nog? Voor implantaten heb ik geen geld.
Ik zou liefst iets zonder gehemelte hebben. Weet het niet meer word stilaan zot.
Weet iemand wat ik kan doen.
Ik dank u al vast

groeten uit belgie
(en een glimlach met gesloten mond)
de digitale tandarts

Een gedeeltelijke prothese met verankering 'haakjes' wordt een frameprothese genoemd:

http://www.tandarts.nl/images/watkosteenbehandeling/frame.jpg

Het is wel wat duurder dan een plaatprothese en de tanden waar de ankers op steunen, moeten in een redelijke staat zijn/ opgeknapt worden.

In de bovenkaak is de bedekking van het verhemelte minder dan bij de kunststof plaatprothese, vraag uw tandarts naar zijn/haar opinie over deze methode.

Met vriendelijke groet.

Folder: http://www.ivorenkruis.nl/uploads/pdf/1_frameofplaatprot.pdf
wo, 10/25/2006 - 20:51 Permalink