wanneer kunnen facings geplaatst worden?

Author:
cornver
Posted:
za, 05/21/2011 - 14:41
Ik wil composiet facings laten plaatsen.
Is hiervoor een onderzoek noodzakelijk van het omringend weefsel alvorens plaatsing
kan plaatsvinden.
Zo ja, waarom wel, zo nee waarom niet?
Hoe hoog zijn de kosten per composiet facing, is dit per tandarts anders?

Met dank voor het antwoord

Met groeten,

cornver
vV

lijkt mij wel dat aanvullend onderzoek nodig is ja. Heeft namelijk te maken met wet en regelgeving, een tandarts die iets doet terwijl de mondgezondheidheid het eigenlijk niet toelaat, of eerst andere behandelingen gedaan moeten worden is verkeerd bezig en kan daar op op aangesproken worden. de rest van het gebit hoort er ook bij, zo ook de rest van het lichaam waar dit gebit deel vanuit maakt. En ook al vind de patient het niet nodig, een tandarts hoort dat complete onderzoek wel te doen.
za, 05/21/2011 - 14:47 Permalink
vV

wet en regelgeving vaag? nou nee, de WGBO is denk ik duidelijk genoeg.
Voor de rest zijn er de richtlijnen voor de tandarts mbt dossiervorming etc.
Dus ik verwijs naar de WGBO. alles eenvoudig te vinden op het www.

prijzen: hangt erg af van wat er allemaal precies nodig is, of er oude vullingen vervangen moeten worden en dergelijk.

tarieven staan elders op de site, maar in het ergste geval:
vulling kontakt beide kanten, en een directie facing voor het aanzichtvlak. ZIjn er geen vullingen te vervangen alleen het laatste, gaat het om verbreding tanden en verder niet dan juist alleen de vullingen op de kontaktvlakken, worden gerekend als 3 vlaks, en dan alles met v20 of v21, een beetje afhankelijk van gebruikte techniek en materialen.
Zoals je ziet is het niet zo makkelijk er een prijskaartje aan te hangen vanachter de PC. dit zijn echt zaken die gezien moeten worden, en indien het meerdere tanden betreft zal er ook een begroting gemaakt moeten worden. Overleg gewoon dus even met de eigen tandarts , die kent de situatie, en kan ook vertellen of wat je wilt uberhaupt kan met composiet.
Ga je ''shoppen"" dan moet je rekening houden met diverse foto`s die nodig zijn, wellicht medische anamnse, en opstellen/bespreken behandelplan. tenminste bij een tandarts die zijn vak serieus neemt. Foto`s zijn eventueel zelf aan te leveren, maar anamnese en consultaties kom je niet onderuit.
ma, 05/23/2011 - 09:22 Permalink