wat te doen?

Author:
HAMMAR
Posted:
di, 10/19/2004 - 11:15
Hallo, mijn naam is Mark en heb de volgende vraag.

Mijn nu 12 jarige dochter had een een jaar of 4 geleden tijdens een vacantie een vervelend ongeluk in het zwembad. Bij een botsing verloor ze 1 voortand en de tweede brak halverwege af. De plaatselijke tandarts plaatste de afgebroken tand weer terug en legde met lijm een soort spalk of brug aan over de andere tanden om de uitgebroken tand te fixeren met de hoop dat de wortel weer zou aangroeien. Een deel van lijm werd te hoog aangebracht over het tandvlees waardoor dit (boven de teruggeplaatste tand) begon terug te trekken.

De wortel is gelukkig weer aangegroeid en de tand zit weer behoorlijk vast. Hier zijn we al heel gelukkig mee, alleen het is helaas geen mooi gezicht. Aan de afgebroken tand is een stukje aangezet, de uitgebroken tand steekt te veel naar binnen waardoor ze dus niet even lang zijn. Bovendien is dus bij de teruggeplaatste tand het tandvlees te ver teruggetrokken.
Uiteraard is mijn dochter hier niet blij mee, het is niet mooi en ze wordt er onzeker van, die opgroeiende pubers zijn nou eenmaal zo bezig met hun kleding en uiterlijk.

Onze tandarts wil er niets aan doen, ze is allang blij dat het hele zaakje weer vast zit. Ze moet volgens haar maar wachten tot de kaak volgroeid is en dan kan er gekeken worden naar het plaatsen van stiften, implantaten o.i.d.

Ik hoop hier wat andere ervaring te horen en/of wat adviesen te krijgen.

b.v.d. voor jullie aandacht.

Mark
Moon

Hallo Mark,

Dit is een voor mij heel bekend verhaal Mijn broer is ongeveer hetzelfde gebeurd. Die was een jaar of 12 en viel met zijn voortanden op de ijzeren stang van een telefooncel. Gevolg één tand afgebroken. Mijn moeder heeft onze tandarts gelijk opgebeld, en ze konden komen, maar hij beweerde er niets aan te kunnen doen.
Mijn moeder heeft toen gelukkig geen genoegen genomen en is alle tandartsen in het telefoonboek gaan bellen heeft de situatie uitgelegd en kwam uiteindelijk bij onze vorige tandarts terecht die het allemaal keurig in orde heeft gemaakt! (verder was het een onwijze **kel... maar dat is een ander verhaal)
Mijn advies is als jij en/of je dochter zich eraan stoort, zou ik gewoon verder gaan zoeken. Je hebt altijd recht op een second opinion!

Succes en laat even weten hoe het is afgelopen!
di, 10/19/2004 - 12:04 Permalink