Wat kost ongeveer 2 kronen?

Author:
lito
Posted:
do, 09/18/2003 - 13:59
Ik wil graag kronen laten zetten, het gaat om 2 hoektanden en wil graag weten hoeveel het kost.mijn tandarst zeg dat het € 1600,- per tand kost. Is dat niet te duur? Is het ook iets pijnlijks om te laten doen? Ik wil bijna niet lachen in een groep mensen omdat ik mijn hoektanden mis, is erg vervelend.
Wie is zo aardig om op mijn twee vragen te beantworrden? :???:
natascha31

Hoi Lito,

Zijn de twee hoektanden helemaal niet aanwezig? Als dit het geval is, kunnen er namelijk ook geen kronen gemaakt worden. Wel een brug of etsbrug bijvoorbeeld. Laat het nog even weten of je deze hoektanden echt helemaal niet hebt, pas dan kan ik je vraag verder beantwoorden. Groetjes, Natascha
do, 09/18/2003 - 14:29 Permalink
natascha31

Hoi Lito,

Wat reageren wij supersnel naar elkaar zeg! Hier komen dan de opties, ik ken jouw gebit niet, dus ik weet natuurlijk niet precies hoeveel ruimte je hebt voor de nu volgende constructies: een brug, hierbij worden de twee tanden naast de ontbrekende tand rondom afgeslepen. Dmv twee afdrukken kan er een drie delige brug gemaakt worden. De buitenste tanden van de brug worden over de twee afgeslepen tanden gezet en de ontbrekende tand zit daar tussen. De drie tanden zitten aan elkaar vast. Je kan ook kiezen voor een vrij eindigende brug. Dan gaat het om twee elementen. Er hoeft dan maar 1 tand afgeslepen te worden. Ook een etsbrug is een mogelijkheid. De ontbrekende tand wordt gemaakt van porcelein op metaal. Daaraanvast zitten 2 vleugeltjes. Die worden aan de achterzijde van de tanden links en rechts naast de hoektand vastgemaakt. Dit zijn de vaste en dure oplossingen. Je kan ook kiezen voor een plaatje. dat is van roze kunststof en daar zitten dan de twee hoektanden aan. Dit is het goedkoopst maar dus wel uitneembaar. Na elke maaltijd moet je hem afspoelen en tijdens het slapen uit doen. Dit is maar een heel klein plaatje, alleen aan de voorzijde van je gehemelte. Een frame is weer duurder. Dit is van metaal en zit vast met kleine klemmetjes. Laat je ook door je tandarts voorlichten en vraag voordat er behandeld gaat worden om een begroting, dan weet je waar je aan toe bent. Vraag ook bij je verzekering na wat ze vergoeden. Gr. Natascha
do, 09/18/2003 - 15:16 Permalink
natascha31

voor altijd durf ik niet te zeggen, maar meestal kan een brug jagen meegaan. Het ligt er ook aan op welke plek hij zit. Je kunt je voorstellen dat als iemand een brug heeft bij de voortanden en hij maakt steeds zijn bierflesje met zijn tanden open (echt, sommige mensen doen dat, vraag me niet waarom!) dan kan hij natuurlijk snellen los komen. Je voortanden zijn toch wat kwetsbaarder dan bijv. kiezen. Ik denk dat je voor een brug toch ongeveer wel E1200 kwijt bent, maar de prijzen weet ik allemaal niet echt goed uit mijn hoofd hoor! Gr. Natascha
do, 09/18/2003 - 15:34 Permalink
lito

Wat ik doe, ik ga naar mijn tandarst om hem te vragen hoeveel het kost. Dan weet ik ook precies hoeveel ik dan vergoed krijg.

Natascha, bedankt voor je tijd en tot mails, wie weet heb ik nog meer vragen. :wink:
do, 09/18/2003 - 16:01 Permalink
lito

Bij mij tandarst is het € 1600,- per kroon, dus erg duur? Maar hoe kan ik het bijvoorbeeld voor jouw bedrag krijgen, wat moet ik doen?
zo, 09/28/2003 - 14:05 Permalink
natascha31

De prijs van de brug hangt ook af van de preparatie. Zijn er stiften nodig? Kost de hele brug E1600 of 1 kroon? 1 kroon voor E1600 is wel heeeeeeeeel erg duur hoor!!
ma, 09/29/2003 - 13:49 Permalink
Maurice

Hallo,

Is heel duur. Mijn vriendin heeft recht boven achter, een brug. Van 3 delige brug voor 1165 euro. Met happen, beetbepaling. Noodbrug. Maar het probleem is de tandtechnieker. Die neem 80 procent voor de rekening, van het totaal bedrag. Anders liet ik een second opition doen. Of het echt nodig is 2 kronen op je voortanden.

Groetjes Maurice.
ma, 09/29/2003 - 18:03 Permalink
Maurice

Hallo,

Is heel duur. Mijn vriendin heeft recht boven achter, een brug. Van 3 delige brug voor 1165 euro. Met happen, beetbepaling. Noodbrug. Maar het probleem is de tandtechnieker. Die neem 80 procent voor de rekening, van het totaal bedrag. Anders liet ik een second opition doen. Of het echt nodig is 2 kronen op je voortanden.

Groetjes Maurice.
ma, 09/29/2003 - 18:03 Permalink
Scarlet

Gaat het nu om een brug of een kroon?? Een brug is natuurlijk een stuk duurder, maar een kroon voor 1600 euro per stuk, nou,dan kan die tandarts aardig rekenen en zou ik eerst maar eens een andere tandarts proberen.
do, 10/09/2003 - 06:24 Permalink