Wanneer kan ik een Gummy Smile operatie ondergaan?

Author:
Priscil88
Posted:
do, 04/02/2009 - 10:23
Ik ben bijna klaar met mijn slotjesbeugel (hopelijk nog maar acht maanden) , maar ik wil het liefst deze zomer al een Gummy Smile operatie. Dan ben ik er vanaf.

Moet ik eerst wachten tot mijn beugel eruit is? Of maakt dat niet uit? Volgens mijn orthodontist moet ik wachten, maar ik vertrouw hem niet helemaal. Hij zei namelijk ook dat ik een kaakoperatie nodig had, ik heb een second opinion gevraagd..En die twee orthodonisten zien niet wat er geopeerd zou moeten worden. Volgens mij eigen orthodontist, zou ik een kaakoperatie moet hebben voor mijn (kleine) overbeet en om een aantal tanden te corrigeren. Volgens de second opinion is mijn overbeet sowieso te klein om dat vergoed te krijgen. En het zou opgelost kunnen worden met mijn beugel (die ik al 3,5 jaar heb). En volgens hun ben ik daar bijna klaar mee.

Over mijn tandvlees werd gezegd dat mijn beugel het misschien kan corrigeren. Ik ben geboren met overtollig tandvlees, dus ik denk niet dat mijn slotjesbeugel het kan corrigeren.

Conclusie:
1. Kan ik nu al (met slotjesbeugel) geopeerd worden, terwijl ik nog niet klaar ben met mijn beugel?
2. Is een slotjesbeugel noodzakelijk voor deze operatie? Of heeft dat er niks mee te maken?

Ik hoop hier snel antwoord op te krijgen.

Priscil
snoop

Ik heb ook een slotjesbeugel en zal een operatie ivm gummy smile ondergaan. Er zal 3 mm tandvlees weggehaald worden middels verplaatsen van de bovenkaak.
Ik ben dus voor het plaatsen van de beugel al bij de kaakchirurg geweest en die heeft allerlei foto's gemaakt en tekeningen van hoe het zal worden na de operatie.
Nu heb ik de beugel, om alles recht te zetten en de slotjesbeugel blijft tijdens de operatie (die heeft de chirurg nodig) maar ook na de operatie moet er waarschijnlijk nog weer e.e.a. recht gezet worden.
Laat je dus aub goed voorlichten en bezoek eens een kaakchirurg!
ma, 06/01/2009 - 21:03 Permalink