wat moet in met mijn gebit?

Author:
Dewi
Posted:
vr, 06/16/2006 - 11:23
Hoi,
Ik weet dus echt niet meer wat ik met mijn gebit moet. Ik ben 45 jaar en al zeker 30 jaar heb ik problemen met mijn gebit. 7 jaar geleden had ik het helemaal gehad, jaarlijks minstens 2 x kiespijn en de daarbijbehorende zenuwbehandelingen, geen enkele hele kies meer in mijn mond. 2 kiezen die er toen al uit waren. Met de tandarts een plan gemaakt voor kronen en zeg maar een renovatieplan. 3 jaar geleden moest onze tandarts stoppen door rugklachten en ik ging naar een nieuwe tandarts. De afgelopen 3 jaar zijn een ramp geweest. Ik heb bijna3 jaar lang kiespijn( door niet goed uitgevoerde zenuwbehandelingen en diverse tandvleesontstekingen, waarvan een andere arts zegt door niet schoon en zorgvuldig behandelen) Begin mei over gestapt naar een andere tandarts.
De diagnose van deze tandarts is 3 kiezen eruit, vergevorderde tandvleesontsteking, aangetast kaakbot, de 3 kronen die geplaatst zijn deugen niet of zijn na 6 jaar aan vervanging toe, wat volgens onze nieuwe tandarts niet vreemd is. Terwijl ik begreep dat kronen voor langere termijn zijn. Gisteren zijn mijn kiezen opgemeten en de verschillen zijn minimaal 5 mm tot 8 mm. De behandeling kost ongeveer € 1200,00. Daarna moeten er kronen in mijn mond. Eigenlijk wil alles eruit laten trekken maar dat wil de tandarts niet. Er zit geen levende en hele kies meer in mijn mond, alles is al behandeld en met kunstwerk in elkaar gezet. Ik heb het gevoel dat dit mij een kapitaal gaat kosten en heb niet het idee dat het de moeite waard is. Ik moet ook nog snel beslissen of ik het doe. De behandeling voor de mondhygieniste is gepland aanstaande woensdag. Dit is ook de eerste keer dat ik naar de mondhygieniste toe moet. Maar als ik dan lees wat een ellende je van een kunstgebit hebt dan weet ik het gewoon niet meer. De tijd dat ik alles kon eten ligt al ver achter mij. Harde dingen zoals noten ed eet ik al jaren niet meer, een appel eten is een ware opgave. Maanelijks breekt er wel iets af in mijn mond.
Ik ben ten einde raad.
Dewi
darla

Hallo Dewi,

Ik herken datgeen wat je nu meemaakt, ook mijn tandarts wilde niet mijn kaak leegmaken.
Omdat ik het echt zat werd heb ik op een dag een implantoloog gebelt en een intake afspraak gemaakt.
Nu heb ik verschillende implantaten in mijn mond en een vaste brug.
Als mijn tandarts beter naar mij geluisterd en mij eerder had doorverwezen dan was er minder kaakbot geslonken.
Nu kon ik nog maar voor 1 systeem kiezen zonder dat er botopbouw nodig was.
Mijn advies, vraag advies bij je verzekering, zij hebben tandartsen in dienst die je na onderzoek een gedegen advies kunnen geven.
En mijn advies aan tandartsen is geef de patient de gelegenheid om zijn verhaal te doen (met een haak in je mond gaat dat zo moeilijk) en luister hierna en neem die wens goed in overweging en leg dan uit welke mogelijkheden er zijn (dit moest ik even kwijt).
vr, 06/16/2006 - 14:01 Permalink