wat houdt een kroon precies in????

Author:
nieuw lid
Posted:
di, 06/14/2005 - 17:10
ik heb 2 best wel grote voortanden, waar ik niet tevreden over ben, vooral de vorm zorgt ervoor dat men tanden nog groter zijn,
wat houdt een kroon precies in, is dat dan een optie??
of kan je eventueel je voortanden deels wegslijpen (hoeveel kost dit wegslijpen ongeveer, wordt et vergoed, en hoe gaat et in zen werk??

alvast bedankt
dj

Het 1e bericht staat hier.

Een kroon is het (bij een gezonde tand of kies) boven het tandvlees uitstekende en met glazuur bedekte deel van een tand of kies. De medische naam voor de kroon is corona.

Het woord kroon wordt in de praktijk vaker gebruikt voor een kunstmatige vervanging van dit deel van een tand of kies, voor meer info zie bijvoorbeeld kronen en bruggen. Ook bij toepassing van bruggen en implantaten wordt gebruik gemaakt van kunstmatige kronen, deze worden dan op andere manieren dan alleen op de eigen tandwortel geplaatst.

Of een kroon een reeele en verstandige optie is valt niet te zeggen vanaf een forum, maar je kunt ervan uitgaan dat de meeste tandartsen als de tand verder gezond is niet snel tot plaatsen van een kroon over zullen gaan. Toch is er, als je dat echt zou willen, waarschijnlijk uiteindelijk wel iemand te vinden die het wil doen.
di, 06/14/2005 - 19:08 Permalink
dj

Via "Algemene informatie" en dan "informatie van tandarts.nl" op het forum een hoop infor over kosten te vinden, wat er wordt vergoed hangt van de verzekering af.
di, 06/14/2005 - 19:25 Permalink