Waar goede facings voor iemand onder de 18.

Author:
lieke-v
Posted:
za, 09/29/2007 - 09:59
Hallo,

Ik ben 16 jaar en ik heb 3 jaar geleden 1 jaar een beugel gehad.Toen heb ik wel een nachtbeugel gekregen.. ookal heb ik deze vrijwel altijd ingehad.. als ik hem 1 nacht niet inhad dan kon ik de volgende dag merken dat mijn tanden alweer een stukje waren veschoven. Ik heb heel erg het gevoel dat mijn tanden erg snel verschuiven en daarom wil ik graag facings en niet opnieuw een beugel. Ik wou het eerst bij prefectsmile laten doen omdat ze dan niet je tand afslijpen en omdat het bij andere volgens mij niet eens kan onder de 18 jaar. Maar nu zie ik weer dat het helemaal niet goed is als er niks word afgeslepen. Ik hoef denk ik op zijn hoogst maar 4 of 2 facings want mijn tanden staan helemaal niet vreselijk scheef alleen ze zijn ook niet helemaal recht onderaan omdat ik ooit met mijn tanden op de weg ben beland. Mijn 2 middelste voortanden staan net iets meer naar voren dan de tanden die daarnaast zitten, die zitten weer ietsje naar achteren, de rest van mijn gebit is redelijk recht. Als ik de facings heb ik wil eigenlijk ook een spalkje achter mijn voortanden want ik heb zelfs als ik slaap het gevoel dat ze verschuiven( ik denk dat een spalkje nu wel kan ik kom er niet tegenaan met mijn ondertanden) .. als ik wakker word staat er soms enorme druk op mijn voortanden aan de kant waar ik op slaap :-?.

Ik hoop dat er iemand is die mij informatie kan geven over wat ik moet doen en bij wie ik het beste terecht kan.
lieke-v

ehmm nou ik heb het niet aan mijn eigen tandarts gevraagd nee maar mijn tandarts heeft toen een stuk van mijn tand was afgebroken het eraan gezet en dat is altijd wat donkerder dan de rest en hij heef tmijn tanden ook scheef afgeslepen onderaan. Mijn moeder gaat nog vragen in de herfstvakantie wat ik allemaal kan hebben maar ik dacht als iemand hier een kliniek weet die goed is en die onder de 18 wil behandelen dan wil ik dat graag horen.
za, 09/29/2007 - 10:54 Permalink
Irfan

Beste Lieke,

Normaal gesproken worden dit soort behandelingen inderdaad door je tandarts gedaan. Ik weet echter ook dat er tandartsen zijn, die er niet zoveel affiniteit mee hebben. Ik denk dat je het beste een gesprek aan kan gaan met je tandarts en aan hem een verwijzing kan vragen naar een tandarts die wel cosmetische behandelingen uitvoert.
Een retentiedraad achter na een orthodontische behandeling dient direct geplaatst te worden, omdat je terugval kunt krijgen in de eerste 24 maanden, daarna blijven je tanden wel redelijk op een retentie staan. Met de leeftijd gaat het wel verschuiven, maar dat is hetzelfde als rimpels krijgen.

Gr Irfan
zo, 09/30/2007 - 16:01 Permalink