Wat kan ik het beste doen met deze tand?

Author:
vraagjevandaagje
Posted:
ma, 03/30/2009 - 19:36
Hallo allemaal :) Ik heb een vraagje en ik hoop dat iemand mij advies kan geven!

Eind deze maand moet ik weer naar de tandarts en ik zou er graag goed geinformeerd naartoe willen gaan :)

Ik heb 1 tand, snijtand (zie links op de foto's), die scheef staat. De rest van mijn gebit ben ik dolgelukkig mee, de tandarts zei de vorige keer ook dat ik sterke tanden en een goed gebit heb. Dus dat is helemaal geweldig natuurlijk :)

Maar ja, die ene tand zit scheef en stiekem schaam ik me dan toch wel als ik breeduit lach. Ik mag absoluut niet klagen, maar toch knaagt het een beetje aan me.

Hij zit scheef omdat ik als kind een melktand had die er maar niet uit wou, terwijl mijn volwassen tand al flink doorkwam. Uiteindelijk heeft de tandarts toen ook die melktand moeten trekken.

Er is mij nooit door de tandarts het advies gegeven om een beugel te gaan dragen, ook niet in de puberteit. En ik schijn genoeg ruimte te hebben in mijn mond (verstandskiezen hoefden ook niet getrokken te worden).

Wat kan ik nu het beste doen met die tand? Laten doen of toch een beugel of iets anders? Ik ben maar een leek dus ik heb geen idee.

Alvast hartelijk bedankt! :)
Attach
Romy32

Ik vind ook dat je mooie tanden hebt! Kan me voorstellen dat je er blij mee bent. Eigenwijs ding zeg, die hoektand, zoals ie er precies tussenuit piept :lol: (moet trouwens zeggen dat ik het niet lelijk vind, een beetje eigenwijs kan best leuk zijn). Als je je er echt aan stoort, zou ik zeker eens een afspraak maken met een orthodontist voor advies. Mijn gebit stond op zich ook best aardig, behalve mijn twee voortanden, die over elkaar heen schoven. Ik heb daarvoor een beugel genomen, en het is nog veel mooier geworden dan ik had gehoopt.
Kijk maar:
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=24&t=14387&start=0
(Hoera, weer een gelegenheid om met m'n foto's te pronken :smt003 )
Succes!
di, 03/31/2009 - 21:53 Permalink
BJN

BEUGEL!
Hoewel ik niet kan zien hoe je boven en ondertanden passen als je bijt denk ik dat je tanden in 6-8mnd recht kunnen staan met een vaste slotjesbeugel. De truuk wordt dan om het recht te houden. Hoe? Dat hangt af van je 'beet', of er een spalkje past.

Op naar de orthodontist (verwijzing niet nodig).
di, 03/31/2009 - 22:04 Permalink
vraagjevandaagje

Daar is geen verwijzing voor nodig? Serieus? :o De tandarts zei dat ik op de wachtlijst moest en na de verwijzing rekening moest houden met een wachttijd van 1,5 tot 2 jaar, wow :o Dus ik sta nu al meer dan 6 maanden op die wachtlijst via verwijzing door tandarts!

Maar goed, allereerst natuurlijk hartelijk bedankt voor je reactie, BJN! :)

Als antwoord op je vraag, als ik bijt passen mijn boven- en ondertanden perfect op elkaar schijnbaar haha, dat zei de tandarts tenminste. En mijn oude tandarts zei dat ook al. Vandaar dat ze me nooit een beugel hebben gegeven denk ik? :)

Op zich vind ik een beugel helemaal niet erg, zeker niet als het maar voor 6-8 maanden is. Dat vliegt voorbij!

Maar mijn bezorgdheid met een beugel is dat ik een spier- en zenuwziekte heb, waarbij bij bepaalde druk (denk aan iemand die onverwachts tegen je opbotst, een elektrische tandenborstel in je mond, etc.) ik in een spasme schiet en/of mijn hoofd wiebelt er op los (denk aan Parkinson en MS). Ik heb dus geen idee hoeveel druk een beugel geeft?

Ik heb dit al aan mijn tandarts voorgelegd, maar hij durfde daar niet goed een mening over te geven. Daarom zou ik graag jouw reactie horen :)

Romy32, ik check gelijk je topic even! En....ik ben ook eigenwijs hahahaha, nah valt wel mee hoor ;)
di, 03/31/2009 - 23:16 Permalink
Romy32

BEUGEL!
Hoewel ik niet kan zien hoe je boven en ondertanden passen als je bijt denk ik dat je tanden in 6-8mnd recht kunnen staan met een vaste slotjesbeugel.De truuk wordt dan om het recht te houden. Hoe? Dat hangt af van je 'beet', of er een spalkje past.

Volgens mij is dit het antwoord op je vraag.
wo, 04/01/2009 - 19:11 Permalink
vraagjevandaagje

BEUGEL!
Hoewel ik niet kan zien hoe je boven en ondertanden passen als je bijt denk ik dat je tanden in 6-8mnd recht kunnen staan met een vaste slotjesbeugel.De truuk wordt dan om het recht te houden. Hoe? Dat hangt af van je 'beet', of er een spalkje past.

Volgens mij is dit het antwoord op je vraag.


Oh haha, en ik had nog wel terug gelezen. Heb ik er toch nog overheen gekeken. Stom stom stom :)

Dank je wel!!
wo, 04/01/2009 - 23:13 Permalink