wat zijn uitgezakte sinussen

Author:
yo46
Posted:
do, 02/16/2006 - 22:44
Ergens op dit forum (weet niet meer waar precies) las ik dat mensen zonder tanden in de bovenkant, "uitgezakte sinussen" kunnen hebben, aldus een tandarts.
Dit blijft maar rondspoken in mijn hoofd, dus ik wil u vragen om eens te zeggen wat dat is en of er ergens op internet een plaatje van is.
Verandert dat je gezicht?

Met vriendelijke groet
carabelli

Wanneer de kiezen uit de bovenkaak getrokken worden treedt er altijd resorptie (slinken) van het kaakbot op, als de wortel uit het kaakbot is heeft het bot eigenlijk geen nut meer om er te zijn (dat zit er om de wortel van de kies te omvatten).

Deze resorptie kan in de bovenkaak ook plaatsvinden vanaf de wortelzijde dus daar waar ook de sinus maxillaris (neusbijholte) zich bevindt, met als gevolg dat de onderkant van de sinus naar beneden zal verplaatsen omdat het kaakbot naar beneden wegtrekt. Dit proces kan vrij ver doorzetten waardoor het bovenkaakbot vrij dun kan worden. Het uitzakken van de sinus heeft verder geen invloed op het uiterlijk.

Alleen wanneer implantaten overwogen worden zal er chirurgisch ingegrepen moeten worden om de implantaten voldoende ingroei mogelijkheden te bieden.

Hier een plaatje:
http://dental-implants.com/Graphics/snow3.gif
do, 02/16/2006 - 23:30 Permalink